12 érdekesség Bill Gates 125 millió dolláros házáról

A világ leggazdagabb emberének a lakhelye sem hétköznapi. Bill Gates ingatlanján extrém megoldások találhatóak, kedvenc fáját például külön számítógép öntözi.

Bill Gates házának nappalija
Bill Gates házának nappalija

Elképesztő számok és érdekességek: Bill Gates vagyona 88,3 milliárd dollár, amelyet a Microsoft vezéreként szerzett. Hosszú éveken keresztül a világ leggazdagabb embere volt, napjainkban is csak átmenetileg tudták letaszítani a trónról. A hihetetlen vagyonhoz őrült ingatlan is jár, nem csoda tehát, ha Bill Gates lakhelye sem hétköznapi.

Bill Gates jelenlegi otthona a Washington államban található Medinában fekszik, és 63 millió dollárból építették hét évvel ezelőtt. Az ingatlant Xanadu 2.0-nak hívják, az Aranypolgár karakterének, Charles Foster Kane otthonáról elnevezve. A 6131 négyzetméteres ingatlanról a Business Insider gyűjtötte össze a legérdekesebb tényeket.

1. Bár Bill Gates a házat 67 millió dollárért építtette, azóta az értéke felmehetett és a King County értékbecslése alapján már 125 millió dollárt érhet. A telket még 1988-ban vette 2 millió dollárért, és csak 2017-ben 1 millió dollár ingatlanadót fizetett.

2. Az építkezésen 1180 köbméter fát használtak fel. Ezek 500 éves Douglas-fenyők voltak. Az építkezésen 300-an dolgoztak, közülük száz csak villanyszerelő volt.

3. Egy high tech szenzor folyamatosan szabályozza a lakás hőmérsékletét és fényviszonyait. Amikor a vendégek belépnek a lakásba, akkor kapnak egy irányítókészüléket, amivel a saját kedvüknek megfelelően állíthatják be a környezeti viszonyokat. A falakban, a tapétákban is vannak érzékelők és hangszórók, így ha valaki zenét hallgat, és közben mozog, akkor a zene követi a ház különböző pontjaira.

4. Az épületben 80 ezer dollár értékű kijelző van, így könnyen meg lehet változtatni, hogy azokon éppen milyen festmények vagy fényképek láthatók.

5. A 18 méteres medencének külön 362 négyzetméteres uszodaépület készült. Az üvegfal tetővel rendelkező épület medencéje saját víz alatti hangrendszerrel rendelkezik.

6. Épült egy szabadidő központ is, ennek alapterülete 232 négyzetméter. Az épület belmagassága 6 méter, ennek egy oka van: kellett a hely a benne lévő óriási trambulinnak. Emellett szauna és gőzfürdő is található itt.

7. Természetesen van egy rendezvényterem is, itt 150 ülő vagy 200 álló vendéget tudnak fogadni. Az egyik falán mészkőburkolatú kétméteres kandalló található, míg egy másik oldalon közel 7 méteres kijelzőn lehet vetítéseket tartani.

8. A házban 24 fürdőszoba és hat konyha található. Emellett 20 vendéget tud fogadni a saját moziterem, amely art deco stílusban van berendezve, kényelmes kanapékkal és popcornkészítő géppel.

9. A különleges darabokkal telezsúfolt házi könyvtárban található egy eredeti, 30,8 millió dollár értékű Da Vinci mű, a XVI. században készült Leicester-kódex. A plafonon egy idézet olvasható A nagy Gatsby című regényből.

10. Összesen 23 autó tud fedett helyen parkolni a birtokon. Bill Gates saját bevallása szerint nem egy kimondott autóbolond, az első sportkocsija egy Porsche 911 volt.

11. Bill Gatesnek van egy kedvenc fája. Ezt annyira szereti, hogy egy szenzor folyamatosan monitorozza a növény életjeleit. Ha a 40 éves juharfa kevés folyadékhoz jut, akkor egy öntözőrendszer gondoskodik az utánpótlásról.  Az ingatlan partja eredetileg nem volt homokos, de végül St. Lucia szigetéről minden évben feltöltik a partszakaszt karibi homokkal.

12. A Microsoft minden évben egy árverés keretén belül értékesít egy sétát Bill Gates vezetésével a birtokon. Egyszer a cég egyik alkalmazottja 35 ezer dollárt, azaz 9,3 millió forintot fizetett a túráért.

Forrás: Origo.hu


Lakberendezési üzletek

IDdesign - Dán lakberendezési áruház IDdesign - Dán lakberendezési áruház
Az IDdesign gondosan összeválogatott kínálata a modern élet követelményeinek megfelelő különleges, kiváló minőségű...
Yuno Design Lakberendezés Stúdió Yuno Design Lakberendezés Stúdió
2010 tavaszán nyitottuk meg a Yuno Design lakberendezési stúdió, ahol a tervezés mellett a legmegbízhatóbb...
Bono Design  - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok Bono Design - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok
A Bono Design által képviselt olasz Colombini gyár bútorait stílus, elegancia és visszafogott luxus jellemzik. A...
Klose Bútorkollekció Klose Bútorkollekció
A Klose Kollekcióval történő térkialakítás révén lehetősége nyílik arra, hogy otthonának új, esztétikus és stílusos...