Vállalkozni ma már kifejezetten egyszerű, hiszen a technikai feltételek akár ahhoz is adottak, hogy a mindennapi teendőket az otthonunkból menedzseljük. Egy vállalkozásnak azonban minden esetben megvan a saját helyigénye, mely egy kereskedelmi cég esetén akár tekintélyesebb is lehet.

Sokakat szinte minden nap gondolkodásra késztet az, hogy hogyan lehetne kicsit szabadabban, a saját megelégedésükre és hasznukra dolgozniuk. Az ötletekből szinte sosincs hiány, a megvalósításig persze már jóval kevesebben jutnak el. Holott vállalkozni manapság talán egyszerűbb, mint valaha, még ha nem is minden részlet stimmel maradéktalanul. Az ügymenet és az elérhető megoldások azonban mind arra sarkallnak, hogy egyre többen vágjanak bele valami újba.

Raktár bérlés lehetőségei

A legegyszerűbb és legtöbbek számára szimpatikus lehetőség nem más, mint hogy a vállalkozást otthonról működtesse. Ezáltal lényegében a saját lakótere válik a munkahelyévé, mely sokak számára szokatlan lehet, de alapvetően kényelmes megoldás. Ebben is lehetnek persze különféle buktatók. Például, ha valaki kereskedelemmel szeretne foglalkozni, elindítva egy webshopot a termékek tárolása egy idő után problémás lehet. Az In-Management raktár bérlés lehetősége erre is megoldást kínál.

Szeparált megoldások

Az, hogy hosszabb távon mennyire egészséges otthonunk és munkahelyünk terének összemosása, meglehetősen szubjektív kérdés. Ahány vállalkozó annyiféle elképzelés és habitus, mely erre is hatással van. Az említett probléma, a termékek tárolása azonban már sokkal inkább egy objektív tényező. Egy lakás nem lehet ugyanis egyben raktár is, legalábbis egy bizonyos szint után sem. Ha jól alakulnak az online vállalkozás dolgai, nagy valószínűséggel reális opció lesz a raktár bérlés.

Ez nem csupán a saját életterünkből spórol nekünk helyet, de segít egy rendszert is kialakítani, mely az áruforgalomra is jótékony hatással lesz. A raktár bérlés ugyanis csupán az első lépés, az áruk rendszerezett tárolása és leltározása, ami már a saját feladatunk. Egy megfelelő méretű és elhelyezkedésű raktárhelyiség azonban kiváló alapot nyújt ennek megvalósítására, így a kivitelezés is jóval egyszerűbb lesz. Az elérhető opciók pedig sok mindenre lehetőségek adnak.

Nagy raktár

Méretek és opciók

A raktár bérlés során alapvető kérdés, hogy milyen típusú és még inkább mekkora méretű tárolóegységre van szüksége a vállalkozásnak. Erre a raktáron tartott áruk mennyisége és az egyes áruk mérete is hatással van. A piacon szerencsére a legkisebb helyiségektől a komplett logisztikai központokig minden megtalálható, így a raktár bérlés sikere ezen nem fog múlni. Egy internetes vállalkozás esetén azonban valószínűleg a kisebb, kompaktabb helyiségek jelentik a megoldást.

Ezek a kisebb raktárhelyiségek kedvezőbb áron érhetők el, mégis alkalmasak a teljes árukészlet átlátható, rendszert alkotó tárolására. Egy vállalkozás sikere nagyban múlik a vevői elégedettségen, melyet ez esetben a gördülékeny áruforgalom is serkenthet. Ilyen formán tehát a raktár bérlés akár közvetlenül is hatással lehet a jó eredményekre. A tárolóegységek birtokba vétele tehát egy olyan lehetőség, amelyet idejekorán érdemes fontolóra venni.