Ha kerti szék vagy fotel vásárlását tervezzük, több mindenre érdemes gondolni vásárlás előtt. Figyelnünk kell a súlyra, a méretre, az anyagra és talán legfőképp a minőségre. Természetesen az sem mindegy, hova választjuk a bútorokat, ugyanis más paramétereket kell figyelembe vennünk, ha otthonra választunk széket, mást, ha teraszra, füves kertbe, vagy éppen egy vendéglátóhely kerthelyiségébe, még akkor is, ha a kényelmet mindkét esetben szem előtt tartjuk.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály XIII. kerületi üzletében (1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.) már megszokhattuk, hogy a több ezer minőségi bútor széles választéka mellett mindig megtaláljuk azt, amit keresünk, most éppen a kerti bútorokat, és masszív székeket. A műanyag kültéri székekről sokaknak negatív tulajdonságok és gondolatok jutnak eszébe, ma már azonban új korszakukat élik ezek az ülőalkalmatosságok.

A Bella műanyag kültéri karszék anyagának köszönhetően nagyon könnyű, könnyen mozgatható szék. Emiatt ajánlott idősebbeknek is, megkímélve őket az emelgetéstől. A szék karfával rendelkezik, könnyű belőle felállni is. Előnyös tulajdonsága, hogy rakásolható, így tároláskor sem foglal sok helyet. Kialakításának köszönhetően könnyen szellőzik, pontosan ezért a legnagyobb melegben sem izzadunk bele ebbe a székbe.

Bella műanyag kültéri karszék

Annak ajánljuk a Box műanyag kültéri karszéket, aki nem szereti a „lyukacsos” székeket, a színeket viszont annál inkább. Ez az igazán szembetűnő bútor ideális kerti partihoz, valamilyen szabadtéri, családi eseményhez, ugyanis alakjával és színeivel megadja a vidám, kezdő hangulatot mindenféle alkalomhoz.

Box műanyag kültéri karszék
A Diva műanyag kültéri karosszék letisztult alakja miatt azok kedvence lehet, akik inkább a letisztult, egyszerű és hétköznapi bútorokat részesítik előnyben.

Diva műanyag kültéri karosszék
A Dolce műanyag kültéri karszék nem csak színében, de formájában is érdekes. Ez a típus nagyon hasonló az előző Diva elnevezésű székhez. Ám, ennek a széknek különleges íve és formája van, ráadásul fémvázas lábának köszönhetően strapabíró, emellett rakásolható, tehát kis helyen is elfér.

Dolce műanyag kültéri karszék narancssárga és fehér

Annak, aki komolyabb és egészen más típusú széket akar, a Crystal műanyag kültéri karszéket ajánljuk. Kissé ovális háttámlájú alakjának és mintázatának köszönhetően a Crystal egy igazán extravagáns termék, legalább ennyire extravagáns embereknek. Figyelemfelkeltő alakja miatt ideális különböző vendéglátóegységek teraszára koktélozáshoz.

Crystal műanyag kültéri karszék

Ha valaki kevésbé kedveli az öntött műanyagot, mint alapanyagot, válogathat a szintetikus rattan kültéri bútorok között is. A Cobo rattan kültéri karszék szürke színe miatt igazán elegáns darab, ami színének köszönhetően remekül illik kül- és beltéri enteriőrbe, így alkalmas kül- és beltéri használatra is, mindemellett természetesen rakásolható. Ideális otthonra, teraszra, étterembe.

A Dyon rattan kültéri fotel letisztult vonalainak köszönhetően nagyon elegáns darab egy modern otthonba. A rattan miatt a szabadban lévő bútorok sokkal ellenállóbbak, nem fakulnak meg a napon, ezért is érdemes ilyen anyagú széket vagy fotelt választanunk, ha kültéri bútort vásárolunk. A kényelmet fokozza a párna, ami a székhez jár.

Cobo és Dyon székek


A GF-2183 "fantázianevű" kültéri fémvázas karszék igazán sokszínű tulajdonságokat vonultat fel. A fémváznak köszönhetően erős és strapabíró szék, kültéren és beltéren egyaránt használható, több színben vásárolható (narancs, sárga, kék, fekete).

A Cs 395 684 (Prage) fonott kültéri szék annak való, akinek a lekerekített formákat kedvelik. Ez a fekete fonott kültéri szék igazán elegáns és egyszerű, nem véletlenül kedvelik azok, akik inkább a letisztult designra és funkcionalitásra esküsznek a figyelemfelkeltő darabokkal szemben.

GF-2183 és Cs 395 684 székek

Az Estelle kültéri karszék szintén egy fémvázas, szintetikus rattanból készült kültéri ülőalkalmatosság, ami ideális a kényelem kedvelőinek. Rakásolható, így őt is kis helyen tárolhatjuk. Széles háttámlával rendelkezik, karfája van, éppen ezért biztosít megfelelő kényelmet minden korosztály számára.

A Siedel fonott kültéri karszék a lábainál védő részt kapott. Elegáns barna színe miatt szinte mindenféle designhoz illik, és könnyen beleolvad a környezetébe. Csakúgy, mint a Dyonhoz, ehhez a székhez is tartozik párna.

Estelle és Seidel székek

Természetesen a cikkben szereplő székek csak egy részét képezik a kínálatnak, a mi figyelmünket ezek a székek ragadták meg. Aki egyedi formát, egyedi színeket szeretne, az látogasson el a Reitter Ferenc utcai áruházba és keresse Császár Gusztávnét (Margitka), aki nekünk is nagyon sokat segített, amikor nézelődtünk.

Zentai Mónika

További információk és érdeklődés a raktárkészletről:

Impala a Székkirály

1135 Budapest, Reitter F. u. 8/b.

Telefon: 270 9700, 270 9770,
Mobil: +36 70 432 4000 , +36 70 432 5000

www.impala.hu