A teherbírás is fontos

A jó szék nem csak az iskolai teljesítményt, hanem a jövőt is befolyásolhatja. Ráadásul az otthoni tanulás kényelméhez elengedhetetlen a megfelelő méretű és funkciójú íróasztal, illetve szék, forgószék. Ezek kiválasztása viszont nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. A gyerekek gyorsan nőnek és az első bútordarabok beszerzése legalább akkora feladat, mint az idő és az igénybevétel által megkövetelt csere. Sok-sok szempontot kell figyelembe venni, ami csak továbbnehezíti a megfelelő termékek kiválasztását. Milyet, mekkorát, hol, mennyiért? Továbbá az esetleges speciális igényeket sem árt átgondolni vásárlás előtt. Az első bútordarabok kiválasztásakor sokszor a szoba átalakítása is szükségessé válik, ami külön procedúrát jelent. Arról nem is beszélve, hogy a mai világban könnyű elveszni a kínálat tengerében is.

Forgószék nagyobb gyerekeknek

De most kivételesen ne a gyerekekről beszéljünk! Császár Gusztávné, az Impala Bútorkereskedő Kft. áruházvezető-helyettese szerint a fiatalok (közép és felsőfokú tanulmányokat végzők) számára vásárolt forgószékek esetében ma már a terhelhetőség is egy komoly szempont. A fiatalok állandóan görnyednek egy rossz szék nem csak egészségi állapotukat, hanem hangulatukat is rosszabbá teheti. Éppen ezért számos funkcionális és esztétikai kérdést kell megfontolni a vásárláskor. Először is, szemügyre kell venni a termék pontos tudását, állítható-e a magasság, van-e megfelelő stabilitást biztosító talapzat, dönthető-e a háttámla, milyen a dőlésszöge, rugózása, valamint, hogy milyen mértékű teherbírással rendelkezik.

Ha az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály 13. kerületi Reitter Ferenc utcai áruházában járunk biztosak lehetünk benne, hogy az eladók mindenkinek segítenek a székválasztásban. A Székkirálynál úgy tartják: a forgószék vásárlásakor a legfontosabb, hogy olyan székeket válasszunk, ami állítható magasságú. Emellett a helyes testtartásra is figyelni kell. A forgószék kiválasztásánál a használónak egészen a széktámláig hátra kell csúsznia úgy, hogy közben a talpa a földön maradjon, a combja és lábszára pedig 90 fokos szöget zárjon be, kényelmes pozíciót felvéve. A háttámla támassza meg a derekat, megelőzve ezzel a későbbi hátfájást. Az ülőfelület vízszintes vagy enyhén előre lejtő legyen. Fontos az ülőfelület kényelme is. Azaz sem túl kemény, sem túl puha, sem túl süppedős ne legyen! A karfás székek megfelelő kényelmet biztosítanak a kezek számára és növelik a biztonságérzetet is.

A tanácsokat a következő videó is tartalmazza:

Az iskolakezdés időszakában az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály 13. kerületi Reitter Ferenc utcai áruházában mindig vannak akciók is. Mostani kedvencünk a Desmond főnöki forgószék, ami 136 kg maximum teherbírású és négyféle színben is kapható. Ez a fix karfás, vezetői forgószék, vastagon párnázott, ergonomikus kialakítású. Gázlift, TILT mechanika és gyöngyház színű strapabíró műanyag, parkettagörgős csillagláb, illetve ugyanilyen színű párnázott karfa teszi praktikussá. Az ára pedig akciós, ami még vonzóbbá teszi.

Desmond forgószék Impala

Többféle színben kapható forgószék

Az OF-1042/ OF-0222 karfás forgószék minden korosztály számára szimpatikus, főleg akkor, ha ettől olyan felnőttessé válik a világ vagy anyát is ki lehet túrni a helyéről home office-ban. Hálós támlája pedig jó szellőzést biztosít még a melegben is.

„Tapasztalatunk szerint az egyetemisták közül sokan kollégiumba, még többen albérletbe költöznek. Ma már igény van arra, hogy a kollégiumba olyan saját széket vigyenek, amelyik kényelmes. Míg az albérleteseknek a speciális helyzet miatt több speciális tárgyra, bútorra is szükségük lehet. Hiszen sokkal bonyolultabb a helyzet akkor, ha valaki egy idegen városba, és egy félig felszerelt albérletbe érkezik. Ebben az esetben nagyon fontos az ágy, az íróasztal, a forgószék, és a megfelelő étkezőasztal mellett az is, hogy legyenek székek, ahol a reggelit, ebédet és a vacsorát kényelmesen el lehet fogyasztani. Egy jól felszerelt albérletben ez nem okoz problémát, de a mai kedvező áron kivehető albérletek nem erről híresek. Ilyenkor jó szolgálatot tesz egy egész kicsire összecsukható étkezőasztal, amelyek közül a TRI elnevezésű, többféle színben is választható.”

Tanulás és munka kényelmes széken

A gimnazisták, egyetemisták számára már egy vezetői forgószéket vagy egy irodai forgószéket is vásárolhatunk, melyek több funkciósak, állíthatóak, ergonomikusak és esetenként akár extra teherbírásúak is. Döntsön jól az iskolakezdéskor, mert a forgószék az iskolai teljesítményre is hatással van!

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály