A Lakberinfo lakberendezési magazin idén megbízott néhány fiatal lakberendezőt és lakberendezés iránt érdeklődő bloggert, hogy a boltokba személyesen ellátogatva, térképezzék fel a piacot és gyűjtsék össze azokat a bútorokat, amiket egész évben érdemes megvásárolni és remek ajándékötletek lehetnek, mivel hasznosak, egyediek és pénztárcakímélőek is.

A hölgyek által nemes egyszerűséggel FDR - Fiatal Design Revizorok névre keresztelt csapat első körben az ünnepi vacsorát közelítette meg és az Impala Bútorkereskedő Kft. több ezer négyzetméteres áruházában „garázdálkodtak”. Íme, a beszámoló:

A boltokat járva sok-sok érdekes újdonsággal találkoztunk, azonban az Impala Bútorkereskedő Kft. kínálata fogott meg minket a legjobban. Széles választékuk hozta a már tőle megszokott minőséget, formai újításokat és az árakat is megfizethetőnek találtuk, ráadásul a Reitter Ferenc utcai áruház tömegközlekedéssel is könnyen elérhető és a parkolójuk is megújult. Más boltokban azt tapasztaltuk, hogy a karácsonyra megvásárolni kívánt bútort az idő rövidsége miatt már nem tudják leszállítani, legyártani. Mivel az ünnep rohamléptekben közeledik, az Impala hatalmas raktárkészlete óriási piros pontot jelentett az értékelés során.

A legtöbb esetben garantálni tudták, hogy elkerülhetjük a kapkodó beszerzést, időben megérkezik az áru és a gyors összeszerelés nem fog a minőség rovására menni. Az üzletbe érkezve meglepően nagy volt a tömeg, így az eladóktól is csak néhány perc nézelődés után kaptunk segítséget. Ez értékelésünket némiképpen rontotta, de az ott dolgozó hölgyek a hirtelen rájuk zúduló kérdéseink záporát is egész jól viselték, és szakértő hozzáállásukkal pozitív benyomást tettek ránk, annak ellenére, hogy nem tudták kik is vagyunk.

Elsőként egy asztalt szemeltünk ki, hiszen az ünnep elengedhetetlen tartozéka a szépen megterített, családi étkezőasztal és a finom ebéd vagy vacsora. A Castello névre keresztelt tömör tölgy asztal, nemesacél lábakkal, téglalap alakú asztallapjával mindenkit lenyűgözött, mert modern, letisztult megjelenése, minimalista stílusa fiatalos és trendi. Étkezőkbe, konyhákba, de akár éttermekbe, kávézókba is remek választás. Az asztal lapja tömör tölgyfából készült, amely öt különböző színben rendelhető, de maga az asztal is öt különböző fix méretben szerezhető be, csak ki kell választani azt az árnyalatot, amely hozzánk vagy a berendezéshez leginkább passzol. A választható méretek: 100 x 160, 100 x 180, 100 x 200, 100 x 220, és 100 x 260 cm.

Modern Castello étkezőasztal az Impalában


Az étkezőasztal után a székeket vettük sorra. A széles választékból szemezgetve figyeltünk fel a Duna nevű kárpitozott székre, amely egy favázas kárpitozott szék. Kárpitozása lehet igényeinknek megfelelően szövet, lemosható szövet, textilbőr vagy bőr, ráadásul azok közé a székek közé tartozik, amelyeknek váza is több színben (10) kapható, vagy egyedi ízlés alapján változtatható. Az elegancia mellett készítői a kényelemre és a praktikusságra is odafigyeltek, hiszen ez a termék, ha jól válogatjuk meg a színeket hangulatossá teszi a helyet és elidőzni is kényelmes benne. A bőr vagy textilbőr ülés tisztítása igen egyszerű, de akik ragaszkodnak a szövethez, választhatják a lemosható szövetkárpitot és ennek köszönhetően minden szennyeződés foltmentesen eltávolítható, ami lényeges szempont a háztartásokban.  A cseresznye vagy sötétbarna váz és a piros kárpitozás már alapból is az ünnep hangulatát idézte fel.

Duna szék Impala székkirály
Ellenőriztük az akciós termékválasztékot is és itt sem csalódtunk, mert aki akciós termékre vágyik, és nem szeretne vagyonokat költeni ajándékra az is kedvére válogathat a Székkirály kínálatából. Azt is megtudtuk, hogy az akciók még csak most kezdődnek. A Cs 313 514 B/105 wenge Alcantara/3096 kárpitozott szék is egy a kedvezményes termékek közül. Kivitelezésének köszönhetően jól mutat a legtöbb otthoni étkezőben, de akár éttermekbe és kávézókba is el tudjuk képzelni. Bár sötét színű, wenge váza és vörös kárpitozása markáns külsőt ad a széknek, ennek ellenére (kipróbáltuk!) meleg, barátságos hangulatot kölcsönöz egy hideg színekkel telített helyiség számára is. Érdekessége, hogy kényelmes, vacsorához, kávézáshoz és hosszú beszélgetéshez is, bár a háttámlája lemezelt. A színe ugyan sokak számára szokványos, azonban az érdekes, nem szabályos, trapézba hajló háttámla-formájával együtt már elég rendhagyó. Méretei: magasság 86 cm, szélessége 46 cm, ülésmélysége 49 cm.

Alcantra kárpitozott szék

Alcantra kárpitozott szék piros
A Dorka nevű széket azért tartjuk említésre méltónak, mert ottlétünkkor sokan érdeklődtek iránta. Gyorsan meg is kérdeztük mi az, ami megfogta a vásárlókat. Mint megtudtuk számukra mind alakjában, mind felépítésében megtestesíti a tökéletes ülőalkalmatosságot. (Mi is tanultunk valamit!) Váza hagyományosan fából készült és tíz árnyalat közül választható ki a leginkább megfelelő a legvilágosabb éger bükktől a legsötétebb antik dióig. Kárpitozása lehet szövet vagy a könnyen tisztítható lemosható szövet, textilbőr és bőr is. A színek változatosak különösen, ha szövetkárpitozást választunk. Puha háttámlája és ülése kellemes étkezésre és sziesztázásra nyújt lehetőséget. Szinte bármilyen stílushoz, lakrészhez passzol, így a karácsonyi étkezőasztalhoz is tökéletes. Szolid visszafogottságával elnyerte, mint korábban említettük, fiatalok és idősebbek tetszését is. Ha a biztos befutóra szeretnénk tenni, akkor ezt választanánk! Paraméterei: 96 cm magas, 56 cm mély, 47 cm széles, ülés magassága: 49 cm.

Dorka étkezőszék
Összességében véve egy 10-es skálán 8,7-es osztályzatot kapott az Impala, de csak azért, mert az első áruháznál nagyon szigorúnak bizonyultunk.

Impala a Székkirály

1135 Budapest, Reitter F. u. 8/b.

Telefon: 270 9700, 270 9770,
Mobil: +36 70 432 4000 , +36 70 432 5000

www.impala.hu