Sokféle karszék létezik forma, stílus, kárpit és a felhasznált anyagok fajtája szerint. Egy azonban közös! Az a kényelmi funkció, ami a karfa által válik elérhetővé. Persze mondhatnánk, hogy alapjában véve a kemény ülőrész és a támla nem biztosított akkora komfortot, mint egy fotel. De erre azonban nincs is szükség!

Karszék kép

A karszék ugyanis nem süppedésre való, hanem pár órás kényelmes ülésre, amíg aktuális foglalatosságunkkal végzünk. Ráadásul a "kikényszerített” merev testhelyzet jól is jön a testünknek. Kiegyenesíti gerincünket, megtámasztja karjainkat és ezek eredőjeként megkönnyíti légzésünket. Sőt a kommunikációban is hasznos, mivel a testtartás és az azonos szinten megvalósuló szemkontaktus őszinteséget és magabiztosságot, ugyanakkor nyugodtságot is jelenthet.

Zöld bőr étkezőszék

Nem csoda, hogy az Impala Bútorkereskedő Kft.-nél rengeteg ilyen karszékre lelhetünk.

Az egyszerűbb és hétköznapibb, magasított támlás, fából készültektől egészen az alacsonyabb, szélesebb és díszesebb kárpitozásúakig. A Minore és a Serrano fantázianevű karszékek, illetve a további választék nagy számban kínál elsőrangú lehetőséget a saját stílusunk megjelenítésére.

Mindenképpen klasszikusnak minősülnek a magas támlával bíró, erős fahatást megjelenítő, ugyanakkor kevés textilborítású karszékek. Leginkább az étkezőgarnitúrákkal korrelálnak. Esztétikai értéküket leginkább az általuk sugárzott finom elegancia adhatja. Egy-egy rusztikusabb darabbal igazán autentikusan idézhető meg a századelő polgári lakásainak hangulata is.

Karszék - Impala Kft.

Az alacsonyabb támlával, de szélesebb ülőrésszel készültek már a modernebb kategória darabjai, bár ez nem mérhető évszázadokban. A nagyobb felület – értelem szerűen – nagyobb teret is enged a saját ízlésnek. A kárpit színvilága egyaránt alkalmas arra, hogy kiemelje a szoba egy részét, vagy épp ellenkezőleg, belesimuljon egy nagyobb lakberendezési koncepcióba. Éppen ezért tökéletesen kiegészíthet egy ülőgarnitúrával kitöltött sarkot, de a vendégváróba is jól jöhet.

Karszék a kényelmes étkezéshez

Fontos azonban észben tartani, hogy ergonomikus ülőalkalmatosságot válasszunk, amivel kiküszöbölhetjük a hát- és gerincfájdalmakat. Tartós ülőmunkára viszont nem a karszék jelenti a legjobb megoldást. Arra a görgős, irodaszékek az optimálisak. Mindazonáltal pár órás intervallumra, illetve jól funkcionáló lakásdísz – egymást nem kizáró – céljára a legtökéletesebb választást a karszékek nyújtják!

Szerző Csonka Bence

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

Nyitva tartás: Hétfőtől - Csütörtökig: 9.00-19.00 óra között, Pénteken: 9.00-18.00 óra között
Szombaton: 10.00-17.00 óra között, Vasárnap: Zárva.

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!

Impala a Székkirály