Fontos időben gondolkozni és cselekedni, ha Önnek is be kell szereznie néhány új bútordarabot!

Ha a COVID-helyzet is engedi, akkor nagycsaláddal ünnepelhetjük a karácsonyt! Érdemes még most megfontolni, hogy étkezőnkben hogyan fogunk elférni, főleg, ha kisebb étkezőasztallal rendelkezünk. Sokan csak összezsúfolnak annyi széket, amennyi kell, ez azonban egyáltalán nem kényelmes megoldás. Mások hokedlikkel operálnak. Ez is egy megoldás, egyszer-kétszer el is megy, de több alkalommal már nem csak vendégeink, hanem mi is kellemtelenül érezhetjük magunkat miattuk. Éppen ezért célszerű minőségi étkezőszékekbe beruházni, melyek hosszabb időn át fognak jó szolgálatot tenni!

Császár Gusztávné Margitot, a 13. kerület Reitter Ferenc u. 8/b. szám alatt található Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruházvezetőjét kérdeztük arról, mi a tapasztalata a karácsony előtti étkezőszék-vásárlásokról.

Mi jellemzi általánosságban a karácsony előtti étkezőszékek vásárlását?

– Ebben az időszakban sokan egész étkezőgarnitúrákat vásárolnak, hiszen az év végi prémiumok erre lehetőséget adnak. Akik így keresnek új étkezőgarnitúrát, azok számára kifejezetten fontos a bútorok megjelenése, hiszen hosszabb távra terveznek velük. Ezért hajlandóak várni a személyre szabott, egyedileg kiválasztott kárpitozású étkezőszékekre is. Akár modernebb, akár elegánsabb helyiségbe keresnek étkezőszéket vevőink, az Elizabet/B szék mindkét esetben népszerű választás, hiszen a kárpit és a fa színétől függően több enteriőrbe is nagyszerűen beilleszthető.

Új támlás szék

Étkezőfotel kékben

Vannak, akik négyszemélyes asztalaikhoz keresnek kiegészítésként plusz, kinyitható asztalokat és kis helyen elférő étkezőszékeket. Ezért ilyenkor nagyon népszerű például a Kambio étkezőgarnitúra, mely összecsukható és 6 székkel kapható. Ennek a garnitúrának az asztala és a székei is összecsukhatók, utóbbiak az asztalban tárolhatók, ezért mindig jól jön, azoknál a családoknál, ahol a gyerekek pár éven belül „kirepülnek a fészekből". Ekkor új otthonuk első étkezőgarnitúrája lehet a Kambio. De vannak olyan párok is, akik most eszmélnek rá, hogy szüleik/barátaik megvendégeléséhez már nem lesz elegendő a kis, négyszemélyes étkezőasztal. Számukra is tökéletes megoldás a Kambio.

A karácsony előtti étkezőszék-vásárlásokra az is jellemző, hogy többen a meglévő étkezőasztalukhoz keresnek új, pót- vagy kiegészítő székeket, esetleg a termékcsaládhoz tartozó bárszékeket. Ilyenkor nagyobb fejtörést okoz megtalálni a tökéletes bútordarabot. Vannak, akik úgy jönnek hozzánk, hogy új étkezőszékeket szeretnének asztalukhoz, de ezen kívül semmi elképzelésük sincs, hogy milyenek lennének a megfelelők. Mi természetesen próbálunk nekik segíteni, de ez nem könnyű, ha nem tudjuk, milyen stílusú étkezőbe és milyen asztalhoz keres valaki étkezőszékeket.

Akik most egyező megjelenésű étkezőszékeket és bárszékeket keresnek, azoknak gyakran ajánljuk a Mona étkezőszékeket és bárszékeket. Ezek modern stílusuk és csodás kárpitozásuk miatt sokak tetszését elnyerik.

Éttermi szék Impala

Ez nem jelenti azt, hogy ezeket a székeket csak bárszékekkel együtt lehet megvásárolni! Főleg, hogy nálunk általában a vevő párosíthatja össze az asztalt a székekkel. A Mona étkezőszékek változatai már önmagukban is remek, stílusos választásnak tekinthetők, a kárpit színválasztékának köszönhetően pedig biztosan meghatározó bútordarabbá válnak azokban az étkezőkben, ahova a vásárlók választják őket.

Zöld bársony szék, Székkirály

Nyilván közös érdek, hogy az eladók és a vásárlók minél előbb és minél megfelelőbb székeket találjanak. Ön szerint ez a gyakorlatban hogyan tud a legeredményesebben megvalósulni?

– A leghatékonyabb és legeredményesebb akkor lehet az étkezőszékek utáni keresgélés, ha a vásárlók felkészülten érkeznek üzletünkbe. A legjobb, ha lefényképezik az étkezőasztalt, amihez székeket keresnek. De, ha csupán egy-két, a meglévő székekhez hasonlót vagy ugyanolyat szeretnének, akkor természetesen a székeket is hasznos lefényképezni. Főleg, ha nem tudják már a termék nevét. A bútorokat több szögből, illetve közelebbről is jó lefényképezni, hogy a részletek jobban látszódjanak. A bútorok és az étkezőszoba falainak színe is nagy jelentőséggel bírhat, ezért azokat lehetőleg nappali fénynél kell lefotózni, hogy az árnyalatokat megfelelően láthassuk.

Van, amikor az eladóink által ajánlott bútorokról, a kiállított termékek alapján a vevők nem tudják elképzelni, hogy azok valóban jól fognak mutatni otthonukban. Ez persze érthető, és valószínűleg az jelenti az elképzelés nehézséget, hogy több olyan bútorunk van, melyek színválasztástól függően akár különböző helyiségekben is más-más karaktert kapnak, de tökéletesen megállják a helyüket. A Mona/B kárpitozott karszék és a Petra kárpitozott karszék az egyik legfrissebb és legkedveltebb termékünk pontosan ezt példázza.

Öblös puha étkezőszék

Modern étkezőszék

Ha már a színeknél tartunk, mennyire jellemző a színesebb, merészebb kárpitozású étkezőszékek választása a vásárlók körében?

– Ez változó, de karácsony előtt inkább a klasszikus stílusú étkezőszékek fogynak jobban. Persze a fiatalabbak és az új lakásba költözők választása azért színben és stílusban is merészebb. Illetve az is jellemző az általuk vásárolt termékekre, hogy legalább két különböző színű széket választanak ugyanabból a fajtából, vagy annak karfás és karfa nélküli változatait is viszik. Mivel most nagyon divatos az asztalfőkre eltérő székeket választani.

A hölgyek kifejezetten szeretik például a Monika/B szék ciklámen változatát, mert miközben a szék vonalvezetése egyszerű eleganciát képvisel, addig a kárpit lenyűgöző színe igazán stílusossá és egyedivé teszi.

Bordó szék Impala

Mennyire jellemzőek az utolsó pillanatban történő vásárlások?

– A legtöbben ugyan időben megvásárolják az étkezőszékeket, hogy karácsonyra már mindenképpen meglegyenek, főleg, ha a bútorok rendelésre készülnek. De minden évben akad olyan, akinek nagyon sürgős a székvásárlás. Szerencsére a Székkirálynál többfajta szék, többféle színben és nagyobb darabszámban is van raktáron, így akár a gyors vásárlás is megoldható. Akik most keresnek karácsonyra étkezőszékeket és azokat rögtön haza is akarják vinni, azok számára jó megoldás lehet, ha eljönnek 13. kerületi, Reitter Ferenc u. 8/b. szám alatt található üzletünkbe. Nagy termékkészletünk van például klasszikus székekből, ilyen a Dona kárpitozott szék, a Zim sneza kárpitozott szék és Lara kárpitozott szék is. De még számos más klasszikus vagy éppen modernebb székünk van raktáron, ezek elérhetőségét, kivitelezését meg lehet tekinteni webáruházunkban. Mindenképp érdemes hozzánk benézni! Ha segítségre van szükség a székválasztásban, eladóink örömmel állnak rendelkezésre.

Az értékes információknak köszönhetően már többen felkészülhetnek, hogy gyors és eredményes étkezőszék-vásárlást bonyolítsanak le. Az utolsó pillanatban kapkodó emberek, pedig most már tudják, hogy a Székkirályra idő szűkében is számíthatnak!

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály

Szöveg: Nagy Ramóna