Gyerekszobai görgős szék

Sőt még az online oktatás befejezésével is zömmel csak online tudják tartani barátaikkal a kapcsolatot. A pandémia miatt senkinek nem egyszerű a home office. Az ilyen bezártság sokukra negatív hatással van. Az állandó ülés nagyon megterheli a hátukat és a nyakukat egyaránt. Valamint a szüntelen bezártságérzés szellemileg is megviseli a legtöbbjüket A szülőkre pedig az a plusz feladat hárult, hogy minden eszközt megragadva biztosítani kell a gyerekeiknek a megfelelő feltételeket az online életmódhoz.

Így a szülőknek a munkájuk mellett a gyerekeikkel is többet kell foglalkozniuk. Mivel az egész napot együtt töltik, így az iskolai feladatokban és felkészülésekben is több segítséget kell nyújtani. De a sok fáradságos és kimerítő tevékenység mellett még arra is figyelniük kell, hogy a munkavégzéshez a gyerekek számára is megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre. Éppen ezért van szükség szakmai segítségre, a mostani online vásárlások korában, hogy könnyebb legyen a szülők számára például a székvásárlás.

Akik gyermekük tanulását szeretnék segíteni egy – bútor tekintetében – jól felszerelt tanulósarok megfelelő eszközeinek beszerzésével, azok számára született mostani cikkünk. A jó szék vásárlása támogatni fogja a gyermekek koncentrációját, továbbá az egészségükre is jó hatással lehet. Hisz, ahogy már említettük az állandó, monoton ülés, pláne a számítógép előtt, megterheli őket is. Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruház vezetőjét, Császár Gusztávné, Margitot kérdeztük arról, milyen szakértői segítség járulhat hozzá ahhoz, hogy a szülők gyermeküknek a legmegfelelőbb széket választhassák online.

Kis méretű forgószék

Hogyan lehet könnyebb az online vásárlás, ha egy kisebb gyermeknek szeretnénk beszerezni tökéletes forgószéket?

- Egy kisiskolás esetében először is azt kell eldönteni, hogy az otthoni tanuláshoz milyen széket vegyen a vevő. Egy kisgyerek figyelmét könnyen el lehet vonni a tanulástól egy görgős forgószékkel, ami pörög, forog, gurul. Érthető, ha sok szülő inkább egy fix székre ülteti a gyereket, ami stabilan egy helyben áll. De mindkét székfajta lehet jó választás.

Mik azok a fontos szempontok, amelyeket szem előtt kell tartani, ha gyermek vagy ifjúsági forgószék vásárlásáról van szó?

- A gyermek életkora mellett, a magasságát és ennek gyors változását is figyelembe kell venni. Nem kényelmes és nem egészséges, hogy ha túl nagy a forgószék és elveszik benne a gyermek. Fontos, hogy a lába leérjen a földre és egyenesen tudjon ülni a széken. Sokan választanak nagyobb széket, hisz a gyerekek gyorsan nőnek és nem akarják a széket évenként cserélni, ez teljesen érthető. Ilyenkor esetleg egy zsámolyt, vagy valamilyen lábtartót is érdemes használni, hogy ne kalimpáljon a gyermek lábával.

Karfa nélküli görgős szék gyerekszobába

Hogyan figyeljünk a méretekre, milyen paramétereket kell lemérni a gyermek esetében?

- A forgószékeknek állítható az ülésmagassága, ez a méret mindig megjelenik a termékek leírásakor. Mérjük le a gyerek magasságát, illetve az ülés beállításához a lábszár méretét talptól a térdhajlatig. A szék magassága az íróasztal magasságához legyen beállítva, hogy kényelmesen tudjon írni a gyerek. Sok esetben a székek támlájának a magassága is állítható, néhány esetben az ülés mélységét is lehet állítani. Természetesen minél több funkció állítható egy széken annál magasabb az ára. Karfás vagy karfa nélküli lesz a szék, ez is egy eldöntendő kérdés. Ha elfér a megadott helyen, illetve ha be tudja tolni az íróasztal alá, akkor praktikusabb a karos változat, mivel ezen pihentetni lehet a kezet tanulás közben.

Milyen típusú szövetek közül választhatunk, hogyan lehet megtalálni a megfelelőt?

- A kárpitok közül többféle is lehetséges: szövet, textilbőr, de még a rétegelt lemez is szóba jöhet. Tisztíthatóság szempontjából a textilbőr a legjobb, komfort érzetben pedig a szövet. Az online felületek termékleírásban általában megtalálhatóak minden egyes szék esetében, hogy milyen szövettel választható. A kisgyerekek számára jelentős szempont lehet az esztétikum. Mivel sokféle színes, mintás, mesefigurás szék létezik, ami rögtön megragadja a gyermekek figyelmét és szívesebben tanulnak egy nekik tetsző ülő alkalmatosságon, lehet kedvezni a számukra. Nagyobb gyermek esetében, (40 kg felett) már érdemes körbenézni a felnőtt székek között is, ott szélesebb a választék, valamint a szövetek választéka is megfelelhet az ifjúság számára is. Ha néhány darabot kiválasztottunk, amely megfelel a mi és feltehetőleg a gyermekízlésének is, akkor kérjük ki a gyermek véleményét, hiszen senki nem szeretne egy olyan székben hosszú órákat tölteni, ami nem is tetszik neki. De a parttalan válogatás és a duzzogás elkerülése érdekében tényleg érdemes 3-4 darabra szűkítenie a választást a szülőnek.

Impala piros gyerekszobai szék
Fotó: Sarkadi Jolán

Mire érdemes még odafigyelni egy forgószék esetében? Milyen kiegészítőket érdemes vásárolni a forgószék mellé?

- A gurulós szék esetében fontos, hogy milyen felületen használják. Más-más ajánlott szőnyegre, illetve padlóra vagy parkettára. Az előbbire kemény felületű, míg az utóbbira gumis felületű parkettagörgő javasolt. Kiegészítőként, ha például szőnyegpadlón szeretnénk használni a széket, akkor a műanyagból készült forgószék alátét különböző méretekben ideális választás lehet.

Fejtámlás szék iskolásoknak otthonra
Fotó: Sarkadi Jolán

Mire szükséges figyelnünk online bútorvásárlásnál?

- Bizonyára, ha valaki bútorvásárláson gondolkozik, akkor már mielőtt felkeresne egy webáruházat létezik egy hozzávetőlegesen elképzelés vagy akár konkrét méretek is a fejében. Ezt nagyon jó, hiszen akkor már tudatos vásárlásba kezdhetünk bele. A keresést követően meg kell bizonyosodnunk, hogy a felkeresett webáruház megbízható-e. Ilyenkor érdemes megfigyelni a céginformációk valóságát, az ÁSZF-t, a mostani jótállási kötelezettségeknek való megfelelést, valamint a földrajzi címet is. Ha az oldal megbízható, akkor bele is vághatunk a bútordarab keresésbe. Mindig érdemes megnézni, hogy a termék van-e raktáron, vagy azt, hogy milyen időintervallumba esik a szállítás és milyen módon történik.
Nálunk a www.impala.hu honlapon a forgószékek menü pont alatt többféle forgószéktípus is található, például a gyerekforgószékek is. Az óriási home office kereslet miatt vannak olyan termékek, amikből jelenleg raktárkészleten csak 1-1 darabok vannak, de mindig igyekszünk tölteni a készleteket és a rendelés is zökkenőmentes.

Sárga gyerekszobai szék

Hogyan működik a kiszállítás? Mindenkinek az otthonában szükséges összeszerelnie a megrendelt terméket? Vagy létezhet más alternatíva?

- A szállítási határidő változó, ez a honlapon fel is van tüntetve. A webáruházunkban megvásárolt forgószékeket futárszolgálattal tudjuk elküldeni a vásárlónak. Ezek dobozban nem összeszerelten érkeznek. Ha erre külön igény van, akkor a kollégáink összeszerelik itt az áruházban a széket, de akkor már nem lehetséges a futárral történő szállítás, hanem vagy a vásárló jön érte, vagy a cégünk szállítója viszi ki a megrendelt terméket, ami költségesebb a megnagyobbodott méretek miatt.

Görgős gyerekszobai szék

Mi a teendő akkor, ha valaki bizonytalan egy-egy termékkel kapcsolatban?

- Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály webshopjának munkatársai bármilyen felmerülő kérdése tudnak választ adni telefonon a székvásárlással kapcsolatban, hétköznapokon délelőtt 10:00 és délután 16:00 óra között telefonos elérhetőségeinken. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni a szülők helyzetének megkönnyítéséhez. De e-mailen is bármikor elérhetőek vagyunk.

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály