A Miskolc belvárosában található 150 m2-es lakás, gipszkartonnal burkolt tartógerendák erdejével és majdhogynem egyetlen, hatalmas légterével várt ránk, hogy megteremtsük benne a tulajdonos által elképzelt és áhított otthont. A lakás remek adottságai (elhelyezkedés, természetes megvilágítás, alapterület mérete) már eleve biztosították a fiatal manager legfontosabb igényét egy olyan lakótér kialakítására, ahol a közösségi élet oly annyira jelen tud lenni, hogy nem jelent gondot kisebb-nagyobb társaság kényelmes fogadása és elhelyezése. Természetesen, emellett biztosítanunk kellett az intim szférához tartozó hálószoba, a külön gardrób és a minden igényt kielégítő fürdőszoba izoláltságát és meghittségét egyben.

A társasági élet, az egy légtérben található nappali-étkező-konyha-terasz területén bontakozhat ki leginkább, ahol a kényelmet szolgálva még egy egyedi bárpult is helyet kapott, egy elhagyhatatlan kéményt palástolva ezzel. Emellett a tulajdonos külön kérésére egyénileg terveztünk jó néhány bútort (konyha, tálalószekrény, nappali tároló rendszer, dohányzóasztal), amelyet kiváló szakemberek gyártottak le tervrajzaink alapján.

A lakásban domináló narancs és csokoládébarna színek élénk kiegészítői a vanília színű falfelületnek és gerendáknak, amelyek az – étkező háttereként alkalmazott – olívzöld fal előtt érvényesülnek leginkább. A kívánt hangulat, a lakásban alkalmazott árnyékoló rendszereknek és a funkcionalitásra hangsúlyt fektető világítástechnikának köszönhetően napszaktól függetlenül, tetszés szerint változtatható.

A tervezett bútorok mellé színben és stílusban egyaránt harmonizáló ülőgarnitúrákat, kiegészítőket és lakberendezési tárgyakat választottunk, amelyek így együttesen alkotják az összképet egy letisztult, kényelmes, megálmodott otthonról. Szerencsésnek mondható, hogy a tulajdonos kiemelt igényességére való törekvése lehetővé tette számunkra, hogy a lakás teljes berendezése és kivitelezése a legmagasabb színvonalon valósulhatott meg.

Gyurán Andrea - lakberendező - Fotók: Boda József

Egyforma Kft.

www.egyforma.hu