Új forma, új anyagok, új szerep a konyhában – ezt tudja a BASF legújabb fejlesztése a coolpure 1.0 - Divatos koncepcióhűtő – amin akár kényelmesen is helyet lehet foglalni

A hagyományos hűtőszekrények konyháink legunalmasabb darabjai, többnyire nagyok, fehérek, és téglatest alakúak. A legújabb lakberendezési tendenciáknak megfelelően a konyha egyre fontosabb lakótérré válik, így a benne található háztartási eszközök is egyre inkább berendezési tárgyakká válnak, nem maradnak meg egyszerű technikai eszközöknek. A coolpure 1.0 nem is hasonlít egy hagyományos hűtőre inkább egy divatos bútorként hódít a konyhában.

A koncepció teljesen új felhasználási területeket nyit meg a poliuretánok előtt a hűtőszekrények területén, amely messze túlmutat az egyszerű szigetelésen, és a hűtőszekrények gyártói számára fontos impulzust jelenthet ahhoz, hogy új megközelítéseket fejlesszenek ki. A BASF Polyurethanes új koncepció hűtőszekrényében az a különleges, hogy sokkal többet tud, mint pusztán csak hűteni. A coolpure 1.0 koncepciójának segítségével a BASF kreativitással és technikai találékonysággal igazolja, hogy anyagukat és tervezésüket illetően milyen jövőbeni lehetőségeket lehet hasznosítani a hűtőszekrényekhez már akkor is, ha pusztán csak a poliuretánnak, mint anyagnak a hihetetlen sokoldalúságát tudják kihasználni.

A coolpure 1.0 koncepció az anyagban megtestesülő innovációk és a funkcionalitás párosítása a jövőbemutató formanyelvvel, és tartós anyagok alkalmazásával. A BASF a jövőben sem gyárt hűtőszekrényeket, továbbra is egyedi javaslatok formájában jelzi, hogy milyen újfajta lehetőségek rejlenek a poliuretánok alkalmazásában.

A poliuretán felületek számos forma és szín kombinációját teszik lehetővé. A LED-es világítás indirekt fényként szolgál a konyhában, a hűtőn ráadásul még kényelmesen helyet is lehet foglalni.

Basf coolpure 1.0 hűtőszekrény design

Basf coolpure 1.0 német modern poliuretán hűtőszekrény

Basf coolpure 1.0 fagyasztós hűtőszekrény

A BASF poliuretánjairól

A poliuretánok területén a BASF a rendszerek, specialitások és alaptermékek vezető gyártója világszerte. A 39 poliuretán rendszerházból és azok széles körű termék- és szolgáltatás portfóliójából álló, az egész világra kiterjedő hálózat kedvelt partnerei ügyfeleinknek számos üzletágban. A „PU Solutions Elastogran“ BASF márka már több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik, mint európai poliuretán piac- és technológiavezető.

A BASF rendszerház hálózatán keresztül gyors helyi támogatást tud nyújtani egyedi megoldások kifejlesztésétől egészen a műszaki szolgáltatásokig, az értékesítésig, a marketingig és a gyártásig terjedően. A poliuretán alaptermékek előállítása során a BASF a világ minden részén megtalálható Worldscale berendezésekkel biztosítja magának az összes régióban a piacvezető pozíciót.

A poliuretánok kényelmesebbé, biztonságosabbá és kellemesebbé teszik életünket – és fenntartható módon segítenek bennünket az energia takarékosságban. Hozzájárulnak ahhoz, hogy az építészek jobban tudják szigetelni az épületeket, a gépjárműgyártók látványosabb dizájnelemeket vonultassanak fel, miközben jelentős súlymegtakarítást érnek el. A cipők, matracok, háztartási- és sporteszközök gyártói sikerrel használják fel ennek a sokoldalú műanyag különlegességnek számos lehetőségét, a BASF poliuretán szakembereinek tudásával és támogatásával világszerte.