Impala kárpitozott étkezőszék lila bordó

A konyha és az étkező kreatív alkotások, közösségi események, meghitt pillanatok és a hétköznapok színtere is. Nem kell ahhoz lakberendezőnek lenni, hogy tudjuk, mennyi minden befolyásolja az itt eltöltött idő minőségét. Számítanak a színek, a méretek, a formák és a stílus is. A funkcionalitást és a kényelmet általában a jól szervezett tér és a megfelelően kiválasztott bútordarabok biztosítják. Az egyik ilyen meghatározó bútordarab a szék, az étkezőszék. De ki tudja, mert a konyhába és étkezőkbe választható székek igen sokfélék lehetnek.

Milyet érdemes választani? Ez leginkább attól függ, mekkora a konyhánk, mennyi hely van benne és hogyan, milyen más bútorokkal együtt funkcionál a tér. Vásárláskor a legegyszerűbb dolog az étkezőszék kategóriában nézelődni. Ezek a székek lehetnek lemezeltek, különböző anyaggal kárpitozottak, karfásak vagy anélküliek, favázasak vagy fémvázasak, esetleg szánkótalpasok.

Fontos figyelembe venni a kivitelt, kárpitozás esetén például a szövet kiválasztásánál, hogy a bútorszövet mennyire tartós, strapabíró, kényes, valamint, hogy mekkora igénybevételnek, milyen hatásoknak lesz kitéve. Mert ilyenkor nem csak a színválasztásra kell figyelni. A lemezelt szék nagyon közkedvelt választás, mivel könnyen tisztán tartható és a fából készült daraboknak sajátos hangulata van.

Bár Császár Gusztávné, Margitka az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruházvezetője szerint a lemezelt székek igazából a vendéglátósok nagy kedvencei, hiszen otthonra, saját használatra mindenki a kényelmes kárpitozott étkezőszékeket vagy étkezőfotelt keresi. Még akkor is, ha a lemezelt étkezőszékek karfás változatban is léteznek. „A Székkirálynál sokszor a nézelődés sem egyszerű, hiszen 3-500 körül van ezeknek az étkezőszékeknek a száma. Emellett pedig sok ezerre tehető a kivitel és a kárpitozás segítségével kialakítható egyedi variáció.”

Impala kárpitozott étkezőfotel

Akinek a funkció mellett van elég helye és a kényelem is nagyon fontos, azoknak a most divatos étkezőfotelt ajánlják. Bár ezek valószínűleg csak az étkezőben fognak igazán jól mutatni és megfelelően elférni, a konyhában nem. Mivel egyre népszerűbbek, már cukrászdákban és kávézókban is egyre több helyen találkozhatunk velük. Az étkezőfotelek többnyire puhák, kényelmesek és kárpitozottak, ami a tökéletes komfortérzet kialakításában nagy szerephez jut.

Ha viszont kicsi a konyhánk, akkor nagyon előnyös lehet, ha összecsukható asztalban és székben gondolkozunk. Az összecsukható verzióknál érdemes külön figyelni a biztonságra és a stabilitásra. Válasszunk olyan terméket, aminek használata során mindenki, például egy kisgyermek, súlyosabb felnőtt, illetve még egy háziállat is biztonságban van. Hiszen, ha rossz rajta a tehereloszlás, akkor  összecsukódhat és sérülést okozhat.

Impala összecsukható étkezőasztal és étkezőszék

Ha konyhánkban meghosszabbított munkapult vagy bárpult található, akkor ahhoz egy-egy bárszék is beszerezhető. Bárszék kategóriában választhatunk háttámlásat, vagy anélkülit, fix vagy állítható magasságút, lemezeltet vagy kárpitozottat és, ahogy a gyerekek mondják pörgőset (360 fokban forgatható) is. A bárszékek nagy előnye, hogy sikerül velük felérni a magasabb bárpultot, de persze az is fontos, hogy nem foglalnak széles helyet és így könnyen körül lehet ülni a pultot, hogyha a család vagy a barátok együtt szeretnének tölteni egy kis időt. Ez lehet akár a rohanós hétköznapok reggelije, vagy akár egy baráti borozgatás, koktélozás és esti csevej.

Impala bárszék

Impala bárszék

A bárszék tökéletes arra is, hogyha a barátok átjönnek hozzánk, akkor ne kelljen hanyagolni őket, míg a konyhában készül az étel. A háttámla nélküli bárszékeknek van alacsonyabb megoldása is, amit régen egyszerűen hokedlinek neveztünk. Ez elsősorban idősebbeknél és kisebb lakásokban találhatjuk meg, mivel ott minden egyes centiméter számít. Ami a legjobb bennük, hogy a kárpitozás nélküliek nagyon könnyen tisztán tarthatók, egy egyszerű párnával a fapados változatok is kényelmessé tehetők, valamint nem foglalnak el nagy helyet. Sőt, még arra is alkalmasak, hogy a nagyon magasan lévő polcot, tárgyakat könnyen elérjük a segítségükkel.

Ezek azok a székek, amiknek biztos van helyük a konyhában és az étkezőben. De a sor még nem ért véget! Általában minden szülő arra vágyik, hogy minél több időt lehessen gyermekével. Ha olyan gyerekforgószéket választunk, ami könnyű, stabil, de csillaglábai miatt könnyen mozdítható is, akkor megoldható az is, hogy szemmel tartsuk a főzés mellett leckét író gyermekünket. Így biztosan tudunk majd segíteni neki a lecke írásában, miközben a vacsora fő és senkinek sem kell járkálással töltenie az idejét a konyha és a gyerkőc szobája közt.

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

Nyitva tartás: Hétfőtől - Csütörtökig: 9.00-19.00 óra között, Pénteken: 9.00-18.00 óráig
Szombaton: 10.00-17.00 óra között, Vasárnap: 10.00-15.00 óráig.

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!

Impala a Székkirály