Használata pedig rendkívül egyszerű és a zsebben is elfér. Kicsi és könnyen kezelhető, mint a modern mobiltelefonok, és magán hordozza   a lézeres távolságmérők minden előnyét: ez a Bosch DLE 50 Professional. 100 x 58 x 32 milliméteres méretével ez a világ legkisebb távolságmérője. 

A világ legkisebb lézeres távolságmérője: Bosch DLE 50 Professional

A mérőeszköz ideális minden olyan mesterember számára, aki egyéb eszköz igénybe vétele nélkül beltérben távolságot, területet vagy térfogatot szeretne mérni.A DLE 50 Professional a gyakorlatban előforduló minden távolság mérésére alkalmas. A mérőeszköz pontos távolságmérést biztosít 50 méterig; lézertechnológiájának köszönhetően pedig gombnyomásra megjeleníti az eredményt a LCD kijelzőn. A mérés pontossága + - 1.5 milliméter.

A DLE 50 Professional használata nagyon egyszerű. Jelekkel ellátott gombok segítségével lépkedhetünk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési, vagy a Pythagorasz tételnek megfelelő közvetlen magasságmérési funkciók között.

A kezdeti beállításban a lézeres távolságmérő a mérőműszer hátsó szélétől kezd mérni, egy gomb ismételt lenyomásával azonban a felhasználó megváltoztathatja a kívánt hivatkozási pontot a mérőműszer elejére, a beépített állványra vagy egy kihajtható mérő pecekre. A 30 mm hosszú pecek segítéségével egyszerűbb mérni szűk sarkokban, falnyílásban vagy vezető sínben.

Az LCD-n egy szimbólum jelzi a kiválasztott hivatkozási pontot, így elkerülhető a mérési hiba. A kis lézeres távolságmérő puha markolatú felületének köszönhetően könnyen kezelhető és megvédi a mérőeszközt az ütések okozta sérülésektől. A termék hamarosan kapható. További információk a Bosch egyéb termékeiről a www.bosch.hu weboldalon találhatók.