Elegáns városi stílusú lakberendezés egy Budapest közeli település családi házában

Elegáns, városi hangulatú és egyben modern stílusú lakberendezést kértek DD Interior Belsőépítészeti Stúdiótól ennek a családi háznak a fiatal, kétgyermekes tulajdonosai.

Elegáns kerek előszobai tükör

Előszoba szélfodó lakberendező tervezés

Szerencsére még a munkák korai fázisában kapcsolódtunk be a tervezésbe így az építészeti tervek végleges állapota előtt könnyedén összehangolhatóvá vált a belsőépítészeti tervezéssel. A ház fő életterei a földszintre kerültek egy középfolyosóra fűzve. Ettől csak a szülői háló tér el, ami egy fél szinttel lejjebb található. Az épület megközelítése a lépcsőházi kubus felől történik. A pince részben kaptak helyet az egyéb tárolási funkciók valamint egy wellness egység. A ház külső design megjelenése szintén modern ezért belső terei is ennek a stílusnak a továbbgondolását kívánta meg kiegészítve egyes luxus lakberendezési elemekkel. Már a funkcionális előtér színei, anyagai is tükrözik az ebből kapcsolódó nappali élettér és a lépcsőházi traktus hangulatát.

Art Deco stílusú modern szófa

Nappali lakberendezés modern szófa

Elegáns nappali és konyha szimbiózisa

Felhasznált fő belsőépítészeti anyagok a világos fa, fémes arany és a sötétkék lakástextilek. Ezek az anyagok hangulatok folytatódnak a tágas és világos nappali lakóegységben is, kiegészítve egy kevés természetes fával, mely fellelhető a bárpult anyagában és a dohányzó asztalkán is. Ezzel a két fő elemmel egy kis rusztikusságot csempésztem az egyébként elegáns térbe. Ezt keretezi a gyönyörű színátmenetes len függöny, mely szintén a természetes hangulatot és a lazább megjelenést hangsúlyozza a térben.

Az elegáns elemeket a fémes arany keretes sofa és étkező székek, fényes és kő felületek, kristály csillárok keretezik. A design sofa választásnál szempont volt, hogy a biokandalló is jól látható legyen, ezért a kanapé középső elemét nyitottra alakítottuk.

A tér hangulatát növénymotívumos kiegészítő textíliákkal és tapétával zártam le ezzel becsempészve némi természet érzést is, mely következik a nappaliból nyíló hatalmas terasz kialakításából, nagy üvegfelületekből. Ez egyébként a Bauhaus alapnézeteinek jellemzője.

Dísznövények és ledvilágítás a lépcső alatt

Az impozáns lépcsőházban is megjelenik a ház hangulatára annyira jellemző arany napsárga. Ez az egyedi falburkolat és díszítő elem egészen lekísér a pincei részig. Különleges ledvilágítással kialakított design lépcső vezet minket, mely egy dekoratív növényszigetben végződik. A szülői traktust egy monumentális megjelenésű ajtó jelzi, felső részében olyan kialakítással, hogy oda falidísz is elhelyezhető legyen később. Az intim szülői részt egy gardróbon keresztül érhetjük el, melyből külön-külön nyílnak a fürdő és háló rész egységei.

A fürdő különlegessége, hogy a zuhanyban lévő ablak felől kapja a természetes fényt, melyet átirányítva a fürdőszoba hatalmas üveg falán, az egyébként sötétebb gardróbba jut. A kisméretű fürdőszoba alapburkolata egy világos kőhatású lap, melyet kiegészítettem az arany és a fekete árnyalataival. A háló egység uralkodó motívuma a hexagon lett, mely mozaikburkolat és textil formában jelenik meg az enteriőrben. A hatalmas tárolószekrényben lett praktikusan elrejtve egy ruhaledobó nyílás is, ami a pici mosókonyhába vezet. A mosdó méretes tükörfala nagyítja a kissé szűkös helyiséget. Az intimitást egy mintázott díszműüveg garantálja, melyen keresztül nem lehet betekinteni a helyiségbe.

Szülői fürdőszoba

Szülői fürdőszoba  mozaik mintás

A hálószoba egyik falát a tárolásra alkalmas óriási beépített szekrény foglalja el, míg az ágy mögé egy impozáns bőr hátfal került ledvilágítással. A mennyezetről függesztett kristály olvasó lámpák különlegességnek számítanak. A szoba színvilága a bézs különböző árnyalataival és az arany kiegészítővel egy kellemes, fiatalos és üde hatást ad. Az anyagok összhangban vannak a lakás többi anyagával. Az egyedi tervezésű és gyártású ajtók is szerves és elválaszthatatlan részei a belsőépítészeti tervezésnek.

Hálószoba és gardróbszekrények

Szülői hálószoba lakberendezés

 A gyerek traktusba az előtérből vezet egy viszonylag hosszú folyosó, melybe egy játékos, vidám ledvilágítással ellátott lámpacsoport került. Ez segíti a kisebb korú gyerekeknek az esti közlekedést a lakás többi részébe.

Mozaik burkolat fürdőszobában 

Mozaik burkolat fürdőszobában

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés baldachinos ággyal

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés baldachinos ággyal

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés flamingo tapéta

A két kislányszoba hűen tükrözi a gyermeki játékos és vidám világot. Az egyik gyerekszoba a flamingós témakört kapta, ez egyben a kisebb gyermeké lesz. A másik gyermekszoba pedig cukorkás színekben és hangulatban lett kialakítva. A baldachinos ágyak biztosítják a kuckós érzetet a gyermekek számára, viszont a kissé áttetsző függönnyel sejtelmessé válik és egyben világos is marad. A kárpitozott ágyhátfalakkal igazán kényelmesek és egyediek lettek ezek a szobák. A gyermek fürdőszoba hangulata a fehér bézs kevés bronzzal és pasztell púderrel jött létre. A virágmintás apró mozaik képtől kislányokhoz méltó hangulata marad, mégis olyan formavilágra törekedtem, hogy később mikor már nagyobbak a gyermekek, akkor is jól érezzék benn magukat itt.

WC burkolás bézs színű burkolat

A bejárathoz legközelebb eső rész a vendég és dolgozó szoba egység. A sok funkció viszonylag pici alapterületen tömörül. A kihúzható minőségi vendég sofa mögé egy extra víz hangulatú poszterkép került, ide idézve a természetet a lakásbelsőben is. A földszínek mellett nagyon szép kiegészítő hangulat eleme lett a helyiségnek
a kék különböző finom átmenetes árnyalatai. Igazi vendégmarasztaló kellemes szobát alakítottunk ki, ahol még a munka is öröm.

DD Interior dolgozószoba

DD Interior dolgozószoba

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit
Render képek készítése: Dotdesign

DD Interior Belsőépítészeti Studió - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
DD Interior Belsőépítészeti Studió - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
www.dorolakberendezes.hu
A téralkotás számunkra egyedi és utánozhatatlan minden egyes Megrendelésnél. Alapszemléletünk, hogy a Megrendelő szemszögéből minél jobban megvizsgáljuk a teret, feltérképezzük annak lehetőségeit és a lehető legoptimálisabban alkossuk meg az új designt úgy, hogy az minél tovább időt álló legyen.

Lakberendezési üzletek

Scandinavian Design House – Exkluzív ágyak és matracok, luxus ágynemű Scandinavian Design House – Exkluzív ágyak és matracok, luxus ágynemű
Természetes anyagokból, kézzel készített egyedi luxus ágyak és matracok a világ legrangosabb ágykészítőitől....
Délity Bútor Zrt. - Bútorok az otthonokba és az irodákba Délity Bútor Zrt. - Bútorok az otthonokba és az irodákba
A Délity Bútor tervezői a külföldi és a hazai trendek, valamint a használhatóság és a praktikum figyelembevételével...
Kanapékirály - Kanapé és bútor webáruház Kanapékirály - Kanapé és bútor webáruház
A Kanapékirály bútorait 38 napig tesztelheted, méghozzá saját otthonodban. És ha közben úgy döntesz, hogy a...
Scavolini Konyhabútorok, nappali, fürdőszoba, étkező bútorok Scavolini Konyhabútorok, nappali, fürdőszoba, étkező bútorok
Scavolini konyhabútorok, nappali összeállítások, modern fürdőszoba bútorok és étkezők tervezése a Yuno Design...