Kiss Márta Mária lakberendezőtől tudhatunk meg részleteket a projekttel kapcsolatban:

"Ügyfelem azzal keresett meg, hogy vásároltak egy házat Telkiben, amit szeretnének felújítani. Kérése volt, hogy elegáns enteriőrt, fehér bútorokat és világos színeket szeretne látni a házban, de a fekete szín is jelenjen meg.

Modern nappali klasszikus komódokkal

Amikor először jártam ebben a kétszintes ingatlanban, azonnal beindult a képzeletem. Peregtek a lehetőségek a gondolataimban, annak ellenére, hogy a húsz évvel ezelőtti divatnak megfelelően cseresznye színű laminált padló, cseresznye színű beltéri ajtók és ugyanilyen színű laminált bútorok, vanília sárga falak fogadtak. Sok oszlop volt a házban külön és félig a falba építve. A konyha pici és nehezen megközelíthető volt, szintén sötét cseresznye színű laminált bútorokkal berendezve. A lakás közepén egy kerek felülvilágító különleges lehetőséget kínált egyedi „fényjáték” tervezésére.

Az eredeti tartóoszlopok

Felmérés után elkészítettem a terveket, ami már elsőre elnyerte a háziak tetszését, majd ez alapján elindult a felújítás. Három hálószoba, két fürdőszoba, két gardróbszoba, mosókonyha, előszoba az emeletre vezető lépcsővel került kialakításra. A nappali-étkező-konyha pedig egy közös térben foglal helyet.

A konyha fala kibontásra került, ezáltal a konyha az előszobából közvetlenül megközelíthető lett. Az oszlopok maradtak, mivel tartószerkezeti funkciójuk van, így ezek önálló belsőépítészeti látványelemmé alakultak fehérre festve, profillécekkel díszítve. A konyha falára chevron mintázatú márvány mozaik, az étkező részbe tükör burkolat került.

Felülvilágító

Komód és bárszékek

Pihenő az ablak alatt

Foltos étkezőszékek és bárszékek

Klasszikus konyhabútor és római roló

Szigetes konyha és fehér lépcső

Tölgy lépcsplapok

Minden padlóburkolatot kicseréltünk; a teljes földszintre minden helyiségbe egységesen világos fa hatású padlólapot választottunk, ami a kültéri teraszokon is folytatódik. Az emeleti helyiségekbe sötét színű faparkettát vásároltunk a fürdőszoba kivételével. 
Kicseréltük a beltéri ajtókat festett fehér kivitelre, illetve a beltéri lépcső burkolatát és korlátját is.

Design tapéta hálóban

Üvegajtós osztott tolóajtó

Gardróbszobák

A lépcsőlapok és a kapaszkodó tölgy anyagának színét a hidegburkolat színéhez igazítottuk.
Több, mint két méter átmérőjű a felülvilágító, amibe egy fém-üveg anyagú, fekete-fehér-arany színű „álmennyezetet” terveztem, amit a nap és hold is kellemes fénnyel áraszt el. Kiegészítésül, ha szükséges felülről külön is megvilágítható.

Férfias kockás tapéta

Kék ruhatároló szekrények

Kék sötétítőfüggöny hálóba

A részletes bútorterveim alapján az asztalosom elkészítette a konyhabútort, nappali TV falát, gardróbszekrényeket, fürdőszobai bútorokat, radiátor burkolatokat, mindent egységes fehér színben. Az emeleti fiúszobába viszont szürkéskék bútorszínt választottunk. A nappaliban eredetileg volt kandalló, azonban ezt az enteriőrbe jobban illő nagyobb tűzterűre cseréltük, amit nagy méretű bézs színű márvány hatású gres lappal burkoltuk.

Klasszikus mintás csempe

Klasszikus fürdőszobai tükör

Mindkét fürdőszobába természetes színű gres porcelán falburkolatokat és jó minőségű fehér szanitereket, króm csaptelepeket választottunk.

Közlekedő és zuhanyzó

Olaszországban, Angliában és itthon készültek a kárpitos bútorok és az asztalkák, komódok.
A fehér, bézs és melegszürke alapszíneket az arany és fekete kiegészítők, lámpatestek, kisbútorok foglalják keretbe. Fontosnak tartom, hogy a függönyök, díszpárnák minősége is kifogástalan legyen, hisz ezek teszik fel az „i”-re a pontot, varázsolnak melegséget és puhaságot az otthonokba. 

Chevron mintás falicsempe

Elegáns fürdőszoba ötlet

Minden egyes berendezési tárgyat egyeztettünk ügyfelemmel megrendelés előtt, ezért sikerült nagyon jól az összhatást megteremteni. Nem lóg ki semmi a koncepcióból, így minden darab az előzetes tervekkel összhangban került a lakásba. Kiváló minőségű, természetes, visszafogott színű anyagokat válogattunk össze, és a jó szakemberek igényes kivitelezésével, remélhetőleg egy olyan enteriőr született, ami húsz év múlva is ugyanilyen elegáns, időtlen és varázslatos lesz."

Szöveg, belsőépítészet, lakberendezés: Kiss Márta Mária

Fotó: Bata Tamás

Kiss Márta Mária lakberendező

www.kissmartamaria.hu

Mobil: +36 30 9 434 434      

Kiss Márta Mária Lakberendező Puttó Design