Válogatás a londoni design fesztivál érdekességeiből

Az idei London Design fesztivál néhány különlegességét fogom megmutatni. Rengeteg volt az újdonság, mind design, mind kreatív megoldások terén.

Az őszi kollekciót mindig sokkal nagyobb izgalommal várom, mert ezek a trendek fogják meghatározni a jövő év legfőbb irányvonalait. A design kiállításokat is ősszel szokták megrendezni és mivel óriási az érdeklődés a legtöbb tervező és mammut cég kihoz valamilyen újdonságot.

Ha valaki azért szeretne design bútort, hogy kitűnjön a tömegből, akkor abszolút adott a lehetőség, ugyanakkor ha "csupán" minőségre és eleganciára vágyunk, akkor sem fogunk csalódni.

A Lightjunction egyik legelragadóbb darabja a MAI által tervezett Skybeamer lámpa. Többféle méretben és rengeteg színben létezik, de a legfurább az volt benne, hogy világító asztal ként is használhatnám, míg a kisebb verzió csillárként felfüggeszthető. Az ufo lámpát el lehet forgatni mindkét irányba, ezzel tágítva vagy csökkentve a rést melyen kiáramlik a fény. Az innováció különlegessége, hogy a lámpatest direkt fényt ad, ezért a lámpák egyenes fénycsíkokat rajzolnak a falra és a plafonra. Élőben ez nagyon mutatós volt :)

Skybeamer lámpa

Skybeamer lámpa a design héten

A legmenőbb bútordarab egy multifunkciós fotel volt. Amikor megláttam az első gondolatom az volt, hogy lehet benne aludni... meg enni, tévézni, dolgozni, tanulni, házit írni, pihenni, olvasni... gyakorlatilag lehet benne lakni :) Ha kicsi a hely, de szeretnél egy nagyon kényelmes bútort ami sok mindenre használható, akkor ez egy jó választás lehet. Rengetegféle színű textilből állíthatod össze, kedved szerint. Tervező Fredric Mattson.

Fredric Mattson chair

Fredric Mattson chairs

Fredric Mattson szék a london design festival

A Cubrick kabinet egy csinos polc amit kedved szerint forgathatsz arról függően, hogy megszeretnéd-e mutatni a tartalmát, vagy inkább elrejtenéd. Nem csak praktikus, de nagyon jó játék is :)

Cubrick cabinet

Nézzétek meg a videót róla :)
Nagyon fura érzés volt hozzányúlni, de elsőre nem jöttem rá miért. A 9191 tervezője, Gigi Barker a feltaláló és az ember bőrének tapintása és viselkedése inspirálta a szék megalkotásakor - az az érzés, hogy kicsit puhák vagyunk, ha hozzáér valami a bőrünkhöz, akkor besüpped, utána visszanyeri eredeti alakját :)
A bútor utánozza az emberi hús és bőr viselkedési mintáit... Elég furcsa gondolat, és a design is hajaz egy nagy kövér hasra, de kipróbáltam, és kényelmes, Gyerekszobába egészen ideális bútordarab.

 9191 tervezője, Gigi Barker

 9191 tervezője, Gigi Barker emberi hasra emlékeztető puff

 9191 tervezője, Gigi Barker london design festival

A végére egy cukiság gyerekeknek innen, bár azt hiszem én is boldogan használnám:

Vidán színes fogas

Színes fogas a londoni design fesztiválon

Szöveg: Marczincsak Erika - lakberendező


Lakberendezési üzletek

IDdesign - Dán lakberendezési áruház IDdesign - Dán lakberendezési áruház
Az IDdesign gondosan összeválogatott kínálata a modern élet követelményeinek megfelelő különleges, kiváló minőségű...
Erős Kft. - Burkolatok, bútorok, szaniterek Erős Kft. - Burkolatok, bútorok, szaniterek
A cég filozófiája, a kínált termékek magas minősége a szolgáltatások és a bemutatás színvonala az, ami az ERŐS nevet...
Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt
Olasz és spanyol szaniter, csaptelep, csempe, burkolat gyártók széles választékát kínáljuk Budapesten a gubacsi úti...
Rio Art & Design - Ülőgarnitúrák, étkezők, egyedi bútorok Rio Art & Design - Ülőgarnitúrák, étkezők, egyedi bútorok
Egyedi tervezésű minimál és modern nappali és étkező bútorok, minőségi anyagok felhasználásával a MAXCityben. ADA és...