A minőségi anyagokból letisztult dizájnnal, legkorszerűbb  technológiával készült sütők, főzőlapok, mikrohullámú sütők, páraelszívók, mosogatógépek és hűtők közel 30 fővárosi és vidéki értékesítési ponton lesznek megvásárolhatók. A felső- és a luxus kategória között elhelyezkedő prémium Bauknecht-készülékeket a Whirlpool Magyarország Kft. fogja forgalmazni, hisz a márka globálisan is a Whirlpoolhoz tartozik.

Bauknecht konyhai gép

A márka Gottlob Bauknechtről kapta a nevét, aki 1929-ben alapította meg elektrotechnikai műhelyét. A családi vállalkozásból kialakult Bauknecht 1982-ben beleolvadt a Philips vállalatcsoportba. Amikor pedig 1989-ben a Whirlpool és a Philips közös vállalkozásra léptek, a Whirlpool először többségi tulajdont szerzett a Bauknechtben, majd 1991-től a Bauknecht az amerikai Whirlpool-csoport kizárólagos tulajdonában álló leányvállalat lett.

A Bauknecht készülékekre jellemző, hogy a professzionális konyhagépek technológiai megoldásait adaptálják konyhai használatra. A háztartási gépek kiváló minőségű anyagokból, elsősorban nemesacélból készülnek, amely garantálja a hosszú élettartamot. Az automata érzékelő technológia segítségével pedig az energiafelhasználásukat lehet optimalizálni. A berendezéseknél kritérium a könnyű és praktikus használhatóság, valamint az energiatakarékos és környezetkímélő működés.

Bauknecht konyhai gép

Magyarországon konyhastúdiókban lehet majd megvásárolni a felső kategóriás, kizárólag beépíthető kivitelben forgalmazott Bauknecht-háztartási gépeket, amelyekre 5 évig lesz érvényes a garancia. A mosógép kivételével valamennyi konyhai berendezés megtalálható a mintegy 40 típusba sorolható készülékek között. A Bauknecht-termékekkel a Whirlpool Magyarország eddigi termékkínálatát a prémium kategóriára is kiterjeszti.

A Bauknecht Európában

A márka piacvezető Németországban, és nagyon népszerű a skandináv területeken, Norvégiában és Svédországban is. Svájcon, Belgiumon és Hollandián kívül a környező országokban, Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában is kaphatók a Bauknecht-termékek. Novembertől már a hazai piacon is megtalálhatják a vásárlók.

weboldal egyelőre németül: www.bauknecht.de