Szimultán Művészeti Iskola

Lakberendező, Dekoratőr, Grafikus, Ötvös és Üvegműves tanfolyamok művész tanároktól kis létszámú csoportokban.

Elérhetőség:

Web: https://szimultan.hu
Cím: 1023 Budapest, Bécsi út 15. Térképen
Mobil: +36 30 921 5379
info@szimultan.hu

Iskolánk képzései: Lakberendező, Grafikus, Ötvös, Üvegműves, Dekoratőr, Üvegékszer készítő, Tűzzománc készítő, Fusing-üveg készítő, Mozaik kurzus, Art Clay ezüstékszer készítő.

Iskolánk 2000 májusában Ars Vitrum Üvegműhely néven alakult meg. Iskolánk 2009-ben költözött jelenlegi helyére a Bécsi út 15 sz. alá. A Szimultán Művészeti Iskola friss, célorientált, változtatásra mindig kész szemléletével mára az ország legizgalmasabb művészeti magánintézményei közt szerepel. A hallgatói és intézményi kívánalmakra reflektálva tanmenetei folyamatos kreatív alakítás révén születnek, ezzel biztosítva a sokrétű szakmai és elméleti képzést a tanulók számára. A különféle képzések tantervei együtt mozdulnak a kortárs tervezői tendenciákkal és technikai lehetőségekkel.

A design és a vizuális művészeti területek egymásra hatása fontos kiindulási alapot képez iskolánk felépítésében, elméleti és gyakorlati szinten is. Képzéseink lehetővé teszik a tanulók számára, hogy műfajokon átívelő gondolataik megvalósításához színvonalas megoldásokat találjanak. A komplex tervezői készségek kialakítása és tökéletesítése végett tanrendünk számos művészeti ágat ötvöz. A tanulmányrajzok készítése, a grafikai és festészettechnikai gyakorlatok, vagy a tervezőgrafikai ismeretek alapszintű oktatása mind a hallgatók látásmódját fejleszti. A klasszikus alkotói eljárásokkal párhuzamosan bizonyos kurzusokon megismerhetőek a kurrens képfeldolgozó programok, vagy elsajátítható a legkorszerűbb virtuális tervező felületek használata.

Képzéseink gyakorlati részét műhelymunka keretein belül valósítjuk meg, 6-8 fős csoportokban. Sok esetben korábbi hallgatóink – egyetemi tanulmányaik sikeres teljesítését követően – visszatértek, akik ma már szintén a Szimultán oktatói. Több generációs tanári karunk a képző- illetve iparművészetben jártas, a művészet és a pedagógia területén egyaránt kiváló teljesítményű alkotókat tömörít. Iskolánk pedagógiai munkaformájával – mester és tanítvány kapcsolatok által – pozitív emberi értékekkel egészíti ki a szaktudás megszerzésének minden mozzanatát. 

Szimultán Művészeti Iskola - Ars Vitrum Kft. nyilvántartásba vételi száma: E-000865/2014

Galéria

Cikkeink

Lakberendező képzés a Szimultán Művészeti Iskolában

Lakberendező képzés a Szimultán Művészeti Iskolában

A Szimultán Művészeti Iskolában az a célunk, hogy egyedi tervezői gondolkodású, kreatív szakembereket képezzünk. Törekvésünk, hogy kellő hangsúllyal legyen jelen mindkét képesség fejlesztése. 2020 December 18-ig még lehet jelentkezni a képzésre!