Az egyik helyen nincs elég bőrszín, a másik helyen meg amikor beleült a látszatra tetszetős kanapéba azonnal felpattant, mert annyira kényelmetlenül érezte magát benne? Praktikus tanácsok ülőgarnitúra vásárláshoz.

Kényelmes bőrkanapé

Praktikus tanácsok ülőgarnitúra vásárláshoz:
A kisebb lakásokban a többfunkciós garnitúrák praktikusak, itt az ülőgarnitúra egyben fekvőhely is, és általában egy ággyá nyitható kanapé és két egyszemélyes fotel alkotja. Hátrány, hogy a nyitható kanapék ritkán tartalmaznak ágyneműtartót, valamint a szélességük általában 140-160cm, ami két ember számára éppen csak elegendő. Az alvás komfortfokozata is kisebb, mint egy korszerű többzónás matracé. Bár a korszerű gyártás technológiáknak köszönhetően léteznek kifejezetten komfortos ággyá alakítható modellek is.

A nagyobb méretű lakásokban egész mások az elvárások. Itt önálló, nappaliba való komplett 3+2+1 vagy sarok ülőgarnitúrákat szokás vásárolni. Legtöbbször a 3+2+1 ülőfelületű garnitúrákat látjuk, de nem ritkák a még ennél is nagyobb méretűek sem. Napjainkban egyre inkább kedveltek az ún. házimozi-relax garnitúrák melyek különlegessége, hogy automata lábfelemelő funkcióval rendelkeznek. A lábfelemelés egy kar meghúzásával történik vagy teljesen automatán elektromos vezérléssel. A legprofibb garnitúrák pedig nemcsak a lábat emelik fel, hanem közben egyidejűleg a hátat is hátradöntik.

Így akár teljesen vízszintes pózba is hátra dőlhetünk, úgy hogy közben nézzük a tévét, vagy csak relaxálunk! Ha még sosem ült ilyen kanapéban mindenképpen érdemes, már csak az érzés miatt kipróbálni is egy ilyen garnitúrát!

Kényelmes piros bőrkanapé

Az, hogy mire is szeretné használni ülőgarnitúráját nagy mértékben befolyásolja a helyes ülőgarnitúra választását. Ha gyakran néz televíziót, fontos, hogy a garnitúrában ülők rálássanak a készülékre, így a TV legyen szemmagasságban elhelyezve, minimum két-három méterre az ülőhelytől. Érdemes olyan kanapét választani, amely mélyebb ülőfelülettel rendelkezik, így többen egyszerre heverhetünk benne, akár felhúzott lábakkal is. A kiegészítő puffok, lábtartók is jó szolgálatot tehetnek, valamint az ún. házimozi- illetve relax ülőgarnitúrák is, melybe különböző kényelmi funkciók kerülnek beépítésre (dönthető háttámla, lábtartó, hintázó funkció). Ha nagy társasági életet élünk, jól jöhetnek az ülőkék, kiegészítő ülőpárnák.

Kényelmes fekete bőrkanapé