Ismerje meg csúcskategóriás, modern formatervezésű hősugárzóinkat, és fűtsön Ön is hatékonyabban és gazdaságosabban!

Infrafűtés beltérben állványos Heliosa

Hogyan működik az infrafűtés?

A hősugárzó infrasugarai közvetlenül melegítik fel a bőrünket, és a környezetünket és tárgyakat. A hő a fény nem látható tartományából érkezik. A hagyományos fűtőtestek a levegőnek átadva közvetítik felénk a hőt. A levegő nem a legjobb hővezető, a folyamat energiaveszteséggel jár. A meleg levegő felfelé száll, nem a hideg a padló irányába, ez rontja a hőérzetünket, még jobban feltekerjük a termosztátot.

Az infrafűtés ellenben a hő közel 100% -át közvetlenül a fűteni kívánt környezetnek adja le. Az infrasugarak akadálytalanul áthatolnak a levegő részecskéin, nincs szükség átadó közegre, nincs energiaveszteség. Az infrasugárzók további előnye, hogy nem igényelnek felfűtési időt. A meleg azonnal érzékelhető, sem plusz energiát, sem plusz időt nem kell a fűtésre pazarolnunk.

Heliosa Fali hősugárzó

Hogy hol érdemes infrafűtést használni?

Lényegében mindenhol. Az infra hősugárzók lehetőségek széles palettáját kínálják kül- és beltéri felhasználáshoz egyaránt. Az infrasugarak adta hőt nem fújja el a szél, így ideális megoldás teraszok és egyéb nyitott terek melegen tartásához. Jó választás a nagy belmagasságú épületek fűtésénél (csarnokok, templomok) is, mivel az infra hősugárzó lehetőséget nyújt a tér egy részének célzott fűtésére, így nem kell az egész légteret befűteni.  Az infra hősugárzó semmiféle mellékterméket nem bocsát ki. Nincs füst, por és azzal szálló baktériumok, a levegő friss marad, s emellett teljesen hangtalanul üzemel. Hősugárzóink kis méretűek, könnyen elhelyezhetőek és nem igényelnek karbantartást. A készüléket egyszerűen az elektromos hálózatra csatlakoztatjuk és gombnyomásra üzembe áll.

Heliosa állványos hősugárzó

 

Heliosa függeszthető hősugárzó

 

Infrafűtés kültérben

Tekintse meg infra hősugárzó választékunkat:

www.hosugarzo.hu