Ezért nem lehet kifejezetten kijelenteni azt sem, hogy érdemesebb-e inkább egy tágasabb lakásban tengetni a mindennapjainkat vagy inkább maradjunk a kis kuckós otthonoknál. Nyilván számtalan dolog közrejátszhat abban, hogy az egyik vagy a másik mellett döntünk, de ha a helyzet már eleve adott, abból kell kihoznunk a maximumot amink van. Persze elméletben minden sokkal egyszerűbb.

Viszont ha naponta belebotlunk a súlyzóinkba, ha kénytelenek vagyunk ruhatárolóként használni a szobabiciklit, vagy ha a jógaszőnyegünk folyton a fejünkre pottyan a szekrény tetejéről, elgondolkodtunk azon, hogy nem-e kellene lakást váltani, hogy elférjenek kényelmesen a sporteszközeink is. Persze ez most így elég sarkított, de talán sikerült érzékeltetnünk, hogy nemcsak a ruháink, a sportszereink otthoni tárolása is okozhat némi gondot, ha kis lakásban élünk.

Legyen minden sportszer egy helyen!
Ez már csak azért is praktikus megoldás, mert így mindent egy helyen találunk meg, és nem akadunk úton-útfélen bele egy súlyzóba vagy jógaszőnyegbe. Ez a hely lehet a szekrény mélye vagy az előszobaszekrény egy polca, lényeg, hogy ha bármikor kedvünk szottyan egy kis otthoni edzésre, mindent onnan tudunk előszedni, ahova előzőleg is pakoltunk. Az, ha mindennek megvan a helye, nemcsak kis lakásban jó megoldás, de egy tágas háznál is megkönnyíti a dolgunkat.

Jógaszőnyeg ás sportszer tárolás lakásban

Sportszerek helyett használjuk alternatív megoldásokat.
Például súlyzó helyett teli vizes palackokat vagy sztepplépcső helyett megteszi majd egy lexikon is a könyvespolcról. Ha nincs sporteszköz, akkor nincs is mit tárolni fölöslegesen, így ez is jó megoldás lehet. Persze a profi eszközöket semmi sem helyettesítheti, így ez amolyan kényszermegoldás, amire bizony néha rá kell fanyalodjunk, ha nem akarunk lemondani az otthoni edzésről.

Tudatosan válasszunk edzésformát!
Tehát, ha jóga rajongók vagyunk, elég lesz egy jógatégla és egy szőnyeg, ha izmosodni szeretnénk, akkor inkább a súlyzókra fektessük a hangsúlyt, ha pedig még bizonytalanok lennénk, ott vannak azok az edzésformák, amikhez eszközre sincs szükségünk. A saját testsúllyal végzett gyakorlatok nemcsak azért praktikusak, mert nem kell miattuk sportszerekből bevásárolnunk, de ha komolyan és rendszeresen végezzük őket, hamar látványos eredményeket érhetünk el velük. A neten számtalan olyan edzésforma, videó található meg, amikhez tényleg csak elhatározásra és kitartásra van szükséged. Ha testzsírodtól szabadulnál meg, érdemes inkább kardió jellegű mozgást választanod, ami felgyorsítja a pulzusod, illetve a szívritmust.