Szürke konyhabútor fa konyhafallal

Egy új funkciót is be kellett töltenie a lakásnak, hiszen munkaállomást kellett létrehoznunk. Eközben ügyelni kellett arra is, hogy ne ez vegye át teljesen a hatalmat az otthonban, és maradjon meg a privát szféra otthonos jellege. Így nem meglepő, hogy minden változás komoly hatással lesz az újévi trendekre. Nézzük is meg miféleképpen!

Vége a szürke uralmának

Évek óta tartja magát ez a trend, hogy sokféle szürkét használunk. Valamiért nagyon megszerettük ezt a színt. A konyhabútoroknál is hódít, a fal színekben is uralkodó és a kanapék is sokféle szürke árnyalatban rendelhetők. Lakberendezési kiegészítőkben, szőnyegekben, függönyökben szintén visszatér megjelent ez a szín, hiszen egy nagyon jó alapot teremt ha más színekkel akarjuk kombinálni. De ha lassan is, már kezd visszaszorulni ez a trend. És ha nem is tűnik el teljesen, de 2021-ben már mindenképpen az erőteljesebb színek fognak teret nyerni. Leginkább kékkel párosítva lesz trendi, de ha valaki melegebb színekre vágyik, nyugodtan legyen bátor, sárgákkal, bordókkal, burgundival és még meleg barnákkal, földszínekkel is remek. Tovább folytatják térhódításukat a természetes anyagok is, így fa és kő felületeket ha kombinálunk a már meglévő szürke bútorainkkal, akkor sem foghatunk mellé.

Nappali pálmaleveles tapétával

A minimál terek alternatívája

Mivel sokkal több időt töltünk otthon, egy idő után elegünk lehet a túlságosan steril vagy fehér, magasfényű, króm színekből, vagy anyagokból. Nem csak az otthon melegének, harmóniájának érzete szempontjából, hanem mert lehetetlen fenntartani a minimalizmust ha napi 24 órában otthon tartózkodunk. Ha pedig eluralkodik benne már egy kicsit is a káosz, akkor tényleg meg is szűnik a mininál jelleg. Ebben az élethelyzetben jobb érzést kelt bennünk ha színekkel vesszük magunkat körül. Ilyenkor kevésbé hatnak ránk a trendek a trend, leginkább a családtagok igényeit egyeztetve alakul ki az otthonunk egysége berendezése. 

Modern étkező sárga étkezőszékekkel

A hangsúly a kiegészítőkön van

Továbbra is hódít a vintage stílus, megnőtt a múltat idéző tárgyak iránti igényünk . Annál is inkább, mert annyi bizonytalanság vesz most minket körül, hogy oda vágyunk vissza, ahol a legnagyobb biztonságban éreztük magunkat, a nagyszüleink békebeli szobáiba.

Vintage lakberendezési kiegészítők

Már nem csak eldugott kis boltokban kutakodhatunk vintage darabok után, mert a home-decor üzletek felismerték ezt a piacot, és nagy mennyiségben kezdték gyártani a vintage stílusú kiegészítőket. Így aztán nem kell kitennünk a lábunkat otthonról, csak fellapozunk egy online katalógust, és otthonról kiválasztjuk, hogy milyen cuki dologgal dobhatjuk még fel a lakást, aztán célirányosan csak ezt vásároljuk meg a boltban ahelyett, hogy órákig bolyonganánk a városban.
Az Ujsagomat.hu oldalon megtaláljuk szinte az összes ilyen bolt akciós katalógusát. Találunk vintage dolgokat például a Mömax, Kik, Pepco vagy a Jysk akciós újságban is.

A home office

Hiába, bármilyenek is a lakásuk paraméterei, elengedhetetlen, hogy legyen egy valamilyen módon elkülönített terület a munkaállomásunknak. Az utóbbi években már az irodákban is egyre jobban törekedtek rá, hogy az addig eghangú munkakörnyezetet inspiráló légkör váltsa fel.
Kutatások bizonyítják, hogy a harmonikus környezetben sokkal hatékonyabb a munkavégzés. Így ezt a szellemiséget kell magunk előtt tartani akkor is, amikor az otthoni munkaállomásunkat alakítjuk ki. Mindenképpen olyan színekkel dolgozzunk, amik megnyugtatóan hatnak ránk, ilyenek a meleg színek és főként a zöld árnyalatai. Így az is jó, ha asztalunk környékén élő növényeket helyezünk el.

Külön szobában home office

Tegyünk mindenképpen képeket a falra vagy az asztalra, olyan dolgokról, amik pozitívan hatnak ránk. Mostantól itt fogjuk a legtöbb időt eltölteni a lakásban, nagyon fontos, hogy maximálisan jól érezzük magunkat benne. Itt is játszik a természetesség, a fa falburkolat vagy a vintage asztal, a hűvös minimalizmussal szemben. És mindennél fontosabb, hogy a lakás azon pontjára tervezzük, ha tehetjük, ahol természetes fényt kapunk, erre szüksége van testnek és léleknek is.

Laza otthonos home office

Sokan fognak lakásfelújításba a kényszerű otthonlét alatt, ezért érdemes ezeket a dolgokat figyelembe venni. De még inkább arra összpontosítsunk, hogy mi milyen környezetben érezzük a legjobban magunkat, a trendek úgyis az emberek vágyait követik.