Esküvői székek

Egy esküvő megszervezése hatalmas, de örömteli feladat. Természetesen mindenki azt szeretné, ha a nagy napon mindenki jól érezné magát. Elégedett legyen vendégsereget a szervezéssel, a látvánnyal és a legapróbb részletekkel. Utóbbiban a dekorációnak van a legnagyobb szerepe, hiszen ez adja meg az igazi ünnep fényét és. Legtöbben színekben és azok kombinációikban gondolkodnak, de itt igazából minden részlet számít a kényelmet szolgálja. Itt vannak például a székek. A cikkben egy olyan bútorforrás is található, ahol az amerikai filmekből jól ismert jellegzetes háttámlájú székek is több változatban webshopból beszerezhetők. 

Székek az esküvőn: mint kényelmi elem és mint dekoráció

A székeknek egy esküvői ceremónián, vagy az azt követő lakodalomban komoly szerepük van. Nyilvánvalóan mindenki ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor hosszasan kell ücsörögni egy meglehetősen kényelmetlen ülőalkalmatosságon. Nos, egy esküvőn erre minden esély megvan, ha rosszul választunk székeket, és nemcsak a ceremónián, hanem az este további részén. 

Amerikai stílusú esküvői szék

Ami a székek dekorációs értékét illeti, sokan tudják, hogy mennyire meghatározók az összkép szempontjából. Pedig ahelyett, hogy figyelnének arra, hogyan tudnák szalonképes székekből berendezni a termeket, például Chiavari székekből, inkább feldíszítik a meglévőket székszoknyákkal, masnikkal, virágokkal. Ezzel az a gond, hogy csak félmegoldás, és persze többletköltséget is jelenthet az ifjú párnak. Arról nem beszélve, hogy a huzat alatt lévő szék sem biztos, hogy alapvetően kényelmes. 

A jó szék legfontosabb ismérvei 

Az első, ami mindenkinek az eszébe jut, valószínűleg az, hogy kényelmes. Ez így is van, bár nincs könnyű dolgunk, amikor a kényelmet célozzuk meg, ez ugyanis mindenkinek mást jelent. Alacsony támla vagy magas? Legyen párnázott vagy inkább ne? Legyen karfa vagy ne legyen? Milliónyi kérdés merülhet fel ennek kapcsán, és persze mindenkinek más válasza van rájuk. A másik szempont a szépség. Nos, ez megint csak egyéni ízlés kérdése, hiszen mást és mást tartunk szépnek, vagy éppen csúnyának. Az biztos, hogy egy letisztult székkel nem igazán lehet mellé nyúlni, hiszen bármilyen esküvői asztalhoz, esküvői dekorációhoz passzolnak, és egyébként is illenek az elegánsabb hangulathoz.

A bátrabbak azonban olyanokat is választhatnak, amik kifejezetten feltűnőek, persze a jó értelemben. Egy design szék már önmagában is dekorációnak számíthat, és adhat egy alap hangulatot. Aki előnyben részesíti az egyedi megoldásokat, annak bátran ajánlunk ilyen ülőalkalmatosságokat is, de vigyázat: a dekoráció többi részénél számításba kell venni a székeket is, nehogy túl sok legyen.

A minőségről se feledkezzünk meg

Mindenki hallott már összetört székről, ugye? Ezért kell a küllem és a kényelem mellett a minőségre is odafigyelni. Sajnos a gyenge minőségű székek hamar megadhatják magukat, ami mindig elég kínos, de egy olyan rendezvényen, mint egy esküvő, pláne. A Chiavari székeket többféle színben, koptatott mintával és egészen különleges átlátszó változatban is beszerezhetjük. 

Esküvői szék webshopbólChiavari székek

Strapabíró esküvői szék

Fontos, hogy a székek stabilak legyenek, és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy egy amerikai Chiavari székről van szó, vagy egy egyszerűbb fajtáról. Mindig vegyük figyelembe a súlyra vonatkozó információkat, és olyan székeket válasszunk, amik bírják a terhelést, nemcsak rövid, hanem hosszabb távon is.