Lányszoba dekorációban, öltöztetésben szeretnénk ötleteket adni. Ám ha már tudjuk, hogy hogyan szeretnénk a lányunk szobáját berendezni, akkor gyerekjáték lesz az egész. Néhány gondolatot szeretnénk most Önökkel megosztani, mielőtt teljesen fejest ugranak a szoba átalakításába.

Dekoráljunk különböző mintájú tapétákkal

Igazán szép hatást érhetünk el a panoráma és XL méretű tapétákkal, melyek mozaikszerűen más és más mintákat tartalmaznak. Ezeket a tapétákat igen könnyű feltenni. A jó minőség nemcsak a tökéletes tapadást biztosítja a ragasztóval bekent falon, de ha évekkel később úgy döntenénk, hogy lecseréljük, igen könnyű eltávolítani őket, nem hagynak nyomot maguk után. Nem feltétlenül fontos minden oldalát a szobának ugyanazon tapétával beborítani. Variálhatjuk a mintás falakat egyszerű, szabványos, nem hivalkodó tapétával vagy akár mesékből ismert helyszínekkel, mint például az Aladdin meséjéből jól ismert palotával.

Lányszoba dekoráció tapétával

Patchwork mintás tapéta gyerekszobába

Nagy méretű felragasztható tapéta

Hosszában csíkos gyerekszobai tapéta

Kétféle tapéta gyerekszobába

Állatfigurás tapéta

Apró mintás gyerekeszobai tapéta

Állatfigurák és fák

Jelmondatunk ezen a területen lehet a következő: Minden, ami tetszik. A gyerekek nagyon szeretik az állatokat. Könnyedén behozhatjuk a természetet a gyerekszobába, ha fákat, leveleket és állatokat ábrázoló tapétával díszítjük a falakat. Bizonyos kortól a lányok maguk is szeretnek dekorálni, így ha bevonjuk őt a szoba kialakításába jó közös program lehet egy hétvégi napon. Ha gyermekünk még nincs abban a korban, hogy saját kezével segítsen, lepjük meg őt az újdonsült dekorációval.

Fa és levél mintás tapéta

Madár mintás tapéta

Egységes gyerekszobai tapéta, függöny, és párnahuzat

Tapéta bordűr

Az egyszínű falakat könnyedén feldobhatjuk mintás bordűrökkel. A legkevesebb munkával jár, ha a falakat a képen látható módon két színnel festjük le, és az elválasztó csíkot a mintás szalaggal körben eltakarjuk. Az ehhez megfelelő ágyneműhuzat és roló harmonikussá teszi a lánylakot.

Választékban tényleg nincs hiány. A kérdés csak az, mi milyet szeretnénk: visszafogottat, színeset, harsányat, habos-babosat, játékosat vagy elegánsat vagy valami extrát? Az elmúlt években különösen nagy sikert arattak a kockás, csíkos és pöttyös mintájú tapéták. Nem kell a komplett szobát kitapétázni, egy-egy falat befesthetünk a kedvelt színek egyikével, vagy akár telerajzolható táblafestékkel. Ha túl kicsi a szoba a vízszintesen csíkos tapétával optikailag a teret is növelhetjük, és a polcok is jobban igazodhatnak a sávokhoz.

Csíkos gyerekszobai tapéta

Tapéta bordűr gyerekszobába

Visszafogott gyerekszobai tapéta

Állatfigurás gyerekszobai tapéta

Romantikus gyerkszobai tapéta

Élénk színű gyerekszobai tapéta és bordűr

Lila gyerekszobai tapéta

Bútorszövetek, párnák függöny és textíliák és lakberendezési kiegészítők

A dekoráció meghatározó szereplői. Fontos az alapos tervezés, hogy minden összhangban álljon egymással. A szoba sugározzon melegséget és legyen minél színesebb. A legfontosabb, hogy a szoba maradjon játékos, kapjon külön hangsúlyt a függöny, az ágynemű, a párnák és a takarók. Ragaszkodjunk a tiszta pamut színtartó és könnyen mosható anyagokhoz.

Dekoratív gyerekszobai textilek

Változatos lakástextilek gyerekszobába

Rózsaszín lányszoba ötletek

Kanapé gyerekszobába

Mintás gyerekszobai lakástextil

Lakástextil ötletek lakberendezés

Dekoráció gyerekszobába