Pedig a svéd gyártó már egy évtizede dolgozik együtt a Whirpool-lal, az elmúlt 3 évben pedig Elektrolux beépíthető termékek forgalmazásával is foglalkozott. Most azonban még nagyobb szabású projektbe kezdett a nappali tisztább összképe érdekében. Megfogalmazták azt a problémát, hogy a televízió és a hozzá kapcsolódó egyéb kiegészítők és szórakoztatóelektronikai berendezések összekapcsolása rengeteg nehezen kezelhető kábelezéssel jár, ezért eldöntötték, hogy készítenek egy olyan integrált megoldást, amely egy csapással és természetesen stílusosan oldja meg a helyzetet.

Így született meg az Uppleva, a bútor-televízió. Az információk szerint 3 alapvetően különböző dizájnban lesz elérhető a termék, ami a különböző kiegészítő elemekkel és színvariánsokkal az IKEA-ra jellemző módon szinte a végtelenségig variálható. A középpontba álló LCD televíziót a kínai TCL Multimedia szolgáltatja, mely világszerte főleg a TCL, ROWA, Thomson és RCA márkanevek alatt végzi értékesítését. Róluk annyit érdemes tudni, hogy 2011-ben csak az LCD részleg 46%-os eladási növekedést realizált, így tavaly már 10,9 millió tévéjük talált gazdára. A LED háttérvilágítású panelek képátlója 24, 36, 40 és 46 hüvelykes lehet, felbontásuk Full HD (1920x1080 pixel) és 400 Hz-es képfrissítéssel rendelkeznek.

Ikea uppleva tv asztal

 A trendeknek megfelelően okostévéről van szó, képes Wi-Fi hálózathoz csatlakozni, oldalában pedig egy kupac USB és HDMI port sorakozik, a gyártó szerint tényleg mindent tud, ami ma elvárható. Azonban az Uppleva nem csak egy beépített tévé, hiszen a bútorba beépített Blu-ray lejátszó is található, valamint egy további rekeszbe egyéb kiegészítők is illeszthetők. Az egységes előlap úgy lett kialakítva, hogy az infravörös jelek gond nélkül áthatoljanak rajta. Ezt még megfejelték egy 2.1-es hangrendszerrel, a mélynyomó azonban nem a fedélzeten található, hanem egy külön dobozban ölt testet, amely vezeték nélküli kapcsolatban áll a rendszerrel, így elhelyezése nem lehet gond.

Ikea uppleva tv és blu-ray

Az IKEA az Uppleva nyári debütálását egy svédországi boltjukban tervezi, vételára 960 dollárnak megfelelő svéd korona környékén indul. Persze a többi európai ország sem marad ki az újdonágból, ősszel várhatóan a legtöbb boltjukban felbukkan a szórakoztatóelektronikai mindenes.

Infó: Prohardwer