Kisebb és nagyobb helyiségben is elmaradhatatlan, de ha nagy alapterületű nappalival rendelkezünk, érdemes egy csinos lerakóasztalt is beszerezni a kanapé mellé! 

A DODO kínálatában a masszív tömörfa asztaloktól kezdve az üvegből vagy fémből készült darabokon át mindent megtalálsz, hogy stílusos és trendi otthont teremthess. Október 22-28. között pedig 14% kedvezménnyel juthatsz hozzá kedvenc asztalkádhoz, az EXTRA14 kuponkód felhasználásával!

DODO Home dohányzóasztal kerek

Mi az alapvető különbség a dohányzóasztal és a lerakóasztal között?

A lerakóasztal kevésbé elterjedt fogalom, pedig sokunk otthonában megtalálható a kanapé vagy a fotel mellett, vagy épp az előszobában, esetleg a hálószobában. A dohányzóasztal alacsonyabb és szélesebb, míg a lerakóasztal apró, keskeny és magasabb típus.

Fémvázas dohányzóasztalSTRAIGHT akácfa dohányzóasztal

A dohányzóasztalokat gyakran tárolásra is használják, ami jól jön egy nappali vagy iroda esetén is, ezért érdemes a praktikumot is előtérbe helyezni. Vannak olyan darabok, amik polccal vagy fiókkal rendelkeznek, és olyanok is, amelyek teteje felnyitható, így könnyedén elrejthetünk benne olyan holmikat, amiket nem szeretnék szem előtt tartani, de akinek egyszerűen csak kevés tárolóhelye van otthon, annak is tökéletes választás lesz. A dohányzóasztal tehát egy sokoldalú bútordarab, ami társunk lesz a reggeli kávézásnál, vagy az esti olvasásnál, miközben segít rendet tartani otthonunkban.

Dohányzóasztal, ami egyben tároló isORIENT STORAGE mangófa dohányzóasztal

Egy lerakóasztal sokkal inkább látványával tud hozzájárulni otthonunkhoz, mint funkciójában, hiszen egy pici asztalkáról beszélünk. A nappaliban, az előtérben vagy az irodában sokkal inkább kiegészítő darabként érdemes használni a távirányító, az asztali lámpa stílusos elhelyezésére, míg a hálószobában éjjeliszekrényként is megállja a helyét.

Tömörfa lerakóasztalWILD tömörfa lerakóasztal

Milyen alapanyagú asztalkát válassz?

Mivel a dohányzó- és lerakóasztal kínálat gyakorlatilag végtelen, így csak rajtad áll milyen kiegészítőre teszed le a voksod! Ha igazán masszív és időtálló darabra vágysz, akkor a tömörfából (a népszerű rózsafa, akácfa, mangó, mahagóni vagy mondjuk tölgy) készült asztalkákkal biztosra mehetsz, de például az arany, az ezüst vagy a rosé gold asztalok is jól bírják a strapát, miközben látványukban egyszerre modernek és elegánsak. Míg előbbi a rusztikus, kicsit mediterrán jellegű vagy skandináv otthonok alapkelléke, utóbbi a modern, minimál és glamour stílushoz illik a legjobban. 

És ne feledd, október 22-28. között minden dohányzóasztalt és lerakóasztalt 14% kedvezménnyel vásárolhatsz meg a DODO webshopján, ha használod az EXTRA14 kuponkódot!