Az utóbbi évtizedekben megváltozott a könyvekhez való viszonyunk, ezzel együtt a könyvek otthoni tárolása is. Bár a könyveladások drasztikusan nem csökkentek, mégis feladatunk, hogy a fiatal generációval is megszerettessük a könyveket és ezzel együtt az olvasás élményét, a néhány perces videós tartalmak fogyasztása helyett. 

Bár ez függött a ház vagy a lakás alapterületétől is, de a könyveket legtöbbször a nappaliban tároltuk. Része volt a berendezésnek, otthonos hangulatot teremtett és árulkodott a tulajdonosok műveltségi szintjéről, érdeklődési köréről. A nyitott polcokon sorakozó könyvek viszont idővel porosodnak, amik portalanítása mindig rendszeres feladatot jelent a tulajdonosok számára. Akik szeretnék megóvni a könyveiket, azok számára ajánljuk a moduláris kialakítású, ám klasszikus megjelenésű Lingel könyvszekrény-rendszert. 

A Lingel műhelyben 1906 óta készülnek könyvszekrények melyek egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy igazi fából készülnek, réztáblával jelöltek és rendkívül időtálló darabok. A tervező a korát megelőzve hozott létre moduláris bútort, ugyanis az egyes tárolóelemek a helyiség méreteihez igazodva felfelé és oldal irányba is bővíthetők. Évtizedeken átívelő sikerét ennek a variálhatóságnak, illetve üvegezett ajtóval zárt, klasszikusan elegáns, egyszerű vonalú stílusának köszönheti. 

Könyvszekrény moduláris elemekkel

Fém, illetve fagombos ajtajait felnyitva, a könyvek fölé lehet becsúsztatni, így válnak könnyen hozzáférhetővé a könyvek. Egyedi tulajdonsága ennek a bútornak, hogy a csapos elemekkel rögzített moduláris rendszer bármikor szétszedhető, más formában és másként újra összerakható, illetve bővíthető. 

Lingel Asztalos Műhely

Üvegezett előlap

A Lingel műhely bútorait már az első években nemcsak magánszemélyek vásárolták saját könyvtárszobákba, de a könyvtárak és irodák is felfigyeltek erre a praktikus bútordarabra, hiszen a könyveken túl alkalmas volt iratok tárolására is, ráadásul jól rendszerezhető formában. A különösen értékes példányok számára pedig egyébként is fontos volt a védelem, amit az ajtó felnyitása nélkül is szemügyre lehetett venni. 

Könyvek tárolása pormentesen

A Lingel könyvszekrények nemcsak könyvek, hanem iratok tárolására is ideálisak. Használatukat javasoljuk reprezentatív ügyvédi irodákba, ahol nemcsak könyvekkel találkozhatunk, de fontos iratokkal, nyomtatványokkal oklevelekkel. Ezek portalan tárolása éppolyan fontos, mint a könyveké. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kellemesebb úgy kézbe venni egy könyvet, hogy az tiszta és még allergiás reakciókat sem vált ki az arra érzékenyekre.

Vannak megrendelők, akik az oldalra nyíló üvegajtós szekrényelemekben értékes óragyűjteményt, porcelánokat, bélyegeket vagy éppen érméket tartanak. A könyvszekrények visszafogott klasszikus megjelenésükkel szép kiegészítői lesznek egy polgári enteriőrnek, vagy egy eklektikus stílusú lakásnak is. 

Lingel könyvszekrény

A Lingel könyvszekrény esetében a minőség garantált, nem véletlen, hogy ilyen sokáig fennmaradt ez a név, igazi érték egy ilyen márkajelzésű bútor. A műhely egyedi igények szerinti más bútorokat is készít, így a leendő könyvszekrény hangulatához, színéhez lehet igazodni egyedi pácszínek kiválasztásával. 

Lingel Design Kft.

www.lingel.hu

Koronczay Noémi
mobiltelefon: +36-20-330-4503
e-mail cím: lingeldesign@t-online.hu

Lingel logo