A rossz állapotú lakás Apáti Edit lakberendezőnek köszönhetően fog gyökeresen átalakulni: 

"A lakás tulajdonosa kiadási szándékkal vásárolta meg ezt az ingatlant és azt kérte tőlem, hogy  egyetemista bérlők számára tervezzem meg. Az elosztáson kisebb módosítás történt, racionalizáltam a korábban kusza válaszfalakat a szobák között. A nagyobból elvettem egy kicsit, hogy létrejöjjön egy olyan előtér, ahova a házartási felszereléseket, porszívót, tisztítószereket lehet tenni. A másik szobát pedig úgy alakítottam ki, hogy beférjen a beugróba egy normál méretű franciaágy. A két szoba között a falat megvastagítottuk, egyrészt így a gardróbszekrény egy síkba került a fallal, másrészt javult a két helyiség közötti hangszigetelés. 

Az alaprajzi módosításoknak köszönhetően két egyenrangú szoba jött létre. Mindkét szobában sikerült elhelyeznünk egy nagy ruhásszekrényt, íróasztalt és franciaágyat, de még egy kis leülős beszélgető sarkot is. Ennek köszönhetően a háló és tanuló funkció mellé egy közösségi térrész is kialakult, ahol időnként vendégeket is fogadhatnak a lakók. 

A konyhában korábban zavaró volt, hogy a hűtőszekrény a konyhaszekrényhez képest a helyiség másik oldalán volt. Ahhoz, hogy az egység részévé váljon, befordultunk a térbe L alakban a konyhaszekrénnyel. A mosógép korábban a konyhában volt, ez átkerült a kamrába. A fürdő nagyon pici, ennek ellenére betettünk egy rövid kádat zuhanyparavánnal, így a mosdó került az ajtóval szembeni falra. A wc-be külön kézmosó került.

Színek és stílus tekintetében, igyekeztünk mindkét nemet megcélozni. Friss, trendi, színes, ugyanakkor mégsem vibráló, sokkal inkább kellemes hangulatú és időtálló árnyalatokat választottam. A célcsoport kapcsán sokakban felmerül az anyagi ráfordítás kérdése: igyekeztem racionalizálni a kiadásokat. Magas minőségű hideg- és melegburkolatokat választottunk, a bútorok - a fürdőszobát kivéve - bútorlapból készültek, ezáltal alacsonyabb költségvetésű és egyedi kialakítású darabok, amik pedig a maximális helykihasználást teszik lehetővé." A rendereket a Tamart3D, Tóth-Godó Tamara készítette. 

Apáti Edit - lakberendező

Apt Impact Interior Design

Telefon: +36202059699

 Facebook oldalam 

Apáti Edit lakberendező