Echinopsis bruchii kaktusz

Kaktusz kiállítás és vásár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében

„Óriás sziklák között kövek, kavicsok a magas hegyormok felől száraz szél söpör végig a tájon, a nap kíméletlen erővel süt, esőnek már hónapok óta nyoma sincs a mexikói fennsíkon. Kőviskójából indián jön elő, létrát támaszt a hatalmas oszlop kaktuszhoz, lehoz egy aszalt hús darabot, mely növény egyben az ember éléskamrája is, a töviseik megvédik az élelmiszert a kietlen kősivatag ragadozóitól, de még a kőviskó teteje is kaktusz gerendákon nyugszik, a kerítés pedig áthatolhatatlan tövises oszlopos kaktuszokból áll. A hegyek felett fekete felhők gyülekeznek, hónapok óta végre megdördül az ég, szakad az eső a kőgörgeteges medrek folyókká válnak, vízhez jut a szomjazó sivatag.  Reggelre kisüt a nap és megtörténik a csoda: virágba borul a kietlen sivatag, oszlop kaktuszokon dagadnak a bimbók, törpekaktuszok százai a földből elő bújva nyitják piros, rózsaszín és fehér barnán csíkozott virágjaikat…..”

Ariocarpusok

Astrophytum hibrid kaktuszok

Mammillaria setispina kaktusz

Milyenek is valójában a sivatag virágzó kaktuszai és pozsgásnövényei? Mindenki megtudja, aki ellátogat 2017. május 19-20-21-én az ELTE Füvészkertbe, ahol a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete rendezi meg tavaszi országos kaktusz kiállítását és vásárát! Láthatók lesznek mexikói kaktusz ritkaságok, dél-amerikai gömb és oszlop kaktuszok piros, sárga és fehér virágaikkal, az afrikai földrészt pedig a tökfélékre emlékeztető növényi testtel rendelkező szukkulensek, módosult tövises levelekkel rendelkező kutyatej félék, és a mindenki által ismert daráslevelek és kavicsnövények képviselik. A fán lakó szárazságtűrő tillandsiák pedig a broméliaféléket mutatják be.  A növénykedvelők beszerezhetnek egy–egy rég vágyott ritkaságot, az érdeklődök választ kaphatnak szakmai kérdéseikre az egyesület tagjaitól, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozás várja.

Hogy miért érdemes még meglátogatni a rendezvényt? A felújított Füvészkert vár mindenkit, ahol a késő tavaszi pompáját mutatja a kert, az üvegházak növény ritkaságai pedig ontják szebbnél szebb egzotikus virágaikat.

Nyitva: 9-17 óra között 
Cím: 1083 Budapest, Illés utca 25.
Bővebb információ: www.kaktuszgyujtok.hu

NYERJ PÁROS BELÉPŐJEGYET!



Facebook logo

 

Nyereményjáték a Facebook rajongóinknak!

A Lakberinfo.hu és a Kaktusz kiállítás közös nyereményjátékot indít! Nyerd meg Te a Kaktusz kiállítás felajánlásában az 5 db páros belépőjegyet!

Mindössze az eseményről hírt adó Facebook posztunkat kell megosztanod és máris esélyes vagy a Nyereményre!

 

Játék indításának ideje:  2017 - 05 - 05 - 18 óra

Játék lezárásának ideje: 2017 - 05 - 12 - 15 óra

 



Mammillaria tetrancistra kaktusz

Pyrrhocactus megliolii kaktusz