Skandináv hangulatú karácsony

Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja. Ilyenkor elindul egy lelki felkészülés az ünnepre. A keresztények a Megváltó születésére készülnek, mások pedig a szeretet ünnepére. A közös bennük, hogy az otthon díszbe öltöztetésével megkezdődik az ünnepre hangolódás időszaka. A karácsonyfa állítás napjai előtt is készülhetnek ajtódíszek, asztali díszek, illetve dekorálhatjuk a tükrök keretét, a kandalló párkányát, vagy az ablaküvegeket. Használjuk a korábbi évek megkedvelt díszeit, nem kell ilyenkor túlságosan költekezni. Ha mégis új kiegészítőkkel vagy színekkel egészítenénk ki a tervezett dekorációnkat, akkor csak jó minőségű és ízléses darabokat válogassunk össze. 

Karácsony natúr színekkel

A gyerekek imádják a karácsonyt, az ajándékokat, de mindazt az atmoszférát is, amit a látványos kellékek nyújtanak. Sokan emlékszünk gyerekkorunkból a csillagszóró illatára, a repkedő szikrákra, a szaloncukor ízére a csillogó karácsonyfa díszekre. 

Kötött zokni ajándékoknak

Vonjuk be a gyerekeket is dekorálásba, ez nekik is egy játékos élmény. Érdemes nekik ilyenkor elmesélni, a Mikulás legendáját, azt, hogy mit is ünneplünk karácsonykor, mi a szokás itthon és hogyan ünnepelnek máshol. 

Színes karácsonyfa kék fal előtt

Bár a skandináv enteriőrök visszafogottsága is esztétikus, talán hozzánk közelebb állnak az erőteljes színek és kontrasztok. Bátran használhatunk vegyes színkombinációkat karácsonyfadíszek és csomagolóanyagok terén is. Érdemes olyan falszín elé állítani a karácsonyfát, amivel kontrasztot alkot. 

Ragyogó fényes papíros csomagolás

Gondoljunk a környezetre is, részesítsük előnybe az újrahasznosított papírból készült csomagolóanyagokat. A karácsonyfadíszeket az ünnepek után merev falú dobozban tároljuk, hogy az év során ne sérüljenek. 

Hógömb karácsonyfadísz

Tegyünk a fára egyedi díszeket is, amik hangulatosak. Ilyen lehet egy hógömb, egy saját kezűleg készített mézeskalács figura vagy kis fából készült állatfigura. 

Bronz színű szalag karácsonyi ajándékon

A várva várt esti ajándékozáskor nagy élmény a szépen díszített dobozokat átadni és átvenni. A csomagolásba ilyenkor még tehetünk egy adag extra odafigyelést és szeretetet.