Az EVA SOLO gáz grilljével játszi könnyedséggel, a tűzrakás okozta piszok és hosszas előkészítés nélkül készíthetünk finomabbnál finomabb ételkülönlegességeket.

Ezt a rozsdamentes acélból készült, egyedi tervezésű grillt letisztult vonalvezetés és egyszerű használat jellemzi. Elegáns külsejével a kert vagy a terasz dísze is lehet, és hála a tervezők briliáns fantáziájának, a gázpalackot a grill belsejében rejtették el, megkímélve szemünket a nem túl esztétikus látványtól. A készülék égszínkék lángja 3 szabályozóval könnyedén állítható olyan erősségűre amit az éppen készülő finomság megkíván. A készülék előkészítéséhez csupán 5 percre van szűkség, és ha már minden éhes családtagot és vagy barátot megetettünk, lefedhetjük a hozzá való tetővel, melynek segítségével tökéletesen védhető a rács, a környezet okozta károsodás ellen.

Az EVA SOLO kültéri termékei azok számára is tartogatnak meglepetést, akik nem szeretnének szakítani a hagyományokkal, és a szabadban való sütést-főzést kizárólag „igazi” tűzön tudják elképzelni. Legújabb grillkészülékükben zseniálisan ötvözik az egyszerűséget és a funkcionalitást. A grillrács alatt kivehető faszéntartó található, amely lényegesen megkönnyíti a sütés közben keletkezett salakanyag kiürítését, és a készülék tisztán tartását.

A faszén tüzelésű grill is rozsdamentes acélból készült kívül-belül, melyhez kiegészítőként megvásárolhatjuk a félgömb alakú grillfedőt is. A fedő használatával egyszerűvé válik a párolás, ami lehető teszi a bonyolultabb ételek (pl: rozmaringos báránysült) tűzön való készítését. A fedőn kívül egyéb grill tartozékok (lapát, ecset, kefe, nyárs, kiscsipesz, nagycsipesz, hússzeletelő készlet) segítségével tovább fokozhatjuk az otthoni grillezés élményét. A kiegészítő termékek, a grillhez hasonlóan egyedi tervezésűek, kiváló minőségűek és szintén magukban hordozzák a multi funkcionalitás jegyeit.

Az elsősorban eső ellen védelmet biztosító tető, pillanatok alatt asztalként használható, amint ráhelyezzük a felállított grill lábakra, a fedőbe „rejtett” hőmérőről nem is beszélve, melynek segítségével könnyen betarthatók a szakácskönyvekben található utasítások (pl: 200 fokra előmelegített sütőben süssük eddig-addig) A nyári éjszakák elengedhetetlen kellékévé válhat, ez a többfunkciós grillkészülék, melyben (a grillrács eltávolítása után) tüzet is rakhatunk, biztosítva vele a hangulatvilágítást és hűvösebb augusztusi estéken a meleget is.

Ha nem szeretnénk a tűz, vagy a grill körül tüsténkedni.., ha csak egy pihentető, meghitt vacsorára vágyunk.., az EVA SOLO idén nyáron erre is kínál frappáns megoldást. A fehér porcelánból készült asztali grillt bárhová (tengerpartra, háztetőre, telekre vagy piknikezni) magunkkal vihetjük a mozgatható fogantyú segítségével. A rozsdamentes acélrács mosogatógépben is elmosható. És hogy a madarak se maradjanak éhen, különleges etetőkkel gondoskodhatunk róluk.

EVA SOLO napjainkig több mint 100 designdíjat nyert. A grillt arany éremmel jutalmazta az Amerikai Ipari Formatervezők Társasága, melyről külön tudósításban számolt be a BusinessWeek magazin is. Az Asztali Grill a 2007-es évben elnyerte a Design Plus és az IF Design Award díjat. A gáz grillt pedig idén tüntették ki a Red Dot díjjal. Valamennyi terméket Claus Jensen és Henrik Holbak, azaz a Tools® tervezte.