Elege van már a karácsony előtti kapkodásból és az élő karácsonyfa kereséséből? Ebből a szempontból a műfenyő remek megoldást kínál. Egy műfenyő gondoskodik arról, hogy ne kelljen többé az élő fenyőfa után rohangálnia karácsony előtt, és utána sem kell a kidobásával bajlódni. Egyszerűen csak kiveszi a dobozból, szétbontja, és karácsony után visszacsomagolja a dobozba.

Jeges lucfenyő műfenyő

A műfenyő előnye

Mi a műfenyő előnye? Elsősorban a hosszú élettartama. Egy minőségi műfenyő szó szerint évtizedekig Önnel maradhat. A műfenyő használatához egyszerűen csak szétbontja, feldíszíti, majd karácsony után visszateszi a dobozba. Amiért kedvelhető, hogy a műfenyő addig tartható feldíszítve, ameddig csak akarja. Nem kell aggódnia, hogy kiszárad és a tűlevelek elkezdenek potyogni. A műfenyő mindig gyönyörű lesz.

Habár a műfenyő árak magasabbak, mint az élő karácsonyfáké, de ha ezt az összeget 10 évre szétosztjuk, az egyértelműen olcsóbb választás ez lakásdekorációs elem lesz. Egy karácsonyi műfenyő  több 10 évig megmarad.

Ezüst jegenyefenyő - műfenyő

További előnye, hogy nem kell gondoskodnia a műfenyő ápolásáról. Az élő karácsonyfánál ügyelnie kell arra, hogy legyen víz a táljában, ne legyen hőforrás közelében, és a lehullott tűleveleket is ki kell söpörnie az élő fenyő alól. Az élethű megjelenésű és változatos fajtákat utánzó műfenyő ezekből semmit sem igényel. Webshop esetében már előre ki tudjuk választani a formát és a magasságot, nem kell a hidegben válogatni olyan fák közül, amik a szállítás során gyakran eldeformálódnak.  

Kanadai jegenyefenyő műfenyő

És végül, de nem utolsósorban, egy műfenyő esetében - az élővel ellentétben - nem kell aggódnia amiatt, hogy szabálytalan alakú lesz. A tökéletes dizájn és forma a műfenyő kiváltsága. Ezek ugyanis olyan gallyakból állnak, amelyeket maga formálhat úgy, hogy igazodjanak otthona berendezéséhez. A műfenyőnek az élő fákkal szemben ugyanilyen nagy előnye a sokszínű kivitelezés. Akár hagyományos zöld fa vagy akár havas fehér műfenyő az álma, egyik sem gond. Akár még a műfenyő atipikus színváltozatai közül is válogathat.

Talán nem is gondolná, de egy műfenyő pénzt takarít meg. Egy minőségi műfenyő egyszeri befektetés, míg egy igazán szép élő fenyőfa évente rendkívül sok pénzbe kerül. Ezért a gazdaságosság és a környezettudatosság szempontjából egyértelműen a műfenyő a jobb választás. A tökéletes műfenyő kényelmesen otthonról is megrendelhető a minőségi műfenyő legnagyobb választékát kínáló karacsonyfavilag.hu weboldalról.

Karácsonyfa - műfenyő