Kezdetektől mostanáig

Az apáról fiúra örökített vállalatot ma a 6. generációs Christian Fischbacher vezeti, termékeiket azoknak ez ügyfeleknek ajánlja, akik az értékekre, a különleges esztétikai élményre vágynak és kifinomult ízlésvilággal rendelkeznek.

Christian Fischbacher lakástextil

Christian Fischbacher lakástextil

Az alapanyag használatában, színvilágában, designjában különleges kollekció mára a világ élvonalába került. A Christian Fischbacher márkanév alatt futó magas minőségi és esztétikai élményt nyújtó lakástextíliák a világ bármely táján ugyanazt a szellemiséget képviselik Tokyotól – egészen Budapestig.

Selyemkollekciók

A Christian Fischbacher anyagai közül számunkra, a selyemkollekció a legmeghatározóbb. A selymek káprázatos világát különleges eleganciával, festett, nyomott vagy hímzett mintával fűszerezi a textil designer. A Fischbacher selyemanyagaihoz természetes és tenyésztett selyemszálat is felhasználnak a gyártás során. A finoman fényes felület minden selyemre jellemző, ugyanakkor a felületük a nyersanyagtól és szövésmódtól függően eltér egymástól; a csomókkal, kidomborodó szálakkal strukturált természetes-, nyers- vagy vadselyem rusztikus hangulatú, míg a szőtt vagy varrott mintájú selymek és a bordázott ripsz klasszikusan elegáns.

Christian Fischbacher lakástextil

Christian Fischbacher lakástextil

Christian Fischbacher lakástextil

CF selymek más gyártással ellentétben mínium 6, a legtöbb esetben akár 15-20 selyemszál fonásából készülnek, így kapjuk meg a különböző vastagságú és nehézségű pazar anyagokat. A különleges figyelemnek és minőségi előírásoknak köszönhető, hogy az értéktelenebb, rövid szálú selymek egyáltalán nem kerülnek feldolgozásra. A kész selymeket kézi illetve gépi hímzéssel dekorálják, szálanként színezett selyemfonállal, így az anyag végső mintázatát a színek adják ki.