Párosuljon mindez természetesen kiváló minőséggel. Nagy szerelmünk a francia ATELIER SEDAP . A Sedap is a francia formatervezés elitjeivel fémjelzi a lámpáit. Itt is megemlíteném néhányukat: Yves Blayo, Michel Tortel, Didier Cornille és persze itt is a saját formatervező csapatuk. A 30 éves Atelier Sedap egy látszólag közönséges anyagból a gipszből építkezik.

Kifejlesztett egy olyan receptúrát és technológiát, mely homogénné, esztétikussá, ellenállóvá és könnyen kezelhetővé teszi, az amúgy merev és sérülékeny anyagot. Mondanom sem kell, a Sedap lámpái sem az albán piacot célozzák, francia viszonylatban is a minőségét tekintve a felső kategória. A kifejlesztett technológiának köszönhetően különösen nagy méretekkel is találkozhatunk, fali fényvető 1 méter 70, mennyezeti lámpa 2 méter fesztávval. Ez igen izgalmas lehet az Önök munkája során, gondolom többször találkoznak munkájuk során nagy terekkel, ahol bizony elkél egy-egy termetes világítótest.

Atelier Sedap lámpák

A több százféle fali, mennyezeti, álló, asztali lámpák rendkívüli forma gazdagságot, különleges effekteket, alkalmasint külön életet élő alkotásokat produkálnak. A különleges csemegére, egyedi megoldásokra szomjazók is találhatnak ízlésüknek megfelelőt.

Az Atelier Sedap néhány éve felvásárolt egy csinos kis üzemet a LUCID-et. A Lucid egy másik természetes anyaggal, a fával dolgozik. Még mielőtt megkérdeznék, hogy a fa hogyan viseli el az izzók által kibocsátott hőt, színeződik-e, deformálódik-e, jelentem, nem! Ugyanis egy olyan speciális kezelés alá vetik az anyagot, ami a későbbiekben akár 850°C elviselését is lehetővé teszi. A rétegelt, hajlított fa a természetet csempészi az otthonokba.

Változatos színeivel, pl. az ében, divatosabb nevén a wenge, a bambusz, a rózsafa, a vadcseresznye, zebrano stb. szép kiegészítője lehet egy mediterrán, vagy akár egy minimál belsőnek. Gőzölt tömör bükk asztali és állólámpái pedig egy-egy esztétikai remek. Természetesen, a saját stábjukon kívül külön említést érdemel egy nagyszerű középkorú úr, egy bizonyos Luc Rabault aki nevét adta az egyik kollekciójukhoz. Végezetül az régi világból kölcsönvéve: ajánlom magunkat, ajánlom mindazoknak, a Luminart különleges kínálatát, akik megunták a mindenütt kapható kommerszet, a sok közhelyet, az egyhangúságot.

További forgalmazott márka:

Roger Pradier

Üzletünk elérhetőségei:

LUMINART Lámpastúdió


Budapest, 1037, Bokor u. 2-4.

Tel: 06 1 436 0052

Mobil: (+36) 20 947-7198

www.luminart.hu