Segítségükkel olyan helyeket is megvilágíthatunk, ahol nincs lehetőség világítótest beépítésére. Ám a LED csíkok leggyakoribb felhasználási módja kétségtelenül az otthoni hangulatvilágítás. Íme 4 remek ötlet a LED szalagok alkalmazására.

1. LED szalagos világítás a hálószobában

Ha hangulatvilágításról beszélünk, elsőre valószínűleg mindenkinek a hálószoba ugrik be. Nagyon kedvelt az ágykeretre telepített LED szalag, amellyel úgy tűnik, mintha a fekhely egy helyben lebegne. Megvilágíthatjuk a televízió mögötti részt is, így nem kell teljes sötétségben nézni a készüléket, amit utóbb a szemünk is meghálál. A gardróbba is elhelyezhetjük a fényeket, így dizájnosabb lesz a szekrény, és átláthatóbb a tartalma.

A praktikus LED szalagokat a hálószobában sok esetben mennyezeti rejtett világításhoz is szokták használni. Ezzel a megoldással közvetlenül nem látunk rá a LED csíkra, ám mégis elegendő és hangulatos fényt biztosít.

Hálószoba led szalag világítás

Telepíthetők gipszkarton álmennyezetbe és polisztirol díszlécbe is.  Ráadásul mozgásérzékelős kapcsolóval is összeköthetőek a LED szalagok, így amint belépünk a szobába, kellemes és nyugodt környezet fogad majd minket. Amennyiben érdekelnek minket az ehhez hasonló technológiai újítások, érdemes ellátogatni az ANRO Díszléc weboldalára, miután ők kifejezetten erre is szakosodtak.

2. LED szalagok a fürdőszobába és a konyhába

A fürdőszobában igazi wellness-hangulatot varázsolhatunk egy színváltós LED szalaggal. Megvilágíthatjuk velük a tükröt, a falfülkét, így egyszerre dekoratív és praktikus fénnyel boríthatjuk be a helyiséget.  Csak képzeljük el, milyen lazító élményt nyújthat számunkra zuhanyzás közben, ha szebbnél szebb színekben pompázik a fürdőszoba.

Led szalag konyhába

A konyhában a LED szalagok nemcsak esztétikai funkciót látnak el. Amikor az ember serénykedik a konyhában, nagyon sok fényre van szükség, hogy elkerülhessük a nemkívánatos baleseteket. A fénycsíkokat a konyhában elsődlegesen a pult megvilágítására szokták használni: csak ragasszuk fel a LED szalagot a konyhai felső szekrény aljára, és máris elegendő fényforrás áll rendelkezésünkre a főzés előkészítési munkálataihoz.

Konyhapult fölé led szalag világítás

3. Polcvilágítás LED szalagokkal

Amikor a polcokat világítjuk meg az adott helyiségben, ez a megoldás mindig jóval izgalmasabb összképet ad, mint a hagyományos világítótestek. Segítségükkel nemcsak a szoba enteriőr szépségét tudjuk növelni, hanem kiemelhetünk bizonyos tárgyakat is.

Polcvilágítással otthonosabbá tehetjük a konyhát, megvilágíthatjuk a könyveket a helyükön, vagy akár hangulatfényt varázsolhatunk a fürdőszobába. Utóbbinál azonban ügyeljünk, hogy olyan LED szalagot használjunk, amelyet vízálló bevonattal láttak el. Miután a LED technológia igen energiatakarékos megoldás, nyugodtan égve hagyhatjuk a fényeket lefekvés után is. Elfelejthetjük az éjszakai botladozást a sötétben amikor megszomjazunk, vagy épp a mosdóba igyekszünk.

4. LED szalag megvilágítás a folyosón, a padlón és a lépcsőn

Dekorációs fényként remek megoldás otthonunkban a járófelületek megvilágítása. A burkolatváltó LED profilok segítségével például ízlésesen összeköthetjük a laminált parkettát és a csempét. Ha kombináljuk a hideg és meleg fehér LED fényt a folyosón, összességében természetes hatást érhetünk el velük.

Rejtett led lépcső mellé

A hangulatvilágítás mellett fontos biztonsági funkciót is ellát a LED szalag. Ennek különösen akkor van kiemelt jelentősége, ha otthonunkban hosszabb lépcsők vezetnek egyik helyről a másikra. Ilyenkor telepíthetünk LED szalagokat a lépcsőfokokra vagy a korlátra, amely vezetőfényként szolgálhat a sötétben.

Led szalag világítás nappali

Ha egy kicsit körbe nézünk a LED szalagok világában, rájövünk, hogy mennyi felhasználási módjuk létezik. Amennyiben meguntuk a hagyományos világítási megoldásokat, dobjuk fel otthonunkat ezekkel a fénycsíkokkal. Ha bevállaljuk, cserébe úgy érezzük majd a LED szalagok telepítésének végeztével, mintha egy teljesen új lakásba csöppentünk volna.