Piros fürdőszobai szőnyeg

A pandémiás időszakban nagyon sok időt töltünk lakásunkban, megváltoznak szokásaink, időbeosztásunk módosul. Mivel otthonunkban tartózkodunk, talán kevésbé vagyunk figyelmesek, mint egyébként, így jobban ki is vagyunk téve az otthoni balesetek veszélyének. A statisztikák szerint a kisebb nagyobb balesetek zöme otthonunk falai között esik meg, éppen azért, mert ebben a közegben hajlamosabbak vagyunk kevésbé figyelmesnek lenni. 

Fürdőszobai szőnyeg webshopból

Hol ér bennünket a legtöbb baleset otthonunkon belül?

A balesetek nagy része két helyszínen történik a lakáson belül, ezek nem meglepő módon a konyha és a fürdőszoba. A konyha esetében egyértelműek a veszélyforrások, elegendő csupán a különféle késekre, konyhai eszközökre gondolni, de potenciális veszélyforrás a forró víz, a gáz, és az elektromosság is. A fürdőszobáról a legtöbbünknek nem a lehetséges baleset jut eszébe, hanem a relaxálás, pedig egy rossz lépés elegendő, hogy baj történjen.

Szürke kilépőszőnyeg

A nedves csúszós közegben a rosszul megválasztott fürdőszobai szőnyeg okozhatja a legtöbb bajt, hiszen az alacsony nedvszívó képesség valóságos korcsolyapályává változtatja a fürdőszobát. A következmény lehet ficam, rándulás, végtagtörés vagy akár komolyabb baj is. Ez viszonylag könnyen megelőzhető, csupán annyit kell tennünk, hogy válasszunk minőségi fürdőszoba szőnyeget. Ez elsősorban a megfelelő vízszívó képességet jelenti, és a csúszásmentes anyagok előnyben részesítését. Vannak olyan anyagok, melyek szárazon is kitűnően csúsznak a csempén, és ahhoz hogy elessünk, elég véletlenül rálépnünk. Ha ehhez még a fürdőkádból, vagy zuhanyból kicsapódó víz hozzájön, adott is minden körülmény egy balesethez.

Mi a megoldás?

Sokan abban a tévedésben élnek, hogy fürdőszobai balesetek kizárólag csak idősekkel történhetnek meg, akik már nem képesek tökéletes mozgáskoordinációra, egyensúlyérzékük sem a régi. Tény, hogy a fürdőszobai balesetek elsősorban a szépkorúakat fenyegetik, de senki nincs bebiztosítva ellenük. Ezért is fontos minden lehetséges óvintézkedést megtenni, úgy mint a kapaszkodók felszerelése, potenciálisan veszélyes tárgyak eltávolítása, és nem szabad elfelejtenünk a csúszásmentes, nagy nedvszívó képességű minőségi fürdőszoba szőnyeget sem.

Keleti szőnyeg fürdőszobába

Alacsony költséggel nem csupán megvédhetjük magunkat az esetleges balesetektől, de szebbé is varázsolhatjuk fürdőszobánkat a saját ízlésünk, stílusunk szellemében.