Iskolai folyosó

A tisztaság, higiéniai biztonság megteremtése közös ügyünk, a problémát szülői-intézményvezetői összefogással közösen kell orvosolnunk. Az ősz beköszöntével nem csak a sáros cipőtalpakkal kell megbirkóznunk, hanem a cipőtalpakon megtelepedett vírusokkal, baktériumokkal is. A szaporodásukhoz kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően pedig biztosak lehetünk a kórokozók terjedésében.

Cleartex szennyfogó szőnyeg iskolábaCleartex szennyfogó szőnyeg

A 2020-ban megjelent Cleartex 5.0 Tisztaságvégelmi Tanulmányból* kiderül, hogy az új típusú koronavírus gyors terjedését sok tulajdonsága elősegíti. Kutatások bizonyítják, hogy a vírus a cipőtalpon is megtapad: rengeteg helyre eljuthat – különösen, ha az amúgy is egyéb szennyeződésekkel telített –, így pedig megfertőzve olyan helyiségeket, ahol eddig nem jelent meg a covid-19, potenciális veszélyt jelentve az ott megforduló emberekre.

A problémát helyén kezelve hiszünk a prevencióban, vagyis a megelőzésben. A kórokozókkal és mikroorganizmusokkal szembeni védekezés az intézmények esetében, már a bejáratnál kezdődik. A vírusok megszüntetéséhez szükséges, de nem elegendő az épületen belül elvégezni a rutinszerű (kézmosás, fertőtlenítés stb.) védekezést. Cipőtalpunkkal a végtelenségig hordozhatjuk a kórokozókat egyik helyiségből a másikba, ezért ezt a folyamatot állítsuk meg már rögtön az ajtóban! 
A Cleartex Kft. több, mint 25 éve foglalkozik szennyfogó rendszerekkel, ezalatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk a témában, szakmai adatokat elemeztünk és saját felméréseket végeztünk. Ezek alapján kijelenthető, hogy egy jól felépített többzónás szennyfogó rendszer, az épületbe áramló szennyeződések, vírusok és baktériumok több, mint 90%-át képes a bejáratokban megfogni. Bejárattól függetlenül számos megoldást kínálunk annak érdekében, hogy az épületeket tisztán, a kórokozókat távol tartsuk, így megóvjuk a diákok, szülők és intézményben dolgozók egészségét! 

Cleartex szennyfogó rendszer
Cleartex szennyfogó rendszer


A bejárathoz akár utólag, akár ideiglenesen telepíthető, saját fejlesztésű HYGISTEP® fertőtlenítő tálca modulok a maximális hatékonyság érdekében kombinálják a szennyfogó és a fertőtlenítő technológiát. A szőnyeget fel kell tölteni fertőtlenítő folyadékkal, ami lábtörlés esetén megtisztítja a láthatatlan szennyeződésektől a cipők talpát. Egyszerűen elhelyezhető mobil fertőtlenítő tálca rendszerünk már az épület bejáratánál eltávolítja a cipőtalpakról a koszt és egyéb szennyeződéseket, valamint 99,9%-ban meggátolja baktériumok, vírusok, gombák bejutását a belső terekbe.

Hygistep® fertőtlenítő tálcaHygistep® fertőtlenítő tálca

Különböző megoldásainkkal kapcsolatban keressék bizalommal cégünk szakértőit! 
*a teljes dokumentum elérhető a www.cleartex.hu/tisztasagvedelmi-tanulmany/ oldalon.
www.cleartex.hualutrend.hubiztonsagiburkolatok.huclearrent.hu