Télikert építés

Biztos befektetés a konyha korszerűsítése és a télikert építése, hiszen előbbi tíz-húsz, utóbbi négy százalékkal is megemelheti a későbbi eladási árat. Koncentráljunk házunk modernizálására, helyezzük a fókuszt a konyhára és a fürdőszobára! Nem is gondolnánk, de több kutatás is rámutatott már, hogy ennek a két helyiségnek a felújítása hozhatja meg számunkra a legnagyobb hozzáadott értéket. A konyhatrendek terén hódít a letisztult design, a modern kivitelezés, illetve a hagyományőrzés újkori formái, ezek pedig még vonzóbbá tehetik a házat, ha annak eladására kerül sor. A vásárlók körében ugyanis a jó állapotú konyha mindig sarkalatos pont a döntéshozatalkor. Ráadásul az ingatlan.com tavaszi kutatása szerint egy korszerűen felszerelt konyha akár 10-20%-kal megnövelheti az ingatlan értékét.

Télikert ötlet

Télikert medencével

Azt is érdemes végiggondolnunk, hogy vajon minden teret kihasználunk-e az otthonunkban? Sokszor eszünkbe sem jut, de akár a padlás vagy az alagsori rész átalakításába is érdemes lehet invesztálni, hiszen költséghatékony megoldás arra, hogy további szobákkal bővítsük lakásunkat. Ezeket berendezhetjük játszószobának vagy dolgozószobának,  de halószobákat is varázsolhatunk belőlük, melyek alkalmasak lehetnek vendégfogadásra.
 
További teret nyerhetünk, ha télikerttel bővítjük lakásunkat. A télikert kultúrának évszázados hagyománya van külföldön és már hazánkban is egyre keresettebbek, hiszen nemcsak különleges esztétikum, hanem remek befektetési lehetőség is. Az ALUKOV Corso télikertje a beépítés során például teljes mértékig igazítható a már meglévő ingatlanunk stílusához. “Ezeknek a beépítéseknek az egyik legnagyobb előnye, hogy szabadon mozgathatók az elemek, így gyakorlatilag nyitható kertekről beszélhetünk. Évszaktól függetlenül bármilyen időjárási körülmény közepette használhatók, relaxációra, vagy éppen családi összejövetelekre.” - árulta el Bödök Aladár, az Alukov Hungária hazai képviselője. A CORSO télikertek másik nagy előnye, hogy bizonyos típusok energiaigénye közel 0-ra csökkenthető a téli időszakban is, így a fűtés kapcsán sem kell sok pluszköltséggel kalkulálnunk. 

Üvegezett télikert

Télikert építő cég

Alukov télikert
 
Érdemes számításba vennünk az energiatakarékos és öko-barát megoldásokat is, hiszen ezekkel nem csak korszerűbbé tehetjük otthonunkat, de a számlákra is kevesebbet kell költenünk. A nyílászárók korszerűsítése, vagy az utólagos hőszigetelés is olyan befektetések, amelyek hosszútávon megtérülnek és ez eladási szempontból is lényeges lehet. Gondolkodhatunk kisebb léptékben is: már azzal is sokat tehetünk, ha energiatakarékos izzókra váltunk.
 
Nemcsak komfortérzetünket növeli, hanem az eladáskor is nagyobb hajlandóságot mutatnak egy olyan ház megvásárlására, amelynek rendezett a környezete is. Ezért érdemes rendszeres időközönként tisztasági festésre költeni, valamint figyeljünk arra, hogy kerítésünk jó állapotú legyen, kertünk pedig ápolt és gondozott.
Legyen szó kisebb vagy nagyobb beruházásokról, tudatos döntéssel nemcsak igazi otthont varázsolhatunk ingatlanunkból, hanem a megfelelően elköltött forintok egy későbbi eladás során hosszútávú befektetési lehetőségként kamatozhatnak.

További információ a télikertekről: corso-telikert.alukov.hu