Már a háztervezéskor érdemes arra figyelni, hogy fedett teraszunk is legyen. Ezért nagyon hálásak leszünk később, hiszen egyrészt napfénytől is véd, illetve egy csendes esőben is kiülhetünk ide. A szabad teraszrészek pedig megfelelő helyet adhatnak az étkezésekhez. Az éles sarkok látványát alacsony növésű buxusokkal tompíthatjuk. 

Terasz és veranda

Pihenő garnitúrákat érdemes fa alá is telepíteni. Az ágakat sem érdemes itt ritkítani, mert az a jó, ha minél szélesebben árnyékolják a területet. Az ülőgarnitúrák huzata pedig könnyen tisztítható legyen, mert a madarak időként ide helyezik el a névjegyüket. 

Zöld hátsó kert

A szabad és napsütötte teraszokat napellenzővel is védhetjük, melyeket az épületre kell szerelnünk. A burkolatokról az esővizet a virágágyásokra tudjuk elvezetni, amik pompás színeikkel örvendeztetnek meg minket. 

Füvesített hátsó kert garnitúrával

A házhoz utólag is építhetünk egy verandát. Ilyenkor válasszunk masszív és minőségi faanyagot és a veranda stílusában is illeszkedjen a ház formájához, arányaihoz. 

Kellemes veranda ötlet

Játékos betonfelületek is kialakíthatók az udvaron, nem kell mindig a szögletes formákban gondolkodni. A könnyebb kerti bútorokat rossz idő esetén könnyebb fedett helyre vinnünk. 

Földszintes ház verandával

A dús növényzet kellemes klímát teremt és párásabb levegőt eredményezhet a nyári estéken és délutánokon, viszont általában a szúnyogok is jobban érzik itt magukat. A kert szintkülönbség kialakításával, vagy sövények beiktatásával is részekre osztható. 

Beton lapok és zöld növények a kertben