A tavasz már itt kopogtat az ajtón, a nappalok egyre hosszabbodnak, és a természet ébredezik téli álmából. Most néhány tippet szeretnénk megosztani veletek, hogy az elültetett gyümölcsfáitok egészségesen és harmonikusan tudjanak fejlődni.

Stanley szilva

Gyümölcsfák kiválasztása:
A megfelelő fajták kiválasztása az első fontos szempont. A rendelkezésre álló hely, a fa mérete kifejlett korában és a termelni kívánt gyümölcs befolyásolják a döntést. Akár ropogós almát, lédús körtét vagy édes cseresznyét szeretnétek fogyasztani, a Sweet Garden webshop kínálatában mindenki talál kedvére való gyümölcsfát.

Az ültetés előkészítése:
A gyümölcsfák ültetésének első lépése a talaj előkészítése. Fontos, hogy napos és jó vízáteresztésű helyet válasszunk. Ássunk egy elég nagy gödröt ahhoz, hogy a gyökerek kényelmesen elférjenek (körülbelül 50-60 cm átmérőjű és mélységű gödör szükséges), és gondoskodjunk arról, hogy a talaj fel legyen lazítva, hogy a gyökerek könnyen tudjanak nőni és kiterjedni. Szükség esetén komposztot vagy műtrágyát adhatunk az ültetőgödörbe.

Incrocio Pieri őszibarack

A gyümölcsfák ültetése:
A tavasz eleje ideális időszak a gyümölcsfák ültetésére. Az ültetés előtt győződjünk meg arról, hogy a gyökerek jól hidratáltak, és a sérült gyökérrészeket metsszük le. A gyökereket iszapolni is lehet, ezzel is segítve a fa meggyökerezését. Ügyeljünk arra, hogy az ültetés nyomán az oltási pont pár cm-el a talaj szintje felett maradjon. Az ültetés végén óvatosan tapossuk körbe és alaposan öntözzük meg a földet az újonnan ültetett fa körül. A tőlünk rendelt fákhoz ültetési és gondozási útmutatót mellékelünk, amely minden információt tartalmaz, amire szükség van a fák egészséges növekedésének támogatásához. 

Carmen cseresznye

A Sweet Garden webáruház gyümölcsfák gazdag és változatos termékpalettáját kínálja, hogy mindenki megtalálja azokat az ízletes és aromás gyümölcsű fajtákat, amelyekre vágyik. Fedezzétek fel a saját termesztésű gyümölcsök friss ízét, és teremtsetek emlékezetes pillanatokat a bőségesen termő kertetekben!

A cikk a Sweet Garden webáruház által készített tartalom. 

Sweet Garden webáruház

www.sweetgarden.hu

Sweet Garden logo

Ügyfélszolgálat: 00 36-21-2002004, vagy
06-80-804210