Festett bútor holland fém zsanérokkal

A különböző tapasztalatok, hátterek és látott-hozott stílusok közös találkozási pontjai: mindketten szeretjük a különleges lakberendezési kiegészítőket és harmonikus, visszafogott színárnyalatokat magunk körül. Ezért az általunk alapított  Fab Fabútor is ezeket a jelzőket és az általuk leírt hangulatot képviseli termékeivel.

Holland férjem Magyarországi útjainkon jegyezte meg először, hogy az itthoni bútor piacot véleménye szerint a bútorlapos megoldások uralják, elérhető egy bizonyos stílusú új fabútor típus is jóval magasabb árfekvésben, és örömmel nyugtázta, hogy a Holland használt bútorkereskedések népszerűek kis hazánkban. Ő látta meg a rést és lehetőséget, hogy az elsők között lehetnénk itthon a "kicsit más", újragondolt fabútorainkkal a magyarországi bútorpiacon prezentálva a hazai vásárlóközönségnek a "Country Living" stílust, mely széles körben ismert, alkalmazott és kedvelt már régóta a Nyugat-Európai országokban.

Festett tálalószekrény kék

Felújított festett fehér komód

Célunk tehát az "antik" tömör fabútor újragondolt népszerűsítése. Árainkban arra törekszünk, hogy a most piacot uraló bútorlapos megoldásokat és a magasabb árfekvésű új fabútorokkal felvéve a versenyt, az egyedi bútorok kedvelői is megtalálják a kedvükre való darabokat a kényelmes és hangulatos otthon berendezéséhez, elérhető áron. A stílus pontos megnevezésére több kifejezést együttesen segítségül hívva tudnék megközelítő leírást adni, a recept a következő:

Egy csipetnyi modern vidéki; a Hollandiában széleskörűen elterjedt, harmonikus, kényelmes lakókörnyezetet takaró "Landelijk Wonen" irányvonala. Kis adag több éves Angliában együtt eltöltött évünk alatt ránk ragadt Shabby Chic (Kopott Elegancia) stílus, ahol a mi esetünkben tudatosan inkább az elegancia dominál. Egy kanál a népszerű francia eredetű Brocante (Bolha piaci régiségek), Provence-i hangulatú bútorok, lakberendezés világából. Saját magunk Hollandiában, közvetlenül régiségkereskedőktől és másodkézből válogatjuk egyenként a végalkotásaink darabjait. Különleges részleteket, faragásokat, típust keresünk, de egy szigorú kritérium van: tömör fának kell lennie.

Festett polcos szekrény

Kézzel festett felújított konzolasztal

Festett fiókos szekrény

A Holland, másodkézből hozzánk került fabútort felújítjuk –  ezt szintén magunk végezzük, mert a fabútorok kiemelt törődést igényelnek – és egyedi modern, festett köntösbe öltöztetjük, mi magunk kézzel festve minden egyes darabot. Ehhez szintén Hollandiából hozzuk be az egyébként Belga Pure & Original cég eco, egyedülálló, gyönyörű visszafogott színű matt hatású kréta festékeit, melyek egyedülállóan modernné varázsolják a valamikor szebb napokat látott és mindenképp többet érdemlő vidéki stílusú régi bútorokat.

Ez a különleges tulajdonságú festék ami Chalk Paint-ként ismert a Nyugat-Európai országokban és ott már régóta jelen van a piacon, nagy népszerűségnek örvend és széles körben használt. Nálunk még kevésbé elérhető és elterjedt, ezért az általunk használt festékválasztást hosszas kutatómunka és tesztelés előzte meg mind az ismertebb és kevésbé ismert krétafesték márkák terén. Így kötöttünk ki végül a nekünk legjobban bevált és hozzánk stílusban legközelebb álló  Pure & Original festékek mellett, melyek színpalettája szerintünk a legkifinomultabb; stílusos, elegáns, semleges gyönyörű föld színeivel levett minket a lábunkról.

Chalk Paint krétafesték

Egy igazán bársonyos - púderes, nagyon szép matt felületet produkál a falfelületeken. A festékben található különlegesen nagy koncentrátumú természetes pigmentek hatására nagyon mély, intenzív és gazdag színhatások érhetők el. A festék azonnal felvihető alapozó nélkül a kívánt - csiszolt - fa vagy falfelületre, használata nagyon egyszerű és bárki által gyorsan elsajátítható. Népszerűségét a gyönyörű színhatásokon kívül rendkívül jó tulajdonságainak köszönheti; mosható, környezetbarát, professzionális vízbázisú festék természetes eredetű pigmentekkel. 

Festett tálalókomód

Festett éjjeliszekrény

A Pure & Original festékeket nálunk megvásárolhatók, jelenleg 13 színben, de folyamatosan bővül a színpaletta. Lakberendezési kiegészítőink kiválasztásakor elsődleges szempont, hogy harmonizáljanak a bútorainkkal, színeinkkel ezen kívül mindegyikből csak egyet vagy maximum pár darabot szerzünk be, hogy folyamatosan megújuló árukészletünk lehessen. Folyamatosan változzon és megújuljon a Kiállítótermünk és Webáruházunk hangulata és berendezése is. Nyers, természetes, tartós alapanyagokat kedvelünk és újdonságokat is tesztelünk. A "Beton look" festékcsalád termékei segítségével különböző árnyalatú beton/cement hatást érhetünk el fa, porcelán, fém, agyag felületeken, tárgyakon igazán különleges és egyedi kiegészítőket produkálva ezzel.  

Tanácsadással is foglalkozunk: A weboldalunkon megjelenő termékeken keresztül szeretnénk bemutatni, hogy milyen lehetőségek rejlenek saját  bútoraink megújítására, ezzel új környezetet kialakítva otthonunkban. Eddigi tapasztalatainkat megosztva szívesen segítünk javaslatokkal, ötletekkel - akár csiszolással, festési technikákkal, festék fajták és mennyiségekkel, színekkel kapcsolatban - ha valaki saját maga, az oldalunkat böngészve kedvet kapott egy kis kreatív változtatáshoz régi bútorain, kiegészítőin.

Festett vidéki stílusú tálalószekrény

Festett fésülködőasztal

Festett polcos szekrény Kaposvár

Felújított fa székek

Ha van egy – vagy netán több - különleges típusú, formájú, méretű, stílusú fabútor, amit valaki már régóta keres, elképzelt a lakása már meglévő berendezéséhez vagy épp teljesen új berendezésen töri a fejét, mi szívesen segítünk abban is. Vállaljuk, hogy a következő Hollandia bútorbeszerző utunkon mindent megteszünk, hogy a megálmodott egyedi darabot – vagy darabokat -  felkutassuk és beszerezzük megrendelőinknek. Így ha esetleg színről / színösszeállításról is van már elképzelés, a festékkínálatunkban megtalálható egyre bővülő árnyalatokból a fabútort úgy tudjuk megrendelésre testre szabni és szállítani, ahogy azt az érdeklődő megálmodta.

Mivel tudjuk, hogy van aki vásárolni – de kiváltképp bútort – a webáruházak korában is úgy szeret, ha a kívánt árut személyesen is megnézheti, megfoghatja, kipróbálhatja mielőtt megrendeli, ezért fabútorainkat, festékeinket, lakáskiegészítőinket nem csak a weboldalunk képein és leírásain keresztül lehet elképzelni, hanem a jelenleg Kaposváron elsőként kialakított kiállítótermünkben is megtekinthetők. Ott személyesen minden további kérdés megválaszolására készen állunk. Ha a nyitvatartási idő nem megfelelő, előzetes időpont egyeztetés is lehetséges.

FAB Fabútor Kaposvár