EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok íróasztal

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok 

A műgyanta segítségével minden apró részletet, göcsöt, repedést konzerválni tudunk, és így egy olyan modern letisztult, - a mai kor elvárásainak és igényeinek megfelelő- asztalt kapunk, ami méltón tükrözi tulajdonosa stílusát és egyéniségét. A külföldi mintákból kiindulva hazánkban is létrejött egy vállalkozás, ami egy év leforgása alatt széleskörű választékot, és minőségi referenciamunkákat tud felmutatni. Mindezt remek szakmai felkészültséggel és intelligens, szolgálatkész hozzáállással.

Vincze Istvánnal, az EPX Design manufaktúra tulajdonosával beszélgettünk:

Hogyan jött az ötlet?

Vincze István: - Az ötlet megszületéséhez nincs különösebben egyedi történetem. Egyszerűen csak nézegettem a Facebook-ot lefekvés előtt és ott találtam egy olyan külföldi videót, ahol ezt a témát ecsetelik. Mivel abban az időben költöztünk az első saját lakásunkba, és még nem volt étkező asztalunk, gondoltam, megpróbálok csinálni egy ilyen műgyanta asztalt.Talán még spórolni is tudunk vele egy kicsit.

Ez volt az akkor még nem is létező üzleti tervem legnaivabb ötlete. Elkezdtem elmélyülni a műgyanták tulajdonságaiban, felhasználói tapasztalatokban és az igencsak hiányosnak mondható szakirodalomban. Hamar kiderült, hogy ez nem is lesz olyan egyszerű, viszont ekkorra már annyira megtetszettek ezek a csodálatos alkotások, hogy belevágtam a kísérletezésbe.

Gyorsan belejöttem a dologba és úgy költöttem el több százezer forintot, hogy még egy vállalható dohányzóasztalt sem tudtam elkészíteni. Fel kellett ismernem, hogy az elsőre egyszerűnek látszó technológiának sok buktatója van és nincs kihez fordulni információért. Új eljárás révén, azok, akik valóban minőségi munkát végeznek, nem árulják el azokat az apró fogásokat. Játszani kell a hőmérséklettel, páratartalommal, rétegrendekkel, elő-, utó- és felületkezeléssel, csiszolással. Ha valahol elcsúszik egy fázis, akkor a műgyanta nem úgy reagál ahogy kellene, és elbuktuk a drága alapanyagot. Tehát kísérleteztem. Műhely hiányában a saját lakásunkban neveztem ki egy „műhelyszobát”, aminek Bogi a menyasszonyom nem igazán örült. A műgyantáról és a takarításról tudni, kell, hogy ha a földre kerül egy csepp anyag és azt azonnal nem takarítjuk fel, akkor jobb ha megbarátkozunk a látvánnyal. Van pár ilyen cimboránk a lakásban… A sok próbálkozás eredményeként három hónap alatt sikerült készíteni egy olyan asztalt, amit a barátoknak is meg mertem mutatni.

Hogyan lett ebből vállalkozás?

V.I. - A sok mutogatás és fotózgatás eredménye az lett, hogy a barátokon kívül másoknak is megtetszett az asztalom és hamar jött is egy megrendelés. Aztán ugyanattól a személytől még egy, aztán egy másik megrendelőtő még kettő. Tisztán látszott, hogy erre van igény és úgy döntöttem, hogy akkor belevágunk. A megrendelésekkel együtt bővítgettük a gépparkunkat és most már a saját telephelyünkön egy 110 négyzetméteres csarnokban készítjük az asztalokat. A vállalkozás működésének a legfontosabb alapelve, hogy nincsenek kompromisszumok. Nem mehet ki a kapunkon olyan asztal, amin van egy kis ráhagyás, pontatlanság, vagy esztétikai hiba. A megrendelőinknek a gyártási folyamat legelejétől a legvégéig folyamatosan (napi szinten) képeket küldünk az asztaluk aktuális állapotáról, így bármelyik fázisba bele tudnak szólni.

Hogyan léphetnek Önökkel kapcsolatba a megrendelők?

V.I. - Van egy weblapunk, ez a www.epx.hu. Ezen jó néhány referenciamunkát és az elérhetőségeinket is megtalálják a látogatók. Minden megrendelés egy személyes konzultációval, és ha szükséges helyszíni felméréssel kezdődik. (pl.: beépített munkalapok, lépcsőlapok, ajtók ) Ilyenkor konkretizáljuk a megálmodott termék részleteit és a kivitelezhetőség határait. Gyakran együtt választjuk ki a faanyagot, hiszen a késztermékben ezt az egyedi fa mintázatot örökítjük meg, ezért fontos, hogy a megrendelőnek tetsző fával dolgozzunk.

Ezután kezdődhet a munka, amit minden esetben egy ember végez az elejétől a végéig, így a készítő is megélheti az alkotás örömét és a folyamatos kapcsolattartás is személyesebbé válik ezáltal. A készterméket szinte minden esetbe mi szállítjuk ki a helyszínre, mert az asztalok egyrészt nagyon nehezek (80-120kg közöttiek), másrészt egy ilyen nagy értékű bútornál azért elvárható, hogy tökéletes állapotban, a helyszínen beállítva adjuk át. Ezen felül nagy élmény látni, ahogy gyakran a komoly, jól szituált megrendelők úgy simogatják és mosolyognak az asztalra, mintha egy kiscica lenne. 

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa étkezőasztalok 

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa étkezőasztal

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok fém lábbal

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok usb csatlakozóval

Beépített USB és elektromos áram csatlakozó

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok vezetői íróasztalok

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok tömörfa kivitel

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok pácolt fa kivitel

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok bárasztal

Hatszögletű bárasztal

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok öntött kivitel

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok csiszolt asztalsarok

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok Puzzle kávézóasztal

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok 

EPX Design - Egyedi műgyanta-fa asztalok 

www.epx.hu

Telefonszám: 06 70 4235143
E-mail: info@epx.hu