Walk in zuhanyzó

Bézs színű fürdőszoba

Ráadásul az eltérő stílusú csempékhez különböző anyagú és formájú szanitereket is társíthatunk, hogy aztán a csodálatos összhatást dizájn csaptelepekkel és modern bútorokkal fejeljük meg.

Válassz szanitert okosan!
Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a tökéletes fürdőszoba kulcsa a burkolóanyagok és a szaniterek harmóniájában rejlik. Jó hír azonban a felújítás előtt állók számára, hogy mindkét termékkör fénykorát éli, a designerek minden évben újabb és újabb látványos és praktikus megoldásokkal rukkolnak elő hol a vásárlók meghökkentése, hol pedig épp megnyugtatása érdekében.

Merthogy a két ellenpólus, ami között a termékportfóliók mozognak a figyelemfelkeltőtől a lágyabb, spa-hangulatú darabokig terjednek, köztük azonban széles, minden igényt kielégítő kínálat található meg. Abszolút a virágkorukat élik a magasfényű, fehér szaniterek, melyek közül is a szögletes változatok azok, amik tapasztalataik szerint különösen felkeltik a vásárlók érdeklődését - mondják az építőanyag kereskedelmi hálózat szakértői, akik szerint ugyanakkor továbbra jelentős igény mutatkozik még az ovális mosdótálakra.

Az elmúlt években megfigyelhető volt a pultba süllyeszthető tálak szerepének növekedése, amely főként a természetes hatású burkolóanyagokkal kiegészülve tudja a megfelelő hatást kelteni. "Mindig arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vásárlók úgy válasszák ki a az egyes csoportokat, hogy a látvány mellett a funkcionalitás és a tartós, hosszú élettartam is szempont legyen" - magyarázzák, majd hozzáteszik: éppen ezért továbbra is a mosdók esetében kifejezetten a porcelán darabokat ajánlják melyek a hosszabb ideig őrzik meg kifogástalan állapotukat a szintetikus társaikhoz képest. Mindezeken túl azonban a márványból készül darabok is igen meghatározó mértékben vannak jelen, melyek a szakértők szerint egy minimál stílusú fürdőszobában kiváló választások lehetnek.

Az örök kérdés: zuhanytálca vagy kád?
Az elmúlt évek trendjeit figyelembe véve a legszembeötlőbb változások a zuhanytálcák körében mentek végbe, miután a termékek iránti kereslet drasztikusan visszaesett. Elképesztő népszerűségnek örvendenek a vásárlók részéről azok a megoldások, amelyekhez nincs szükség zuhanytálcára. Így a fürdőszoba burkolatának harmóniája és tökéletessége nem tud megtörni.  Ebben az esetben a kivitelezők úgy alakítják ki a zuhanyrészt, hogy az a szükséges lejtés mellett síkban legyen a teljes fürdőszobával.

Fürdőszoba beton hatású burkolat és fahatású burkolat

Újház Centrum modern fürdőszobák

Ez a kényelmes megoldás ráadásul növeli a helyiség nagyságának érzetét is, a köré építhető üvegajtók pedig akár harmonikaszerűen is becsukhatók, így aztán az optikai hatás még tovább fokozható.
A nagyobb fürdőszobák esetében az idei évben is megfigyelhető, hogy egyre inkább nő az igény a térben szabadon álló kádak iránt, melyek abszolút látványos elemei lehetnek a helyiségnek, s kiváló fókuszpontként is szolgálhatnak. Fontosnak tartják azonban a szakértők hangsúlyozni, hogy egy-egy látványosabb darab esetén törekedjünk arra, hogy olyan burkolóanyagokat válasszunk, melyek visszafogottságukkal ki tudják emelni a különleges kád formáját, egyedülálló lábazatát.
Annak ellenére, hogy ezek a design-darabok hatalmas rajongótáborral rendelkeznek a fürdőszoba-felújítás előtt állók körében, praktikum szempontjából a paravánnal kombinált kádak telepítése javasolt. Két funkciót tudunk ezáltal hozzájuk társítani, hiszen fürdésre és zuhanyzásra egyaránt tökéletesen alkalmassá válnak egyetlen egyszerű kiegészítő segítségével. Úgy vélik, érdemes kiváló minőségű, innovatív anyagból készült darabokat választani, melyek alján található megerősítés szavatolni tudja a szaniter hosszan tartó tökéletes megjelenését.

Térben álló fürdőkád

Modern fehér fürdőszoba design

A részletek fontossága
A szakértők tapasztalatai szerint a kiegészítők, így például a csaptelepek vagy éppen a zuhanyrózsák eladása terén is megfigyelhető, hogy a vásárlók elsődleges prioritásként a látványra tekintenek, így a design darabok azok, melyek magasabb árképzésük ellenére is a figyelem középpontjába kerülnek.

A csaptelepek vásárlása során némi szemléletváltásra lenne szükség, hogy a vásárlók környezettudatos gondolkozása is megjelenjen a döntésük meghozatalakor. Az echo darabok között is számos dizájn csaptelep található meg, így a látvány és a fenntarthatóság tökéletesen meg tudna férni egymás mellett.  Mindez a most divatba jövő természetes és kőhatású csempékkel és nagyméretű beton járólapokkal kiegészülve rendkívül látványos eredményt tud produkálni.

Sötétbarna fürdőszoba

Egyértelműen nő a kereslet a legnagyobb gyártók kombinált berendezéseire és élményzuhanyaira, csak úgy, mint a színes csaptelepekre, amik igazán látványos elemei lehetnek a fürdőszobáknak. Nemcsak szaniterekből szélesedett a választék, de ultramodern, formatervezett fürdőszobai bútorok is megjelentek a kínálatban, így lehetőség nyílik arra, hogy akár valóban egy helyen összeállíthassuk álmaink fürdőszobáját: a csaptelepektől a burkolatokon át a fürdőszobabútorig.