Attól függően, hogy a lépcső éppen hol is húzódik, meghatározhatja, hogy mire is használjuk. Ha a bejárat közelében, akkor tárolhatjuk benne a kabátokat, cipőket, ha a konyha közelében akkor száraz árut, vagy beépíthetünk egy-két konyhagépet.

Sok helyen tapasztaljuk, hogy a praktikum sokkal fontosabb szempont, mint az esztétikum. Férjen el jó sok minden, végre van egy hely ahová bepakolhatunk pár szükséges, de ritkán használt holmit, majd a kiválasztott anyagok sem színben, sem minőségben nem illenek a lépcsőhöz. Ezzel igencsak elronthatják a helyiség egységes megjelenését.

A megoldás számos előnyét természetes nem vitatjuk, a fotókon azokat az ízléses megoldásokat szeretnénk bemutatni, ahol szép megoldások születtek a beépítésre. Mint ahogy a képeken is látszik, a lépcső színe -vagy anyaga -minden esetben megegyezik az oldalfal bútorlapjainak színével. Ha nagy a beépíthető tér, akkor elég néhány nagyobb egységet kialakítanunk egy-két polccal, kisebb hely esetén választható a fiókos, vagy végig polcos változat is. Ezt úgyis az elrejteni kívánt holmik mennyisége, mérete és darabszáma határozza meg. Fontos, hogy az ajtók, vagy a fiókok fogantyúi ne legyenek túl hangsúlyosak, és illeszkedjenek a lépcsőhöz, valamint meglévő bútorainkhoz. Jó asztalost kívánunk mindenkinek!

Lépcső alatt beépített konyhagép

Lépcső alatti fogas, és ruhatárolás, előszobafal

Lépcső alatt fiókos szekrény

Egyedi bútor a lépcső alatt

Lépcső alatt nyitott polcos beépítés

Lépcső alatt nyitott polcos beépítés

Rusztikus lépcső alatti szekrény

Lépcső alatti szekrény görgős szekrényekkel

A legérdekesebb variáció. Az egyes szekrényrészek könnyen mozgatható görgőkön nyitódnak és csukódnak, pakolni oldalról is egyszerű. Ami viszont lakberendezői szemmel a legszebb, hogy bár a szekrényelemeken nem lenne szükséges ennyi fogantyú, mégis a lépcsőlapokkal való szinkron érdekében, és hogy a csupasz hatású felületeket is megtörjék - ami fogantyú nélkül unalmas lett volna - csupán az esztétikum miatt a kelleténél  többet szereltek fel belőlük.

Elegeáns lépcsőbeépítés