Praktikus gyerekszoba berendezés

A diákok legnagyobb bánatára nemsokára elkezdődik a tanév, és vége szakad a jól megérdemelt nyári szünetnek. Ilyenkor nemcsak a tanulók izgatottak, hanem a szülők is, főleg azok, akiknek a gyermekük az óvodából az iskolapadba ül át. A könyvek beszerzése mellett sokan a gyerekszobát is átfestik, átrendezik, felkészülve az iskolakezdésre. Az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának szakértői három pontba foglalták az ilyenkor előforduló legfontosabb teendőket

Falfestés
Ahogy nőnek a gyerekek, úgy változik az ízlésük, és nő az igényük az önkifejezésre az élet minden területén. Ez alól az életterük, a szobájuk berendezése és kinézete sem képez kivételt. Mivel itt töltik az idejük legnagyobb részét, egyáltalán nem elhanyagolható, hogyan érzik magukat benne. Sokan ilyenkor cserélik le a kisgyerekkori mintás tapétát a gyermek által vágyott színre, hiszen ebben a korban már saját véleményt tudnak alkotni, és ők választhatják ki, hogy milyen színt szeretnének viszontlátni a falakon.

Gyerekszoba rózsaszín ágy

Színes gyerekszoba emeletesággyal

Fenyő gyerekszoba bútor Ikea

Amikor a választásra kerül a sor, jó, ha a szülők tisztában vannak vele, hogy akadnak olyan színek, amelyek tudományosan bizonyítottan és kimutathatóan inspiráló és a tanulást elősegítő hatással vannak a gyerekekre. Éppen ezért sokan választják ilyenkor a narancssárga vagy a sárga különböző árnyalatait, amik stimulálják és növelik az agyi tevékenységet, vagy a kéket, a zöldet és a lilát, amik a nyugalmat és a relaxációt segítik elő. A szakértő minden esetben azt javasolja, hogy ezen színeknek is inkább a világosabb, pasztellesebb árnyalatait válasszuk. „Ha magunk szeretnénk nekiállni a festésnek, előbb mindenképp keressünk fel néhány szakmai oldalt a témában, ahol hasznos információkat találunk a szükséges eszközökről, illetve olyan profi tippeket, amikkel elkerülhető, hogy foltos legyen a fal.” – folytatta a szakértő.

Átrendezés és berendezés
Ha már készen vannak a falak, elkezdhetjük beszerezni az új bútorokat. Ilyenkor érdemes előre gondolkodni, és olyan darabokat beszerezni, amelyek még hosszú évekig használhatóak lesznek. A legtöbb családban ekkor cserélik le a gyerekágyat egy nagyobb verzióra. Ilyenkor olyan szempontok szoktak előtérbe kerülni, mint a praktikusság, hogy bár fontos, hogy tágas legyen, hogy a csemete kellőképpen ki tudja pihenni magát a hétköznapokon, de ne foglaljon el sok helyet az íróasztal elől. Szerencsére erre már számos praktikus megoldás van, mint például az olyan magasított emeletes ágyak, amelyek alá tanulósarkot tudunk berendezni.

Trendi gyerekszoba bútor ötlet

Pasztell színek gyerekszobában

A legfontosabb döntést az íróasztal kiválasztásánál kell meghoznunk, hiszen ha jól választunk, akár az egyetem végéig kitarthat ez a bútor. Nem beszélve arról, hogy a diákok rengeteg időt töltenek itt iskolás éveik alatt, így nem mindegy, melyik darab mellett tesszük le a voksunkat. A legjobban akkor járunk, ha minél nagyobb és strapabíróbb, fából készült asztalt választunk. „Fontos, hogy a gyerekszobában minél több legyen a természetes fény, amely akár fénycsatorna kialakításával is megvalósítható, illetve elengedhetetlenek a nagyméretű, biztonságos nyílászárók is.” -hangsúlyozza az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértője.

Colombini Casa gyerekszobai bútor

Rendszerezés és szelektálás
Ebben az időszakban érdemes kiszelektálni a kinőtt ruhákat, és a már nem használt játékokat, hiszen a könyveknek, füzeteknek és a tanszereknek kell a hely. Érdemes beszerezni minél több praktikus és esztétikus, tárolásra alkalmas dobozt, polcot vagy szekrényt. Ha pénzt szeretnénk spórolni, és kellően kreatívnak érezzük magunkat, akár saját kezűleg is készíthetünk kisebb tároló elemeket. Akár raklapból vagy egyéb faanyagból is barkácsolhatunk a mai divatnak megfelelő tartókat a játékoknak, írószereknek.  Ezeket bárki meg tudja csinálni, hiszen az interneten rengeteg kreatív videó található, amely segítségül szolgál, csak néhány minőségi szerszámra van szükségünk a kivitelezéshez.

Modern gyerekszoba rózsaszín fallal

Tárolóbútorok gyerekszobában

A szoba átalakítását kezeljük közös, kreatív feladatként, vonjuk bele bátran a kicsiket, hogy saját ízlésük és igényük szerint kerüljenek kialakításra a terek!