Párnacsata a gyerekszobában

A gyerekszoba a felcseperedés egyik legfontosabb helyszíne: a család legkisebb tagjai itt játszanak, pihennek és tanulnak. A legtöbb szülő mindent elkövet, hogy a gyerekszoba dekoráció varázslatos hangulatot árasszon - ám a rengeteg tanács, ötlet és szabály forgatagában sokszor nem könnyű eligazodni.

1. Gyerekszoba dekoráció: hagyjunk elég teret a játéknak!

A gyerekszoba gyakran nem a lakás legtágasabb helyisége, ami a legtöbbször nem probléma, hiszen a kicsik általában barátságos kuckó-hangulatra vágynak. Emiatt viszont okosan kell bánnunk a rendelkezésre álló térrel, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Az elsődleges szempont természetesen a funkciók ellátása: kell egy kényelmes ágy a pihentető alváshoz, egy jól bevilágított asztal és szék a rajzolgatáshoz/tanuláshoz, és néhány tároló, ami elnyeli a ruhákat és a játékokat. Arról sem érdemes azonban megfeledkezni, hogy egy-két szórakoztató elemet is elhelyezzünk a térben. Az egyik kedvenc gyerekszoba dekoráció ötletünk például a falra szerelhető rajztábla, ami idegkímélő alternatívája a (frissen festett) falra rajzolásnak. Ha tetszik az ötlet, válogass bátran a Netbolt Disney webáruház kínálatából!

2. Kérjük ki a gyerekek véleményét!

Való igaz, hogy nem ez a tipp fogja elhozni az új spanyolviaszt, hiszen a szülők többségének természetes, hogy a gyereke(ke)t is megkérdezik az elképzeléseikről. Ne feledjük azonban, hogy a gyerekszoba dekoráció a kicsik számára is új terep. Sok gyerkőc két mondatban elintézi az ötletelést: bár a "legyen minden Pókemberes" és az "olyan kastélyban akarok lakni, mint Elsa!" mondatok adnak némi támpontot, több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak. Egy idő után azt vehetjük észre, hogy magunkra maradtunk a bútorok, hercegnők és szuperhősök világában... Ezért a tervezés folyamatában nyugodtan kérdezzünk rá konkrétumokra is - például, hogy két éjjeli lámpa közül melyik tetszik nekik jobban, vagy három festékárnyalatból melyik a kedvencük. Ha egyszerre csak két-három lehetőségből kell választaniuk, a lurkók magabiztosabban döntenek, és garantáltan imádni fogják a végeredményt!

Atlasz dekoráció a gyerekszobában

3. Nyugodtan vesszünk el a gyerekszoba dekoráció részleteiben!

Azokban a lakásokban, ahol inkább a letisztult dizájn az uralkodó, nehéz megtalálni az egyensúlyt saját elképzeléseink és a gyerekek élénk, színes, mesefigurák uralta álombirodalma között. Ennek ellenére könnyen találhatunk kompromisszumos megoldást, ami hidat képez a két világ között! Jól bevált formula, ha a falszín, a függönyök, a szőnyeg tekintetében igazodunk a lakás többi részének hangulatához, a kiegészítőket viszont az apróság aktuális meserajongásának rendeljük alá. Ha elég letisztult alapberendezésű a tér, a gyerekszoba dekoráció harmóniáját semmilyen szokatlan kombináció nem borítja fel. Még az sem, ha a gyermek kívánságának megfelelően a Peppa malacos ágytakarón Batmanes díszpárna csücsül, a helyiség másik végét pedig egy Mickey egeres felfújható fotel uralja.

Gyerekszobai dekoráció lakberendezés

+1: Vigyük tovább a gyerekszoba hangulatát!

Azok az elemek, amelyek jól működnek a gyerekszoba dekoráció részeként, máshol is remekül funkcionálhatnak. A gyerkőcöknek örömet okoz és biztonságot ad, ha otthon megszokott, szeretett mesefiguráikat viszontlátják az iskolaszereiken, ruháikon, vagy akár partykellék formájában. Ezek a motívumok ugyanakkor trükként is funkcionálhatnak: lehet, hogy egy fürdés ellen minden este hangosan tiltakozó csemetét meggyőz egy jégvarázsos kádkilépő látványa, vagy az utált brokkoli is lecsúszik, ha Disney-s étkészleten tálaljuk. Bátran engedjük szabadjára a fantáziánkat: a Netbolt széles kínálatában biztos, hogy megtaláljuk, amit megálmodtunk.