Ritkaságszámba megy, egy arról szóló cikk, amely arról számol be, hogy egy cég működik, sőt, jól működik, ráadásul az exkluzív bútorok, burkolatok világában. Az ilyen hírek mögött, például ha valaki újabb bemutatótermeket nyit, vagy kerekebb születésnapot ünnepel, az ember valamiféle titkot keres. Erről kérdeztük a 15 éves Baltex ügyvezetőjét és tulajdonosát, Károlyi Tamást.

Kézenfekvő a kérdés, mitől sikeres a Baltex?
- Szerintem erre a kérdésre nagyon egyszerű, az élet minden területén érvényesíthető a válasz: nem hazudunk, következetesen dolgozunk, ügyelünk a munkánk minőségére. Tudom, ez így nagyon általános megfogalmazás és manapság alapértékeket hangoztatni rendkívül divatos, bár ezek szerint élni kevésbé, de világosan körülírja az elveinket. Egy otthon berendezése, kialakítása bizalmi kérdés. Először is a leendő partnereinknek be kell engednie az otthonába, sőt, bizonyos szempontból betekintést enged a pénztárcájába is. Ezen kívül ránk bízza, hogy olyan életteret alakítsunk ki neki és az által legfontosabbnak tartott emberek számára - a családjának, a barátainak, vagy ügyfeleinek - amely mindenkinek hosszú távon ideális.

A belsőépítészeti és lakberendezési termékek egyre összetettebbek. Komoly szakmai hozzáértést igényel, hogy a minőséget, a stílust és a funkciót optimálisan összehangoljuk. A megrendelőinknek el kell hinniük, hogy mi képesek vagyunk megtalálni a tökéletes berendezési tárgyakat, tervező partnereinknek pedig biztosaknak kell lenniük abban, hogy a Baltex Home megfelelő háttérbázist teremt számukra. Azzal, hogy a Baltex termékeit ajánlják, munkájuk egyszerűbbé és megbízhatóbbá válik, nem kerülhetnek kényelmetlen helyzetbe elcsúszott szállítási határidők, vagy kifogásolható minőség miatt. Nagyjából ennyi a Baltex titok.

Ez jól hangzik, de mi erre a bizonyíték?
- Nézze, a mai világban a rossz hír gyorsabban terjed, mint a vírus. Az emberek nem a reklámoknak hisznek, hanem annak amit a különböző chat-csatornákon, fórumokon olvasnak. Nem egyszer fordul elő, hogy ügyfeleink, mielőtt megrendelnék a leendő kedvenc tárgyaikat nálunk, körülnéznek a neten. Ez ma már szinte automatizmus. Tény az, hogy a Baltexről keresve sem lehet negatív bejegyzést találni. Mi egyszerűen teljesítjük, amit ígértünk, ha pedig rajtunk kívülálló okok miatt valami hiba, vagy probléma adódik, egyszerűen kijavítjuk.

Lassan nincs olyan helyisége a lakásnak, amit ne lehetne Baltex termékekkel berendezni.
- Ez így igaz. 15 évvel ezelőtt csak kerámia burkolatokat forgalmaztunk, elsősorban a Baltikum területéről. Innen a név is BALTikum EXport. Édesapám ezzel kezdte bár viszonylag hamar a magyar Zalakerámia termékeit is beépítette a kínálatba. Nevet is változtatunk Baltex Kerámiára. A szegedi bemutatóterem rövid idő alatt a legnagyobb Zalakerámia forgalmazóvá vált. Amikor úgy döntöttünk Budapest felé is nyitunk, pont szembe mentünk a trenddel. Akkoriban inkább a pesti cégek terjeszkedtek a vidék irányába.

Az Ócsai úti bemutatóteremben először olcsóbb kategóriájú tömegburkolatokat tartottunk, majd folyamatosan átszerveztük a portfóliónkat és ma már kifejezetten az igényes, minőségi olasz termékek forgalmazóinak számítunk. A burkolatokat 2 éve követték a lakberendezés egyéb tárgyai. A konyhabútor, a nappali, gardrób és hálószoba berendezés. A Baltex a minőségi olasz design mellett tette le a voksát, olyan gyártókat választottunk partnereinkként, akik nem csak a tervezést, a gyártást is Olaszországban végzik. Erre utal a Baltex megjelenésein használt Made in Italy logó is. Megtisztelő számunkra, hogy olyan nagy nevek, mint a Poliform, Varenna, Berloni, Miele, Tubes, Stile, vagy Atlas Concorde, Provenza, Piemme, Piemmegres, Sichenia, Omega-Leonardo, Trend, úgy döntöttek a Baltexen keresztül forgalmazzák a termékeiket Magyarországon.

Szóval akkor nincs titok?
- Nincs. Az üzleti életben is tisztességesen kell viselkedni, és ha az ember, a cég ebben következetes akkor sikerre van ítélve. Mellesleg az sem árt, ha értünk ahhoz, amit csinálunk. Én és a munkatársaim Olaszországba járunk továbbképzésre, így képben vagyunk. Nagyjából ennyi.

Bemutatótermeink Önhöz közel:

2045 Törökbálint, Tópark utca 1/ a. MAX City
Nyitva: H-Szo :10-20-ig. V.: 10-19-ig.
Telefon: 06-23-500-391 Fax: 06-23-500-392

Köszönjük, hogy minket választ!