Itt a tavasz, úgyhogy épp itt az ideje egy kis megújulásnak és felfrissülésnek. Nincs ez másképp otthonunkat tekintve sem, éppen ezért nem véletlen, hogy ilyenkorra időzítjük a tavaszi nagytakarítást is. Így, ha régóta tervezel egy kisebb-nagyobb felújítást, festést vagy új bútorok, esetleg dekorációk beszerzését, szemezgess az idei év trendjei közül, hiszen jobbnál jobb megoldásokat találsz köztük. A DODO HOME weboldalán pedig megtalálod majd azokat a bútorokat, amelyekkel minden elképzelésed megvalósíthatod!

Nézzük a 2020-as év lakberendezési trendjeit!

1. Tedd le idén is a voksod a bársony bútorok mellett!

A tavalyi év egyik nagy slágere a bársony bútorok voltak, amelyek újra fénykorukat élik. Ez a láz idén sem csillapodik, 2020-ban is bátran válassz bársonnyal borított kanapét vagy fotelt, sajátos hangulatot ad majd a nappalidnak vagy a hálószobádnak. 

Bársony kanapé Dodo Home webshopból

Ezek a bútorok ráadásul egyszerre hordoznak magukban eleganciát és luxus érzetet és a megfelelő dekortárgyakkal a te nappalid is egy szálloda hangulatát idézheti meg!

2. Erősítsd a természetes vonalat!

A természetes és környezetbarát anyagokból készült bútorok és dekorációk idén kifejezetten a figyelem középpontjába kerültek. A tömörfa bútorok egyébként is elég közkedveltek, hiszen időtállóak, strapabíróak és gyönyörűek, de sokkal otthonosabb hangulatot lehet velük teremteni. Ha nemcsak tudatos, de trendi is akarsz lenni, az organikus anyagokból készült darabokkal nem lőhetsz mellé.

Mammut akácfa tálalószekrényMAMMUT akácfa tálalószekrény

3. Végre eljött a mélyebb és élénkebb színek ideje!

A pasztell és a fehér árnyalatok töretlen népszerűsége mellé végre befurakodnak olyan színek is, amiket a bevállalósak biztos imádni fognak! Akár egy falfelület tekintetében, akár egy bútor esetén nagyon jó választás lehet a karakteresség eléréséhez az idei év színének megválasztott kobaltkék és olívazöld, a padlizsán szín, a mustár- vagy a sáfránysárga, esetleg a smaragdzöld.

Zöld bársony kanapé
DIVANI zöld szófa

4. Kontrasztok a maximumon!

Nemcsak az előbb említett színek kerültek előtérbe, de a fekete-fehér kombináció alkalmazása is egyre erősödik. Természetesen, a fekete színt 1-1 bútor vagy kiegészítő formájában érdemes inkább használni, ha nem akarjuk, hogy túl komor és túl sötét legyen az összkép. Egy skandináv stílusú fekete színű puff vagy épp egy ezüst lábakkal ötvözött fekete dohányzóasztal nagyon jól emelheti a nappali fényét úgy, hogy közben elegánssá teszi a környezetet.

Fém bútorok, dohányzóasztal

Fekete függőlámpa
GLOW fekete és ezüst függőlámpa

5. Idén is hódítanak a fémek!

A tavalyi évhez hasonlóan a fémek idén is hódítanak. Legyen az arany, ezüst vagy bronz kiegészítő, egyszerűen nem lőhetsz mellé vele. Nagyon jól mutatnak a lakás minden helyiségében, nyugodtan használd őket a nappaliban, de akár a konyhában vagy a fürdőszobában is. Kombinálhatod is a különböző fémeket, lényeg, hogy az összkép jól mutasson!

Réz lámpa és szürke kanapé

6. 2020-ban is az egyik legfontosabb elv az, hogy az otthonod a te személyiségedet tükrözze!

Nem kell meghatározott keretek közé helyezned magad, nyugodtan keverj különböző stílusjegyeket. Ha Te szereted a minimál vagy a skandináv stílust, miért is ne választhatnál egy vintage darabot az enteriőrbe? Legyen az egy bájos íróasztal vagy egy masszív Chesterfield stílusú bőr kanapé, a hozzáillő környezetben nagyon jól fog majd mutatni.

Bármilyen irányba is indulsz el, számos lehetőséged van arra, hogy személyiségednek és a trendeknek megfelelően alakítsd ki álmaid otthonát! Mi pedig biztosítjuk hozzá a megfelelő bútorokat!