Modern klasszikus tűzött kanapé

Biztosítson elég teret az otthoni eseményekhez, mégis könnyen rendben tartható is legyen. Itt fogadjuk a vendégeket, ülünk le a családdal kikapcsolódni, a gyerekekkel játszani, vagy épp az esti mozizáshoz vagy társasjáték partihoz. Ahhoz, hogy ne csak a funkció, hanem a hangulat is a lehető legjobb lehessen, érdemes előre a nappali kialakításánál, hogy mit is szeretnénk: otthonos kuckót vagy modern nappalit?

Természetesen a kettő nem zárja ki egymást, egy modern nappaliba is csempészhetünk otthonos elemeket, és fordítva, de mindenképp érdemes a fő irányvonalat meghatározni. A legelső lépés mindig a funkciók listába gyűjtése legyen. Mesedélutánokat fogunk tartani három virgonc kisgyerekkel, vagy vendégségeket, talán innen fogunk dolgozni, esetleg a nappali csak a pihenést és a kényelmet hivatott kiszolgálni? A funkciók keveredése természetesen elkerülhetetlen, de ez már egy jó kiindulás alap.  

Zöld bőr Chesterfield kanapé

Trendi kanapé

Modern nappali ötletek 

A katalógus otthonok ideje lejárt, a legmodernebb nappali rendek a személyesség és komfort köré épülnek. Az idei trendek között még mindig előkelő helyen szerepel a minimalista stílus, amit valószínű, hogy nem nagyon kell bemutatni. A letisztult vonalvezetés, a fehér-világos színű, modern nappali bútorok használata még mindig divat. Ami viszont új trendnek számít, az az eklektikusan modern nappali. Erre az irányzatra a bohém hangulat a jellemző: a nagyi csipketerítője, egy csillámos tálca és rongyszőnyeg, valamint az antik bútorok vagy a bolhapiaci kincsek nagyon jól megférnek egymás mellett. Személyes tárgyakkal kiegészítve, valamint a színvilág harmóniáját megtartva modern és fiatalos otthon varázsolhatunk. 

Narancssárga bőrkanapé

Ha nem szeretnénk az egész nappalit átalakítani, és csak néhány dolgot változtatnánk meg, akkor is elérhetjük a modern hatást. Az idei trend értelmében az otthonos egyben modern is, hiszen a kényelem és a személyesség kapta idén a fő hangsúlyt a nappalik berendezését illetően. De hogyan érhetjük el, hogy otthonos nappalink egyben modern hatást is keltsen?

Modern bőrkanapé szürke nappaliba

Mitől lesz otthonos egy nappali és mégis otthonosan modern?

Az otthonos nappali megteremtéséhez elengedhetetlen a színek, formák és anyagok összhatása. Ha most nagyon egyhangú és semleges színű a nappalink, pár kiegészítő lecserélésével máris sokat javíthatunk rajta. De akár új bútor is segíthet. Mivel a nappali leghangsúlyosabb eleme a kanapé, érdemes az ülőgarnitúra kiválasztására több időt szentelni. A megfelelő ülőgarnitúra megalapozhatja a nappali hangulatát, és az otthonosság érzetét is megteremtheti, hiszen ki ne szeretne a kanapéra kucorodva meginni egy pohár bort vagy megnézni egy jó filmet. Az, hogy mi a megfelelő, természetesen az ízlésünk és a pénztárcánk határozza meg. Egy klasszikus angol Chesterfield kanapé a brit bútortervezés csúcsa, de nem igazán olcsó. Ha ilyesmit nem engedhetünk meg magunknak, vagy anyagi lehetőségeink szabnak gátat, akkor egy kevésbé drága IKEÁ-s kanapé mellett döntsünk, ha jól tudjuk kombinálni a kiegészítőket

Zöld bársony tűzött kanapé

Ahhoz, hogy ne csak otthonos, de modern is lehessen a nappalink, nem kell az egészet átalakítanunk. A különböző kiegészítők és textilek használatával az otthonos kuckónkat trendivé tehetjük, például kötött textúrájú takarókkal, párnákkal. A természetes fény központba állítása is modern hatást kelthet, ezért ha lehetőségünk van rá, érdemes úgy átrendezni a bútorokat, hogy a nagyobb teret engedjünk a kintről bekacsintó napsugaraknak. A függönyöket is úgy válasszunk meg, hogy a lehető legkevesebb akadályt képezzenek az ablak előtt.