Tele van ötletekkel a lakása berendezésével kapcsolatban, de nem tud egy konkrét megoldás mellett dönteni? Vagy éppen ellenkezőleg, nem tudja, hogyan kell berendezni lakását úgy, hogy a tér kényelmes és funkcionális, ugyanakkor modern is legyen? Nem kell kompromisszumot kötnie, ha a fentieket egyszerre akarja alkalmazni! Ilyen helyzetben tökéletes megoldást jelenthet egy moduláris ülőgarnitúra, amit elhelyezhet a nappalijában a kívánt helyre, ugyanakkor igénye szerint konfigurálhatja. 

Moduláris kanapé, mely univerzális és funkcionális
Amennyiben megvette tökéletes fekvésű lakását, vagy végéhez közeledik álomháza építése, nem maradt más hátra, mint élettel megtölteni a belső teret: a bútorozás a lakásunk berendezésének legkellemesebb szakasza. Otthonunk méreteivel teli jegyzetekkel, pozitív energiával teli felkeresünk bútorboltokat, és egyszer csak kiderül, hogy a kiválasztott kanapé vagy túl kicsi, vagy túl nagy, vagy az ülőbútor formája egyáltalán nem illeszkedik a kialakított belső elrendezéshez. És egy idő után azt vesszük észre, hogy a legtöbb kanapé hasonlóan néz ki, mégis valami különlegeset szeretnénk, ami másoktól megkülönböztet: ami egyedi formavezetéssel és dizájnnal rendelkezik. Miért vesztegessük az időt fárasztó keresgélésre, ha megtervezhetjük álmaink kanapéját, amely a szabványos kárpitozott bútorokat messze maga mögött hagyja?

Deda sarokgarnitúra
Deda sarokgarnitúra 304 cm X 260 cm

Egyáltalán nem drága méretre készített bútorokról beszélünk, hanem népszerű moduláris ülőgarnitúrákról, melyeket igény szerint összeállíthatunk, és esetleg később variálhatunk is. Ez utóbbi megoldás mindenképpen univerzális.

A moduláris kanapékat leginkább azért értékelik, mert könnyen beilleszthetők bármilyen térbe. Sőt, egyes modellek lehetővé teszik az elemek gyors cseréjét és a bútorok átalakítását, például egy nagyobb csoport filmnézéséhez vagy egy társasági eseményhez. A kiemelt forgalmazók olyan kanapékat kínálnak, amelyek szinte korlátlan konfigurációs lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak.

Mano sarokgarnitúra
Mano moduláris kanapé

A legtöbbször választhatunk fix és ágyazható elemeket különböző szélességben, gyakran változatos szélességű üléseket, szófákat, puffokat, sőt, beépített, elektromos relax funkcióval ellátott ülésmodulokat is. Ezen elemekből állíthatjuk össze a számunkra méretre megfelelő, kényelmes és gyönyörű kanapét.

Milyen elemekből áll egy moduláris kanapé?
Egy személyre szabott bútor elkészítésekor nem mindig egyértelmű, hogy milyen modulokat állíthatunk össze. Ilyen ismeretekkel nem kell rendelkeznünk, mert megkérdezhetjük a tanácsadó értékesítőt.

Sunn egyedi méretre gyártott kanapé
Sunn sarokgarnitúra

Az ülőbútor specifikációja általában intuitív képeket is tartalmaz, amelyek elmagyarázzák az egyes elemek funkcióját, de találhatunk jelöléseket betűk és számok formájában is. Manapság, akár online vásárol, akár üzletben, a legkorszerűbb megoldásokkal is találkozhatunk. Ilyen például a kanape-shop.hu modern kanapétervező szolgáltatása, melyben egy egyedülálló innovatív technológia segítségével valós időben, akár a kiterjesztett valóságban (AR, vagy Augumented Reality) megtekinthetjük a megtervezett ülőbútort. A legmodernebb technológiának köszönhetően a különböző modulokat konfigurálhatjuk a huzat színének egyidejű megváltoztatásával, mely nagyban segíti a testreszabott vizualizációk elkészítését is.

Quartz U-alakú kanapé
Quartz ágyazható U-form elektromos relax sarokgarnitúra

A moduláris ülőgarnitúrák egyes elemei felszerelhetők LED-es lámpával és USB töltővel, fejtámlákkal, relax lábtartókkal, állítható mechanizmusokkal, amelyek lehetővé teszik a bútorok beállítását a felhasználó helyzetéhez a nagyobb használat kényelmének biztosítása érdekében, sőt akár napi használatra is alkalmas, matracos fekhellyel is.

Hogyan állítsunk össze egy moduláris kanapét?
Otthonunk nappalija lehet figyelemre méltóan tágas, néha túl kicsi, vagy egyszerűen fogalmunk sincs, hogyan rendezzük be. Ezen okok kényszerítenek arra, hogy olyan megoldásokat keressünk, amelyek eltérnek az általánosan működő mintáktól. A moduláris kanapé egyáltalán nem enged a sztereotípiáknak.

Dielo sarokgarnitúra
Dielo U-alakú sarokkanapé

Stílusosan elhelyezhetünk egyedi elemeket a nappaliban, melynek köszönhetően kaphatunk egy kényelmes fotelt a könyvespolc mellé, egy független kanapét a tévével szemben, és egy szófát valahol a szoba csendes sarkában. A moduláris kanapé szabadalom a funkcionális tér számára, nem csak a nappaliban van létjogosultsága. Alvó funkcióval rendelkező modul vásárlása valószínűleg hasznos lehet váratlan látogatások, vagy hosszabb társasági találkozások esetén.