Andrea K. Stephens enteriőrtervező megrendelői között egyre több nyaraló tulajdonos is megtalálható. A hétvégi, vagy akár hosszabb ideig is lakható ingatlanok igényes berendezésére egyre nagyobb igény mutatkozik, amikből a legtöbbet profi szakemberek segítségével hozhatunk ki. Ez a bámulatos kis nyaraló a Balaton északi partján található. Az eredetileg présháznak használt épület méretéből és állapotából adódóan is alkalmasnak tűnt egy igazán hangulatos hétvégi ház kialakítására. A ház felújításánál a tulajdonosokat a floridai Key West inspirálta, ahol egy emlékezetes nászutat töltöttek. Ezért már a felújítási munkálatok elején tudták, hogy egy kicsit a trópusi életérzésből is bele fognak csempészni a nyaralójukba.

Mivel a ház téli tartózkodásra is alkalmas, azért a tengerparti stílust sem akarták túlzásba vinni. Színeiben, egy különleges, a karibi térségben honos, egzotikus madárnak a cukormadárnak a tollazata köszön vissza. A hím cukormadár teste türkizkék, a tojóé pedig zöld színű. A tulajdonosok eredendően saját erőből és saját ötletek alapján kezdtek bele a felújítási és téliesítési munkálatokba. Kijelölték a funkciókat, megépítették az emeltre vezető lépcsőt, nyílászárókat cseréltek és megrendelték az IKEA-ban a konyhabútort. Andreát ekkor vonták be a munkálatokba. Az ő feladata az volt, hogy egységes stílust, de legfőképpen egy otthonos atmoszférát teremtsen dekoratív tárgyakkal, bútorokkal, textilekkel, kiegészítőkkel és kialakítsa ezt az utánozhatatlan vízparti nyaraló hangulatot.

A színek választásához az étkező hívogató poszter tapétája adta az alapot, a már meglévő lakberendezési tárgyakhoz jól illő lámpákat, szőnyegeket, éjjeliszekrényt, faliórát, akasztókat, tükröket és egyéb kiegészítőket kellett választani. A függönyöket és a díszpárnákat egyedileg készíttették el. Ami még izgalmas volt számukra, hogy néhány meglévő bútor újra gondolására is sor került. A végeredmény így, egy elbűvölő, karakteres vízparti nyaraló lett, ami karibi hangulatától függetlenül a Balaton partján is elvarázsolja az oda látogatót. Mindemellett a páratlanul szép táj folyton változó képét egész évben csodálhatjuk. A bájos házikó a pihenni vágyók számára is elérhető már Cukormadár vendégház fantázianév alatt.

Andrea K. Stephens

lakberendező és enteriőr tervező
Telefon: +36-20-468-5679
E-mail: andreakstephens1@gmail.com

A tervező Facebook oldala